4 redenen om te kiezen voor Co-managed ICT

Groeiende MKB bedrijven met hoge eisen aan hun ICT-omgeving kiezen regelmatig voor een Co-managed ICT oplossing. Bij Co-managed IT beschikt jouw bedrijf over eigen ICT personeel maar heb je nog steeds een overeenkomst met een externe ICT Managed Service Provider voor bepaalde diensten. Eigenlijk combineer je hiermee het beste van beide werelden. In dit blog bespreken we de voordelen van het Co-managed ICT model.

Expertise

De ontwikkelingen op het gebied van ICT en digitalisering gaan razendsnel. Huidige technologie blijft zich ontwikkelen en ook steeds meer niet ICT gerelateerde apparatuur krijgt een koppeling met het netwerk. Het kan gebeuren dat jouw eigen ICT afdeling niet genoeg kennis heeft om alle eisen van deze toenemende technologie te beheren. IT en IT Security is de core business van een ICT-dienstverlener, deze beschikt daarom altijd over up-to-date kennis.

Flexibiliteit

Wanneer je kiest voor Co-managed ICT dan is jouw ICT afdeling ook gelijk een stuk flexibeler. Je kunt jouw ICT opschalen of afschalen aan de hand van de eisen van jouw bedrijf. Dit is in het bijzonder handig voor bedrijven die seizoensgebonden zijn en te maken hebben met pieken. Denk aan een accountantskantoor tijdens het opmaken van de jaarrekening of een winkelketen die een grote drukte ervaart in de maand december. Wanneer je kiest voor Co-Managed ICT kun je tijdens deze drukte terugvallen op jouw ICT-dienstverlener en hoef je geen ICT personeel aan te nemen.

Lagere kosten

Lagere kosten is meestal geen primaire reden voor een MKB bedrijf om te kiezen voor Co-managed ICT. Onze klanten die kiezen voor Co-managed ICT willen het beste van het beste en dit mag wat kosten, toch wil je als bedrijf geen onnodige kosten maken. Door te kiezen voor Co-managed ICT bespaar je tijdrovende klusjes zoals het uitrollen van nieuwe updates. Een ICT dienstverlener die werkt volgens hun Managed Services model automatiseert deze taken voor je.

Eigen ICT personeel kan zich beter focussen

Uit onderzoek is gebleken dat de interne ICT afdeling van een bedrijf altijd druk. Druk met dagelijkse IT taken waardoor zij geen tijd hebben om zich te focussen op nieuwe technologie. Taken zoals het installeren van security patches, software updates, back-ups houd jouw ICT-afdeling altijd bezig, hierdoor hebben zij geen tijd om te leren over de laatste ontwikkelingen. Hierdoor vervalt het voordeel van een eigen ICT afdeling. Wanneer je een ICT Managed Service Provider inschakelt zorgen zij voor een stabiele ICT omgeving en het uitvoeren van de dagelijkste ICT taken. Hierdoor stel je jouw ICT personeel in staat om nieuwe technologie in jouw organisatie te implementeren die specifiek gericht is op jouw sector of branche. Hierdoor maak je jouw bedrijf een stuk efficienter.

Van all you can eat ICT naar Co-managed ICT

Wellicht heb je momenteel nog geen eigen ICT personeel maar werk je al wel samen met een Managed Service Provider? Je betaald een vast bedrag per maand per medewerker en jouw Managed Service Provider zorgt ervoor dat alles qua ICT goed gerelgd is.

Met je eerste eigen ICT medewerker haal je iemand in huis die altijd in de buurt is en veel kennis heeft van jouw organisatie. Toch is het van belang om eerst goede afspraken te maken met jouw huidige ICT dienstverlener. Niet elke Managed Service Provider werkt met het Co-managed ICT model zoals BK IT Solutions dit model heeft geïmplementeerd. Dit kan averechts werken, denk aan frustraties over onduidelijke procedures of het ontbreken van afspraken.

Eigen ICT personeel en een Managed Service provider die Co-managed ICT niet ondersteunt? Dan kun je dit vergelijken met een luxe all-inclusive resort, je betaald een hoop geld voor een volledige verzorging maar je maakt enkel gebruik van het ontbijt.

Beschik je nu over een eigen ICT-afdeling, dan is het niet vreemd dat je ook wel eens nadenkt over het outsourcen van de volledige ICT aan een Managed Service Provider. Je denkt misschien niet direct aan een combinatie, maar zoals je kan zien heeft het wel degelijk voordelen. Wil je eens sparren over de mogelijkheden en voordelen voor jouw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op.

Gerelateerde diensten