April 2022: Wat is nieuw in Teams?

Alle updates van de maand april Microsoft Teams op een rijtje:

Meetings

Anoniem deelnemen aan vergaderingen in Clouds

Neem anoniem deel aan vergaderingen in andere Clouds vanuit je Teams-desktopapplicatie. Als je voorheen een vergadering wilde bijwonen die werd gehost in een andere Cloud dan die van jouw huurder, werd je doorverwezen naar de Teams-webervaring. Nu kunnen commerciële gebruikers vanaf hun desktop deelnemen aan vergaderingen in GCC-, GCC-High- en DOD-Clouds, waardoor de vergaderervaring wordt verbeterd. Deze functie maakt gebruik van jouw bestaande instellingen Sta anonieme gebruikers toe deel te nemen aan vergaderingen. Als je deze instellingen al hebt geconfigureerd, hoeft je niets extra’s te wijzigen.

Verbeteringen van de meldingen in vergaderingen voor iOS

We voegen nu een meldingslade toe, die je boven in je scherm ziet voor systeemmeldingen tijdens vergaderingen, zodat gebruikers alle meldingen met één tik kunnen bekijken, samenvouwen en wissen met de knop Alles wissen. Dit helpt om afleidende rommel op je mobiele apparaat te verminderen terwijl je in een vergadering zit.

Deel de systeemaudio van vergaderingen op het web

Webgebruikers kunnen nu audio opnemen bij het delen van hun bureaublad of venster tijdens een Teams-vergadering. Dit is handig bij het delen van een video met voice-over en muziek. Het stelt iedereen in staat om tegelijkertijd te kijken zonder echo’s of synchronisatieproblemen. Je kunt deze instelling vinden in de instellingen voor het delen van inhoud.

Presentator mode: Bedieningselementen

Er is een nieuwe verbetering in de Presentatormodus-functie die boeiende presentaties mogelijk blijft maken. Een presentator kan nu kiezen of hij aan de linker- of rechterkant van de inhoud wil verschijnen en het formaat van zijn videofeed aanpassen, terwijl het formaat van de inhoud automatisch overeenkomstig wordt aangepast. Dit kan worden toegepast op alle modi voor delen op Desktop of Venster, inclusief standout, side-by-side en reporter.

Automatisch muziek detecteren

De eerder uitgebrachte ML-gebaseerde ruisonderdrukking is nu standaard ingeschakeld voor de meeste van onze klanten. Onderdrukking van ruis op basis van ML beschouwt elk niet-spraaksignaal dat door de microfoon wordt opgepikt als ruis die moet worden onderdrukt. Om te voorkomen dat muziek onderdrukt wordt en om gebruikers in staat te stellen de nieuwe high-fidelity muziekmodus in te schakelen, is er een op ML gebaseerde muziekdetector gebouwd die de gebruiker via een melding zal informeren wanneer er muziek aanwezig is. Dit geeft de eindgebruiker de keuze of muziek inderdaad een ongewenste achtergrondruis is, zoals bij het inbellen voor een vergadering vanuit een koffiehuis, of dat muziek een gewenst signaal is, zoals bij deelname aan een muziekles. Dit is op dit moment alleen beschikbaar voor EDU-klanten.

Ondersteuning van live ondertiteling voor Teams op VDI voor Azure Virtual Desktop en Citrix

Live bijschriften zijn nu algemeen beschikbaar in Teams op virtuele desktopinfrastructuur (VDI) voor Azure Virtual Desktop en Citrix. Teams op VDI voor Azure Virtual Desktop en Citrix (pre-requisite vereist) kan nu detecteren wat er wordt gezegd en wie het zegt met bijschriften in realtime. Zie live bijschriften gebruiken in een Teams-vergadering om te beginnen.

Bellen

Outlook-contacten bellen

Jouw Outlook-contactpersonen waaraan een telefoonnummer is gekoppeld, zijn nu beschikbaar in de vervolgkeuzelijst met contactpersonen voor belscenario’s, zoals het kiespad in de app Gesprekken of bij het doorverbinden van een gesprek. Deze functie is beschikbaar voor gebruikers met een toegewezen telefoonnummer op Teams.

Aangepaste banner voor noodoproepen

Beheerders kunnen hun gebruikers nu informeren over noodoproepen via een aanpasbare disclaimerbanner die wordt weergegeven in de app Oproepen. Gebruikers kunnen de melding bevestigen door op de banner te klikken.

Beheerdersconfiguratie doorschakelen van gesprekken van eindgebruikers

Beheerders kunnen nu via het Teams Admin Center of via de Teams PowerShell-module instellingen voor het doorschakelen van gesprekken configureren namens gebruikers in van hun afnemers. Als gebruikers niet op kantoor zijn, kunnen gesprekken nu onverwacht worden doorgeschakeld naar een of meer afgevaardigden of worden geconfigureerd voor groepsaanname, zodat belangrijke gesprekken niet worden gemist.

Apparaten

Herstel “Aanwezigknop” in Microsoft Teams Rooms op Windows

De knop “Present” verhuist terug naar het startscherm van de Teams Rooms-console en krijgt de naam Share. De Cortana push-to-talk-knop wordt verplaatst naar de onderkant van het startscherm, zodat gebruikers Cortana naadloos kunnen blijven gebruiken tijdens het presenteren van HDMI-inhoud van Teams Rooms-apparaatconsole. De Cortana-ontwerpwijziging is beschikbaar in Teams Rooms met het Cortana-spraakassistentiebeleid ingeschakeld.

Yealink Teams HD IP-conferentietelefoon

De CP965 is ontworpen voor middelgrote tot grote vergaderruimten en is een conferentietelefoon op bedrijfsniveau die de Teams-ervaring en -functionaliteit van het bureaublad naar de vergaderruimte brengt. Dit toestel heeft 12 ingebouwde microfoons voor geluidspicking en 1 extra microfoon voor ruisonderdrukking. Het heeft een bereik van 6 meter (20-feet) en 360° spraakontvangst, wat werkt in elke vergaderruimte. Geniet van een tap-to-join vergaderervaring door Outlook Agenda-vergaderschema’s te synchroniseren. De CP965 kan ook worden aangesloten op jouw mobiele apparaat met Bluetooth, Type C en USB 2.0 om diverse hybride UC-vergaderingsmodi te realiseren, en met 3 CP’s in een stervorm om synchrone geluidsontvangst en -weergave te realiseren, waardoor gebruikers een optimale audio-ervaring krijgen.

Sennheiser TeamConnect Intelligente Luidspreker

Deze speaker is geoptimaliseerd voor middelgrote Teams Rooms en beschikt over Cortana-spraakassistentie en real-time transcriptie die tot tien mensen in de ruimte kan identificeren. Het geeft je team een geheel nieuwe manier om samen te werken in hybride vergaderingen: slim, gefocust, inclusief en alsof iedereen op één plek is.

Chatten en samenwerken

Tekstvoorspelling voor Teams mobiel

Wanneer je een bericht in Teams opstelt of beantwoordt, anticipeert Editor Tekstvoorspelling op je schrijfwijze en stelt inline een geschikt woord of geschikte zin voor. Dit bespaart tijd en helpt je typefouten te verminderen.

Power Automate-sjablonen om toe te voegen aan teamsjablonen

Een team maken? Gebruik Teamsjablonen om het juiste team samen te stellen met vooraf gedefinieerde kanalen en vooraf geïnstalleerde apps. Als je door Microsoft verstrekte teamsjablonen selecteert, wordt een nieuw Power Automate-tabblad opgenomen waar je diverse Power Automate-stroomsjablonen kunt vinden die een sjabloontype ondersteunen.

Voorgestelde antwoorden in chats

Een snel antwoord of een routinematige reactie op een inkomende chat nodig? Voorgestelde antwoorden in Teams chat nu op desktop maakt gebruik van ondersteunende AI om drie korte authentieke antwoorden te maken op basis van de context van het vorige bericht. In plaats van een antwoord te typen, klik je gewoon op een antwoord dat het meest relevant is voor uw gesprek.

Chatfilter voor niet-vergaderende chats

Vind snel chatberichten en gesprekken die je het meest nodig hebt in jouw chat-app met een nieuwe chatfilterfunctie. Deze nieuwe filter vindt één-op-één- of groepschats en filtert vergaderchats en chatten met bots uit.

Nieuwsgierig geworden naar een van de updates of nieuwe devices? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van Microsoft Teams.