April 2023: Wat is nieuw in Teams?

Voor de maand april een korte, maar krachtige update voor Microsoft Teams. Wat is er nieuw en hoe kun je deze updates inzetten om nóg efficiënter te kunnen werken met Teams? Je leest het in deze blog.

Meeting

Greenscreen

De nieuwe functie greenscreen verbetert de scherpte en definitie van het virtuele achtergrondeffect rond je gezicht, hoofd, oren en haar. Het stelt je ook in staat om een ​​rekwisiet of ander object in je hand te tonen dat beter zichtbaar is voor andere deelnemers in een oproep. Deze functie ondersteunt Windows en macOS met Intel-chips, maar niet Mac M1 / M2. Het vereist een solide kleurenscherm of een schone achtergrondmuur achter je. Bovendien moeten gebruikers een achtergrondeffect toepassen in Teams-vergaderingen om het groene scherm-effect in te schakelen en de juiste achtergrondkleur selecteren, zodat het effect correct wordt toegepast en betere kwaliteit wordt bereikt. Lees hier meer over hoe je de groen scherm-functie kunt inschakelen.

Teams Rooms en Devices

Audiocodes RXV81

De Audiocodes RXV81 is een op zichzelf staande video collaboration bar die is ontworpen voor middelgrote vergaderzalen. Het draait op het nieuwste Android 12 besturingssysteem met de nieuwste beveiligings- en privacyfuncties, biedt plug-and-play eenvoud en gecentraliseerd beheer op afstand voor eenvoudige en efficiënte ondersteuning en biedt gebruikers een geweldige Microsoft Teams-vergaderervaring, met één klik om deel te nemen, ingebouwde luidsprekers en 6 microfoons voor uitstekende audiokwaliteit, en volledige HD en ePTZ met 5x zoom voor fantastische beeldkwaliteit. Combineer de RXV81 met de RX-PAD, een strakke controller voor vergaderruimtes, voor een nog eenvoudigere ervaring.

Yealink Meeting Board Camera 6X

Yealink Meeting Board Camera 6X voor Microsoft Teams Rooms op Android Deze 6X optische Pan, Tilt, Zoom (PTZ) camera is een metgezel van de Yealink 65” en 86” Android-gebaseerde Meeting Boards. Aangedreven door AI-technologie, brengt de camera diverse weergaven zoals Auto Framing, Speaker Tracking, Multi-Focus Framing en Picture-in-Picture.

Auto Install Goedgekeurde Apps

De functie Microsoft Teams Auto install approved apps (voorheen bekend als Zero-touch App Install) maakt het voor beheerders en gebruikers mogelijk om het beheer en gebruik van apps binnen hun organisaties te stroomlijnen. Als beheerder kun je de functie Auto install approved apps inschakelen om apps automatisch te installeren op Teams voor gebruikers nadat ze zich hebben aangemeld bij SaaS-apps met behulp van Azure AD referenties, met respect voor app-toegangscontroles die door beheerders zijn ingesteld. Dit helpt om handmatige processen en administratieve kosten te verminderen. Je kunt naadloos apps toevoegen die gebruikers buiten Teams hebben gebruikt, waardoor de waarde van bestaande SaaS-licenties wordt gemaximaliseerd. Met Auto install approved apps hoeven gebruikers niet te zoeken naar apps en kunnen ze dezelfde tools blijven gebruiken binnen Teams om in de workflow te blijven werken zonder contextswitches.

Events

Herinnerings-e-mails voor webinars

Om de aanwezigheid te stimuleren naarmate een webinar nadert, kun je tijdige, geautomatiseerde herinnerings-e-mails gebruiken om ervoor te zorgen dat het evenement top of mind blijft. Deze e-mails worden verstuurd naar elke bevestigde deelnemer op een geconfigureerde datum en tijd die je instelt voorafgaand aan het evenement en bevatten een op maat gemaakte header, details van het webinar en een link om deel te nemen aan het evenement.

Ook werken met de nieuwste updates van teams?

Benieuwd naar alle mogelijkheden van Microsoft Teams? Op deze pagina vind je meer informatie over het krachtige vergaderplatform.