april 2024: wat is nieuw in teams?

In deze blog deel ik de nieuwste functies en updates die zijn uitgerold in april: van chat tot vergaderingen, van Teams bellen tot Teams Rooms. Hoe je Teams ook gebruikt, voor iedereen staan er weel mooie updates te wachten die jou helpen productiever te werken.

Chatten en samenwerken

Copilot in chats en kanalen

Nadat Copilot je vraag heeft beantwoord, kun je het gesprek voortzetten en om meer details of verduidelijking vragen. Bijvoorbeeld, wanneer Copilot een chat samenvat, kun je vragen om verder uit te leggen over het eerste punt van de samenvatting.

Algemeen kanaal verbergen

Je kunt nu het algemene kanaal van een team verbergen of weergeven, net zoals andere kanalen. Op deze manier kun je je kanaallijst aanpassen en overzichtelijker maken. Door kanalen die voor jou minder relevant zijn te verbergen, kun je de rommel in je kanaallijst verminderen en je focussen op de belangrijkste kanalen.


Profielfoto groepschat

Gebruik een aangepaste profielfoto die past bij het onderwerp van je groepschat. Leden van groepschats kunnen een afbeelding uploaden of kiezen uit verschillende illustraties en emoji’s om hun chat inclusiever en expressiever te maken. Deze functie helpt ook om verschillende chats gemakkelijk te onderscheiden, waardoor het eenvoudiger wordt om snel een specifieke chat te vinden.

Suggesties voor het bijvoegen van bestanden

Het zoeken naar het juiste bestand om bij te voegen kan even duren. Selecteer “Bestand bijvoegen” in het berichtvak en Teams zal de vijf meest relevante bestanden uit OneDrive en SharePoint naar voren brengen op basis van de context van het gesprek, waardoor je de taak met minder stappen kunt voltooien.

Teams aanmaken

Het aanmaken van teams gaat nu een stuk eenvoudiger. Bij het maken van een team wordt de nieuwe standaardervaring “een team vanaf nul maken”, wat het proces eenvoudiger en sneller maakt. Als je een team wilt maken vanuit een sjabloon, selecteer dan “meer teamopties maken” en kies uit de sjabloonbibliotheek.

Kanalen maken

Niet elk gesprek heeft een nieuw team nodig. Daarom heeft Microsoft het makkelijker gemaakt om een kanaal te maken vanuit hetzelfde menu dat je gebruikt om een nieuw team te maken. Nu hoef je geen onnodige teamstructuren te maken wanneer een alleen een kanaal nodig hebt.

Inloggen op meedere accounts

Ongeacht met welk account je momenteel werkt, je kunt tegelijkertijd inloggen op Teams met meerdere accounts en realtime meldingen ontvangen voor al deze accounts.

Meetings

Agenda-meldingen in Teams

Blijf op de hoogte van je planning met agenda-meldingen in Microsoft Teams. Je kunt nu agenda-meldingen beheren vanuit je Teams-activiteitenfeed, zonder je werkflow te hoeven onderbreken. Je ziet agenda-meldingen voor vergaderingsuitnodigingen, wijzigingen, annuleringen en doorsturen (als je de vergaderorganisator bent) in je activiteitenfeed. Je kunt erop klikken om de vergaderdetails te bekijken.

Verbeteringen aan beheerregelingen voor toegang tot Copilot

In het Teams-beheercentrum kunnen IT-beheerders beheren hoe mensen in de organisatie Copilot kunnen gebruiken voor vergaderingen en evenementen. Zij kunnen instellingen voor vergaderingsbeleid en transcriptiebeleid bepalen of Copilot alleen tijdens vergaderingen kan worden gebruikt, of dat het ook na vergaderingen kan worden gebruikt.

Webinars

Verbeterde opties voor live vertaalde ondertitelingen in webinars

Organisatoren kunnen nu tot zes talen selecteren om live vertaalde ondertitelingen te ondersteunen tijdens een webinar. Deelnemers kunnen kiezen uit de geselecteerde talen voor een meer inclusieve ervaring. Organisatoren met een Teams Premium-licentie kunnen tot 10 talen selecteren.

Nieuwe activiteitsmelding voor Q&A in webinars

Organisatoren, presentatoren en deelnemers die de Q&A gebruiken tijdens een webinar zien nu een rood stipje naast het Q&A-pictogram, om aan te geven dat er een nieuwe vraag of antwoord is geplaatst. Deze melding verschijnt wanneer het Q&A-venster gesloten is en blijft zichtbaar totdat het is geopend.

Teams bellen

Instellingsopties voor inkomende oproepen voor Teams Phone Mobile-gebruikers

Met Teams Phone Mobile kun je één telefoonnummer hebben voor zowel je mobiele nummer als je Teams-nummer. Met Teams Phone Mobile heb je nu de optie om te kiezen of meldingen voor inkomende groepsgesprekken en vergaderherinneringen rechtstreeks op je mobiele apparaat worden ontvangen of in de Teams-app. Deze mogelijkheid geeft je meer flexibiliteit en stelt je in staat om gesprekken gemakkelijk te verplaatsen tussen de inbelapp van je mobiele apparaat of de Teams-app.

Teams rooms

Taal wijzigen in Teams Rooms op Windows

Deelnemers aan vergaderingen in Rooms kunnen een andere taal selecteren voor Microsoft Teams Rooms op Windows. Beheerders kunnen maximaal 3 talen instellen.

Chat standaard weergave in Galerie

Wanneerr je nu deelneemt aan een vergadering met Teams Rooms op Windows, zie je de vergaderchat standaard op het scherm aan de voorkant van de ruimte, naast de vergaderdeelnemers of inhoud. Deelnemers aan de vergadering in de room kunnen het aanraakconsole gebruiken om de chat op het scherm aan de voorkant van de ruimte te verbergen of weer te geven, en IT-beheerders kunnen gemakkelijk de standaardchatervaring voor een ruimte aanpassen.

Update voor startscherm voor Teams Rooms

Het startscherm van Teams Rooms op Android heeft nu dezelfde uiterlijk als Teams Rooms op Windows, waardoor gebruikers kunnen werken met een herkenbare Teams Rooms-interface. De touchpad heeft nu zes actieknoppen en toont de ruimtekalender aan de rechterkant van het startscherm.

Feedback geven voor Teams Rooms op Android

Op een Teams Rooms-apparaat op Android heeft de Help-knop nu een optie om Feedback te geven waarmee gebruikers hun meningen en ideeën over Teams Rooms met Microsoft kunnen delen. Microsoft zal deze feedback gebruiken om de Teams Rooms-ervaring te verbeteren. IT-beheerders kunnen deze functie voor gebruikers in- of uitschakelen en feedbackbeleidsregels beheren.

Ook werken met de nieuwe Teams updates?

Met deze updates voor Teams Rooms wordt het steeds makkelijker om te vergaderen en samen te werken, of je nu op Windows of Android werkt. Blijf op de hoogte van meer van dit soort nieuws om het maximale uit Teams te halen door onze Wat is nieuw in Teams te volgen.