Artificial Intelligence in Microsoft 365: Copilot

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan; AI maakt grote stappen in de zakelijke wereld. LinkedIn stond vol berichten over ChatGPT en hoe je deze kunt inzetten om jouw werk gemakkelijker te maken. Microsoft heeft haar samenwerking met de chatbot verlengd en heeft deze geïntegreerd in de Microsoft 365 omgeving in de vorm van Copilot.

Microsoft Business Chat

De AI die Bing Chat aandrijft is ook de motor van de nieuwe Business Chat-ervaring. Deze dienst is alleen beschikbaar voor Microsoft 365-klanten. Je krijgt toegang tot Business Chat vanuit Microsoft 365.com, vanuit Bing wanneer je bent aangemeld met je werkaccount, of vanuit Teams. De chat-AI is continu aanwezig en maakt gebruik van de Microsoft Graph API om gebruikers te helpen bij het opstellen van betere presentaties, documenten, e-mails, agenda’s, notities en meer.

Het is meer dan OpenAI’s ChatGPT ingebed in Microsoft 365. Het is een geavanceerde verwerkings- en orkestratie-engine die achter de schermen werkt om de kracht van LLM’s, waaronder GPT-4, te combineren met de Microsoft 365-apps en jouw bedrijfsgegevens in de Microsoft Graph – nu voor iedereen toegankelijk via natuurlijke spreektaal.

Hoe werkt Microsoft 365 Copilot

Word

Met Copilot in Word kun je het creatieve proces opstarten, zodat een writersblock verledentijd is. Copilot geeft je een eerste opzet om te bewerken en te herhalen – dat bespaart uren schrijf-, inkoop- en bewerkingstijd. Soms heeft Copilot het bij het rechte eind, soms bij het verkeerde eind – maar het brengt je altijd verder. Jij als schrijver hebt altijd de controle en stuurt jouw unieke ideeën aan, waarna Copilot ze inkort, herschrijft of feedback geeft.

PowerPoint

Met Copilot in PowerPoint maak je presentaties met een eenvoudige opdracht, waarbij je relevante inhoud toevoegt uit een document dat je vorige week of vorig jaar hebt gemaakt.

Excel

Met Copilot in Excel kun je in enkele seconden trends analyseren en professioneel ogende datavisualisaties maken.

Outlook

Van het samenvatten van lange e-mails tot het snel opstellen van voorgestelde antwoorden, Copilot in Outlook helpt je je inbox op te ruimen in minuten, niet in uren.

Teams

En met Copilot in Teams wordt elke vergadering een productieve vergadering. Het kan de belangrijkste discussiepunten samenvatten – inclusief wie wat heeft gezegd en waar mensen het eens en oneens zijn – en actie-items voorstellen, allemaal in realtime tijdens een vergadering.

PowerPlatform

Copilot in Power Platform kan iedereen repetitieve taken automatiseren, chatbots maken en in enkele minuten van idee naar werkende app gaan.

Het moderne werken begint met Copilot

Met Copilot brengt Microsoft het moderne werken weer een stap verder. Met het helpen van schrijven van teksten, het analyseren van data en automatiseren van taken; met copilot kun jij je focussen op de taken die er toe doen. Meer weten over Copilot? Neem gerust contact met ons op, we vertellen je er graag meer over.