Augustus 2022: Wat is nieuw in Teams?

Wat is nieuw in Microsoft Teams? In deze blog licht ik onze favoriete updates uit de maand augustus toe.

Chatten

Chatten met distributiegroepen, mailbeveiligingsgroepen en O365-groepen

Naar verwachting kun je medio tot eind augustus 2022 een Teams-chat starten met distributiegroepen, mailbeveiligingsgroepen en O365-groepen. De chatgroepen hebben een maximum van 250 deelnemers. Lees meer.

Schrijftoegang tot chat uitschakelen voor anonieme of niet-geauthentiseerde gebruikers

IT-beheerders kunnen de schrijftoegang tot chats uitschakelen voor niet-gefedereerde gebruikers en niet-geauthentiseerde gebruikers die via een gedeelde koppeling aan Teams-vergaderingen deelnemen. Dit biedt een extra beveiligingslaag, vooral in de financiële sector waar chatberichten kunnen worden gebruikt als onderdeel van een inbreuk op de gegevensbeveiliging. Schakel de schrijftoegang tot chatberichten uit via PowerShell met de syntaxis [-MeetingChatEnabledType = Enabled, Disabled, or EnabledExceptAnonymous]. Je kunt dit ook doen via het beheerdersportaal onder Chat in vergaderingen beleid > Schakel het in voor iedereen behalve anonieme gebruikers. Deze instelling kan worden toegepast op een subset of alle gebruikers van de tenant. Als dit eenmaal is ingesteld door een IT-beheerder, kan een organisator van een vergadering deze instelling niet meer opheffen via de vergaderopties. Meer informatie.

Vergaderen

Automatische transcriptie van Microsoft Teams-vergaderingen

Wanneer de organisator van een vergadering de optie Automatisch opnemen voor een vergadering instelt op Aan, zal Transcriptie nu ook worden ingeschakeld met Opnemen wanneer de vergadering begint, als Transcriptie is toegestaan door admins.

Speaker Coach in Microsoft Teams-vergaderingen

Speaker Coach biedt persoonlijke feedback over jouw spreek- en presentatievaardigheden. Zowel in realtime als in een samenvatting na de vergadering. Lees meer over Speaker Coach.

Lege vergaderingen automatisch beëindigen

Vergaderingen worden automatisch beëindigd als ze als ongebruikt worden herkend. Als een gebruiker de enige deelnemer is in een vergadering 10 minuten nadat de geplande eindtijd van de vergadering is verstreken, dan zal er een dialoog verschijnen in het gesprek waarin de gebruiker wordt gevraagd het gesprek te beëindigen of de melding te verwerpen. Als er binnen 3 minuten geen actie wordt ondernomen op het dialoogvenster, zal de vergadering automatisch worden beëindigd. Als de gebruiker de melding afwijst, krijgt hij deze niet meer te zien voor dezelfde vergadering en loopt hij niet meer het risico dat deze automatisch wordt beëindigd. Deze melding is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 96710.

Moderne vergaderingen en gesprekken op de Microsoft Teams-webclient

De desktop vergader- en bel-ervaring zal binnenkort beschikbaar zijn voor Teams op het web in Chrome- en Edge-browsers – inclusief verbeterde pre-join, dynamische weergave en controlebalk.

Videoclips

Videoclip is een nieuwe functie in Microsoft Teams waarmee de gebruiker korte videoberichten kan opnemen, bekijken en versturen in Teams-chat vanaf desktop en mobiel.

Meertalige controle op vergaderuitnodigingen

Met de meertalige Teams-controlefunctie voor vergaderuitnodigingen kunnen beheerders de vergaderinformatie in vergaderuitnodigingen in maximaal twee talen weergeven op alle e-mailplatforms. Met deze functie kun je vergaderuitnodigingen aanpassen en de talen opnemen waarmee jouw gebruikers het meest vertrouwd en comfortabel zijn. Beheerders kunnen een nieuw beleid toepassen in hun beheerportaal door de parameter MeetingInviteLanguages in te schakelen in de CsTeamsMeetingPolicy op gebruikers- of groepsniveau, of voor de hele organisatie.

Multitasking-paneel voor vergaderingen op iPad

iPad-gebruikers krijgen een vernieuwde mobiele Teams-vergaderervaring via een multitaskingpaneel. Gebruikers krijgen tijdens vergaderingen een inklapbaar rechterpaneel te zien, waardoor rijkere ervaringen mogelijk worden, zoals chatten naast de lopende vergadering, snellere roosterweergaven en meer.

Producten

Yealink MeetingBoard 65″

Het Yealink MeetingBoard 65″ collaboration display, nu gecertificeerd voor Microsoft Teams Rooms, vergemakkelijkt effectief digitale samenwerking door alles in de ruimte te combineren. Van de computing unit tot een breed 65-inch touchscreen display, 4K camera, microfoons arrays, luidsprekers, en ingebouwde Teams Rooms op Android. Door simpelweg de stroomkabel aan te sluiten, kunnen gebruikers snel en eenvoudig genieten van videoconferenties en whiteboardsamenwerking, met geïntegreerde beheermogelijkheden op afstand voor wie thuis of op een andere locatie werkt.

Poly Studio R30

De Poly Studio R30 USB-videobar is gecertificeerd voor Microsoft Teams Rooms op Windows voor focus- en kleine vergaderruimten. De R30 bevat Poly DirectorAI-technologie die een dynamische camera-ervaring biedt die iedereen te allen tijde in beeld houdt. Geniet van rijke audio die achtergrondgeluiden wegfiltert zodat elke deelnemer duidelijk te horen is.

Yealink BH72 Draadloze Bluetooth Headset

Yealink BH72 Bluetooth Wireless Headset is nu gecertificeerd voor Microsoft Teams. De BH72, een nieuwe standaard headset met een zeer compact ontwerp en geavanceerde spraaktechnologieën die geschikt zijn voor hybride werknemers, biedt high-definition audiokwaliteit, een intrekbare verborgen microfoonarm en Yealink Acoustic Shield Technology. Daarnaast biedt de headset optioneel draadloos opladen en een multifunctionele draadloze oplaadstandaard. Met de BH72 kunnen gebruikers stijlvol voor de dag komen tijdens hun Teams vergaderingen en zich comfortabel voelen bij het aannemen van gesprekken te midden van alle mogelijke omgevingsgeluiden, dankzij de hoge kwaliteit audio- en muziekweergave.

Teams voor jouw organisatie?

Ook videoclips naar collega’s sturen, of tips ontvangen tijdens het presenteren? Werken met Microsoft Teams maakt het werken van vandaag eenvoudiger. Leer meer over Teams. Of neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van Microsoft Teams voor jouw organisatie?