Belangrijke wijziging in Microsoft licenties voor stichtingen

Microsoft voert een belangrijke wijziging uit in haar donatie programma die het beschikbaar stelt voor stichtingen, non-profit organisaties en bepaalde organisaties in de zorgsector. BK IT Solutions verzorgd voor veel organisaties in deze sectoren de ICT Dienstverlening. We vertellen je daarom graag meer over deze wijzigingen en wat voor impact het heeft op jouw organisatie.

Cloud first strategie

Microsoft hanteert intern al jaren de cloud first strategie. Dit betekent dat de ontwikkeling van diensten in de cloud voor Microsoft altijd al prioriteit heeft gekregen boven het ontwikkelen van software voor on-premise omgevingen. Toch was het als stichting of non-profit organisatie nog wel mogelijk om via Techsoup tegen een zeer gereduceerd tarief licenties aan te schaffen voor Windows Server en Microsoft Office.

Onlangs publiceerde Microsoft deze blog waairn het aangeeft de cloud first strategie verder door te willen trekken. Dit betekent dat Microsoft vanaf april 2022 stopt met het aanbieden van gedoneerde Windows Server licenties via Techsoup.

Donatie programma voor Microsoft 365 en Microsoft Azure

In het vernieuwde donatie programma zal Microsoft nog meer inzetten op het voordelig aanbieden van cloud diensten via donaties. Zo kun je als non-profit organisatie gebruik maken van Microsoft Exchange in de Cloud, de volledige Microsoft 365 diensten gebruiken tegen 80% korting en krijg je jaarlijks 3000 dollar te goed voor het gebruik van Microsoft Azure.

Het moment om te migreren naar de cloud

Maak je dus nog gebruik van Windows Server? Dan is dit het moment om voordelig over te stappen naar de moderne werkplek in de cloud op basis van Microsoft 365 en Microsoft Azure. Wanneer je als stichting werkt in de cloud dan betaal je een vast bedrag per maand, per medewerker.

Als non-profit organisatie investeer je liever zoveel mogelijk in jouw maatschappelijke doel. ICT is een belangrijk hulpmiddel maar ook een grote kostenpost. Wij zien om deze redenen stichtingen regelmatig gebruik maken van verouderde server omgevingen die door Microsoft niet meer worden ondersteund. Een enorm beveiligingsrisico en daarom wat ons betreft een van de grootste voordelen van werken in de cloud voor een non-profit organisatie. Werk je in de cloud dan beschik je namelijk altijd over up-to-date software en staan jouw bestanden opgeslagen in een veilig datacentrum.

Wij hebben veel bedrijven en stichtingen geholpen met de migratie naar de cloud. Wij beschikken daardoor over een bewezen maar kosten efficiënte migratie procedure.

Wat kost Microsoft 365 voor een stichting?

Maak je als stichting gebruik van Microsoft 365 dan kun je gebruik maken van het donatie programma van Microsoft. Door dit programma krijg je een flinke korting op de meest gebruikte Microsoft 365 licenties.

  • Exchange Online P1 – Gratis
  • Microsoft 365 Business Basic – Gratis
  • Microsoft 365 Business Standard – €2,50 per maand
  • Microsoft 365 Business Premium – €5,00 per maand

Benieuwd welke licentie jij het beste kunt gebruiken? En hoe je gebruik kunt maken van het donatie programma van Microsoft? Neem gerust contact met ons op.