De nieuwe Outlook: wat verandert er?

Misschien heb je het al gezien; rechtsboven je Outlook werkbalk staat een knop voor “Het nieuwe Outlook”. Dit jaar vervangt Outlook Windows Mail en Agenda. Vanaf 1 januari 2025 stopt Windows volledig met de app Mail. In dit artikel vertel ik je wat je kunt verwachten van het nieuwe Outlook mail en de nieuwe functies van Outlook 2024.

Wanneer overstappen naar nieuwe Outlook?

Op bestaande apparaten kunnen gebruikers overschakelen naar de nieuwe versie Outlook mail voor Windows via een schakelknop in de e-mail- en agenda-applicaties. Als je wordt overgezet kun je nog een tijdje de schakelaar uitzetten, maar ook dat is maar tijdelijk: Mail en Agenda gaan verdwijnen en worden Outlook. Om je wegwijs te maken in de nieuwe omgeving laat ik zien wat er gebeurt als je voor de nieuwe versie kiest.

De nieuwe omgeving lijjkt qua design op de webversie. Het lint (de bovenste balk van de app) biedt toegang tot de nodige opdrachten voor het beheren van jouw Postvak IN en het opmaken van mails. Je kunt kiezen tussen een grotere (klassieke ervaring) of kleinere (vereenvoudigde ervaring) weergave van het lint. De navigatiebalk aan de linkerkant maakt het eenvoudig om te schakelen tussen de agenda, contactpersonen en andere apps die je vaak gebruikt .

Mijn Dag

recht bovenin het lint vind je het icoontje voor de functie Mijn Dag. Deze functie van de nieuwe Outlook is een combinatie van jouw agenda en de app To-do. Het helpt je georganiseerd te blijven en zorgt ervoor dat je nooit een belangrijke deadline of vergadering mist.

Hier kun je een overzicht van je agenda krijgen of jouw To Do lijst. Je kunt ook een mail naar je To Do slepen.

Overzicht in je mailbox

Outlook biedt nu de optie Pin en Snooze, waardoor het gemakkelijker wordt om je e-mails te beheren. Je kunt belangrijke e-mails pinnen bovenaan je inbox, of snooze om ze op een later tijdstip te bekijken.

Ook de vernieuwde categorieën helpen je bij het organiseren van je mailbox. Je kunt verschillende namen en kleuren direct in jouw Postvak IN zien en je kunt een categorie toevoegen aan jouw favorieten voor snelle toegang.

Met de nieuwe planningsfunctie kun je e-mails op optimale tijden verzenden. Dit zorgt ervoor dat je berichten worden ontvangen en gelezen op het moment dat ze de meeste aandacht krijgen, waardoor de effectiviteit van je communicatie toeneemt. Dit is handig voor klanten of collega’s in een andere tijdzone, of wanneer je een collega direct wil bereiken wanneer ze terug zijn van vakantie en niet onderaan hun stapel mails terecht wil komen.

Overstappen naar de nieuwe Outlook

Voor gebruikers die overstappen van de originele Mail-app, biedt de nieuwe Outlook de mogelijkheid om een aantal van je instellingen te migreren. Dit zorgt voor een soepele overgang en helpt je snel vertrouwd te raken met de nieuwe opties. Je kan de instellingen eenvoudig vinden via het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek en bepaalde instellingen snel bijwerken via het tabblad Weergave. Veranderingen die je hier aanbrengt, worden ook doorgevoerd in de webversie.

Nieuwe Outlook uitproberen?

De nieuwe versie van Outlook uitproberen? Wanneer je het schuifje met “De nieuwe versie van Outlook uitproberen” aanklikt, kun je de nieuwe preview versie van Outlook downloaden.

Wanneer je nog geen afscheid kunt nemen van de oude Outlook omgeving, klik je het schuifje terug naar oude outlook. Maar zoals eerder al benoemd komt er voor iedere gebruiker een tijd dat ze de overstap moeten maken. Door gebruik te maken van de preview versie kun je alvast gewend raken aan de nieuwe outlook omgeving.

Maak je klaar voor de nieuwe Outlook

Overstappen naar de nieuwe Outlook biedt tal van voordelen die je productiviteit aanzienlijk kunnen verbeteren. Van de geïntegreerde “Mijn Dag” functie tot de verbeterde e-mailbeheer tools en het moderne ontwerp. Heb je vragen over de nieuwe mail-omgeving? Neem gerust contact met ons op, wij beantwoorden graag je vragen.