Doorverbinden met thuiswerkers

Een van mijn persoonlijke irritaties sinds het begin van de pandemie is niet perse de mondkapjes of de 1,5 meter afstand, maar eerder wanneer ik een bedrijf bel en op zoek ben naar een specifiek persoon en als antwoord krijg: “die werkt vandaag vanuit huis, dus die kan je niet helpen vandaag.” Gemiste kans! Het zou niet moeten uitmaken of je nu vanuit huis werkt, of op kantoor. Hoe maak je optimaal gebruik van je collega’s, ongeacht waar ze werken? Ik vroeg telefonie expert Davy welke oplossingen er zijn voor bedrijven om telefoontjes door te kunnen verbinden naar thuiswerkers.  

Doorschakelfunctie

De meest voor de hand liggende optie is misschien wel doorverbinden. Je stelt op de vaste telefoon het nummer in waar op je de binnenkomende telefoontjes wil ontvangen. Dit gaat per provider verschillend. De meest voorkomende opties zijn:

  • Direct doorverbinden naar gekozen 06-nummer
  • Doorverbinden na 5x overgaan
  • Doorschakelen wanneer de vaste lijn in gesprek is

Doorverbinden met Microsoft Teams

Wanneer jouw telefonie geregeld is via Microsoft Teams kun je gemakkelijk telefoontjes doorverbinden. Je collega op kantoor kan een beller naar jou doorverbinden, of direct jouw 06-nummer intoetsen. Met doorverbinden met Teams krijgt de doorverbinder twee opties: direct doorverbinden, of ruggespraak houden en vervolgens doorverbinden.

Wanneer je op je mobiel of je computer in Teams bent ingelogd, krijg je automatisch alle telefoontjes binnen. Het nadeel van deze optie is dat je wel verbonden moet zijn met het internet. Dit kan via WiFi verbinding, of mobile data.

IAM app

De optie die de voorkeur heeft van Davy, is voor onze klanten die een telefonie abonnement bij ons hebben. Met de toevoeging van de IAM-app op telefoon kun je oproepen die op de vaste telefoon binnenkomen, ook op je mobiel ontvangen wanneer je inlogt op de app. Dit is niet alleen handig voor thuiswerkers maar ook voor de collega’s die veel onderweg zijn. En zit de werkdag er op? Dan log je gewoon uit en komen de telefoontjes alleen nog op de vaste telefoon binnen. Ben jij benieuwd of je de IAM optie in jou pakket zit, of wil je de app ook gebruiken? Davy zoekt graag voor je uit wat de opties zijn.

Benieuwd naar welke oplossing Davy voor jouw heeft? Neem contact met hem op voor een persoonlijk telefoonadvies.