Even voorstellen: onze nieuwe collega Joey

Wij zijn heel blij om Joey te mogen voorstellen! Joey kennen jullie al, maar sinds vorige maand mogen wij de nieuwste Business IT consultant van BK IT Solutions verwelkomen binnen ons team. Hij gaat onze klanten helpen het beste uit hun bedrijf te halen met behulp van IT. Ik vroeg Joey over zijn eerste dagen bij BK IT Solutions.

Hoe ben je bij BK IT Solutions terechtgekomen?

“Ik zit bij Sadjen in de klas en we werken samen aan projecten. Sadjen stelde mij voor bij Bas toen BK IT Solutions op zoek ging naar nieuwe collega’s. Bas stuurde mij een persoonlijk bericht op LinkedIn met een uitnodiging voor een gesprek op kantoor in Capelle aan den IJssel. Na het gesprek had ik een goede indruk van jullie gekregen.”

Als IT’er vandaag de dag liggen de banen voor het oprapen. Ook Joey had genoeg keuze.

Waarom heb je voor BK IT Solutions als werkgever gekozen?

“Ik was al werkzaam in de IT-branche toen Bas mij benaderde. Ik zocht een baan waar ik meer verschillende werkzaamheden kon uitvoeren. Ik had nog een ander sollicitatiegesprek ingepland. Ik had het idee dat ik hier wat sneller taken kan oppakken en dat er sneller geschakeld wordt. In een dynamische werkomgeving zoals deze leer je het meest. Daarom heb ik gekozen voor BK IT Solutions.

In mijn eerste weken heb ik CIPP uitgerold; een verbeterde versie van het partnercenter waar al onze klanten in staan, zodat we makkelijker veranderingen kunnen maken in ons systeem. Op deze manier kunnen aanpassingen sneller worden doorgevoerd en kunnen we ons focussen op andere taken.

Voor een van onze klanten ben ik momenteel bezig met Autopilot zodat nieuwe medewerkers direct aan het werk kunnen. Wij nemen contact op met de leverancier en zorgen dat alle juiste instellingen toegepast worden en applicaties ingesteld staan wanneer de medewerker aan zijn of haar eerste dag begint.”

Hoe ga jij BK IT Solutions ondersteunen?

“Ik ben werkzaam als Business IT consultant. Ik heb een adviserende rol waarin ik onze klanten ondersteun met de digitalisering van bedrijfsprocessen. Daarnaast zit ik nog op school. Ik volg een deeltijdstudie waarvoor ik donderdagen studeer, de rest van de week ben ik op kantoor. Wat ik op school leer kan ik toepassen in de praktijk. Wanneer ik over drie jaar afstudeer wil ik mij specialiseren in netwerken.”

Hoe word je begeleid tijdens je proefperiode?

“Omdat ik al wat werkervaring heb kon ik redelijk snel zelfstandig aan de slag. Ik kreeg een opdracht met een deadline om mij op te kunnen focussen. Omdat ik de opdracht nog voor de deadline heb kunnen afronden draai ik nu ook mee met de servicedesk. Ik vind het fijn om mijn collega´s te kunnen ondersteunen. Ook zijn de problemen waar je mee te maken krijgt er divers. Het leuke aan zulke problemen vind ik dat er meerdere oplossingen zijn voor een probleem wanneer er iets niet werkt, zijn altijd wel wegen die je kunt bewandelen om tot het antwoord te komen.”

Heb jij een tip voor toekomstige collega’s van BK IT Solutions?

“Je moet er wel voor gaan. Je krijgt alle ruimte en vrijheid om jezelf te ontwikkelen en er is genoeg ruimte om te leren wat je wil. Nieuwsgierig blijven in dit werkveld is erg belangrijk. Wanneer je een idee hebt of iets nieuws wil leren is er genoeg kennis aanwezig binnen BK IT Solutions om hier mee aan de slag te gaan.”

Bedankt voor je mooie woorden Joey!

Wij zijn blij met onze nieuwe collega Joey. Wil jij net als Joey werken voor het leukste IT-bedrijf van de regio Rotterdam? Bekijk dan onze vacatures!