Kan ik met Teams ook bellen naar telefoonnummers?

Ja dat kan! Met Microsoft Teams kun je niet alleen (video) bellen naar personen binnen en buiten jouw organisatie maar ook naar vaste en mobiele nummers. Bellen naar telefoonnummers met Microsoft Teams is een extra functionaliteit en vereist een extra licentie en aanpassingen aan jouw Teams omgeving.

Bellen met Microsoft Teams is mogelijk met de volgende componenten:
  • Office 365 licentie – Waarschijnlijk heb je deze al als je al werkt met Microsoft Teams.
  • Microsoft Business Voice – een extra licentie per account die jouw Teams omgeving uitrust met uitgebreide telefooncentrale functionaliteiten.
  • 2x Office 365 Gateway account – Dit is een normaal Office 365 account met minimaal een Office 365 E1 licentie. Dit account is nodig om de SIP trunk te koppelen.
  • SIP Trunk – dit is een koppeling van jouw Teams telefooncentrale naar jouw telecomprovider (bijvoorbeeld KPN).
  • Telefoonnummer – Je kunt ervoor kiezen om een nieuw nummer aan te vragen of jouw huidige telefoonnumer te porteren.
bellen met teams

Werkt bellen met Microsoft Teams goed?

Bellen met Microsoft Teams werkt hartstikke goed en niet anders dan dat je gewend bent van digitaal vergaderen met Teams. Microsoft timmert hard aan de weg om van bellen met Microsoft Teams een compleet en modern platform te maken met veel mogelijkheden. Dit betekent dat bellen met Microsoft Teams geschikt is voor zowel kleinere MKB-bedrijven als grote MKB-bedrijven. Naast de standaard functionaliteten van een telefooncentrale beschikt Microsoft Teams ook over meer uitgebreide functionaliteiten, zoals:

  • Keuzemenu
  • Callcenter mogelijkheden
  • Mogelijkheid om telefoongesprekken op te nemen
  • Voeren van telefoongesprekken met meerdere personen tegelijkertijd
  • Voicemail

Heb ik nieuwe toestellen nodig voor bellen met Microsoft Teams

In 95% van de gevallen heb je nieuwe toestellen nodig. Onze ervaring is echter dat de meeste klanten juist kiezen voor bellen met Microsoft Teams omdat zij geen vast toestel meer willen hebben. Je kunt prima bellen met Microsoft Teams in combinatie met een goede headset. Het is dus absoluut geen vereiste om toestellen aan te schaffen. Wil je toch graag een vast toestel behouden? Dan is dit mogelijk! Tegenwoordig leveren verschillende aanbieder telefoontoestellen die geschikt zijn voor bellen met Microsoft Teams.

Meer informatie over bellen met Microsoft Teams

Ben je geïnteresseerd in bellen met Microsoft Teams? Op onze dienstenpagina Bellen met Microsoft Teams vind je meer informatie over de mogelijkheden. Vind je hiet niet wat je zoekt? Neem dan gerust contact met ons op! Wij weten alles van bellen met Microsoft Teams en vertellen je er graag meer over.