Configureren en gebruiken van Lastpass

Lastpass

Lastpass is een wachtwoord beheer pakket dat u kunt gebruiken voor het bewaren van wachtwoorden voor verschillende websites en services op een veilige manier, via Lastpass kan ook automatisch inloggen ingeschakeld worden. 

Lastpass configureren

Na uitrol van de Lastpass installatie staat nu de in browser een icoon van de lastpass plug-in:

Wanneer je met de linkermuisknop klikt op dit icoon krijg je een venster om je te registreren voor Lastpass.
Vul hier je e-mailadres in, klik op I agree to the Terms and Privacy Policy en daarna op Create an account. 

In het volgende scherm moet er een master password aangemaakt worden. Het is belangrijk om hiervoor een sterk wachtwoord te gebruiken omdat dit wachtwoord toegang heeft tot alle andere wachtwoorden. 

Optioneel kun je een beveiligingsvraag aanmaken zodat je het wachtwoord kunt herinneren op het moment dat je deze bent vergeten. 

Lastpass is nu geinstalleerd en geconfigureerd, dus kunnen we login gegevens gaan toevoegen. 
Je kunt dit op twee manieren doen, door deze vooraf handmatig in te voeren, dit doe je door op de rode knop add te klikken links onderin. 

De tweede methode is om de login gegevens toe te voegen bij het inloggen op een website, je krijgt hiervan een melding na het inloggen.

In het vervolg dat je de site opent staan de login gegevens al gedefinieerd. Onder de instellingen in de Lastpass extensie kun je automatisch inloggen inschakelen voor deze site, ook kun je de login gegevens delen met andere collega’s (blauwe omcirkelde optie).

here…