iPhone of iPad koppelen aan de zakelijke IT-omgeving

Deze handleiding beschrijft hoe je een iPhone of iPad kunt toevoegen aan de zakelijke IT-omgeving met behulp van Microsoft Intune.

iPhone of Ipad koppelen aan Microsoft Intune

Ga naar de Apple Appstore op jouw telefoon of iPad en zoek naar de app Intune-bedrijfsportal.

Open de app wanneer de installatie is afgerond.
Bij het openen van de app krijg je meestal de melding dat je account al is gevonden. Wanneer dit niet het geval is dien je je zakelijke e-mailaccount te koppelen. Klik vervolgens op doorgaan.

In het volgende scherm zie je een overzicht van de rechten die je wel/niet verleent aan jouw IT-afdeling. Klik op doorgaan wanneer je deze hebt doorgenomen

In de volgende stap kunnen we het profiel instellen. Klik op doorgaan en geef toestemming voor het downloaden van het configuratie profiel.

Ga terug naar het home scherm, open instellingen > ga naar algemeen > en ga daarna naar profiel. Onder profiel zie je het Management profiel staan, installeer dit profiel. Wanneer het proces is doorlopen zie je rechtsboven gereed staan, klik daar op.

Je zult nu een melding krijgen dat het beheer wordt overgenomen, klik binnen deze melding op Beheer.

Ga weer terug naar de Intune-bedrijfsportal app. Je ziet nu dat alles is ingesteld. Klik op doorgaan. Je kunt je apparaat nu volledig gebruiken in combinatie met jouw zakelijke apps en documenten.