Maak uw bedrijf 24/7 actief met Microsoft Bookings

Maak uw bedrijf 24/7 actief met Microsoft Bookings

Maandelijks komt Microsoft met nieuwe uitbreidingen van hun Office 365 pakket. Deze uitbreidingen zijn er vaak op gericht om de productiviteit van u en uw organisatie te verbeteren. De meest recente toevoeging aan het Office 365 pakket is Microsoft Booking, een onderdeel dat gratis gebruikt kan worden door partijen met een Office 365 Business Premium licentie.

Als eigenaar van een bedrijf weet u dat het maken van afspraken met klanten veel tijd kan kosten. E-mails heen en weer versturen, telefonisch afspraken inplannen en klanten eraan helpen herinneren dat zij een afspraak hebben. Om deze processen simpeler en effectiever te maken heeft Microsoft Booking gelanceerd.

Klanten kunnen eenvoudig online een afspraak inplannen

Microsoft Booking geeft u een aparte webportal waar uw klanten direct zelf een afspraak kunnen inplannen. Voor klanten is het dus zelfs mogelijk om een afspraak in te plannen wanneer u niet in staat bent te bellen of het kantoor is gesloten. De website is simpel te gebruiken, vanuit een webbrowser, mobiele telefoon of link vanuit bijvoorbeeld Facebook. klanten kiezen de service die zij willen gebruiken en vervolgens wordt de beschikbaarheid weergegeven. Dit bespaart u niet alleen tijd maar zorgt ook voor een betere klantervaring.

Voorkom klanten die hun afspraak vergeten

Een klant die niet opkomt dagen kost u veel tijd en geld. Microsoft Booking stuurt uw klanten automatisch een bevestiging per e-mail na een boeking. De bevestiging e-mail kunnen zij daarna direct toevoegen aan hun agenda. Naast deze bevestigingen is het ook mogelijk om een herinnering te versturen naar de klant. Bijvoorbeeld 24 uur voordat de afspraak plaats vindt.

Klanten kunnen eenvoudig hun afspraak wijzigen of annuleren

Mocht het nodig zijn dan kunnen klanten via de portal zelf hun afspraak wijzigen of annuleren. Ze klikken simpelweg op de link in de bevestigings e-mail waar ze vervolgens een andere dag kunnen selecteren of de afspraak helemaal kunnen annuleren. Wilt u voorkomen dat klanten last-minute afzeggen? Geen probleem. U kunt instellen tot hoever van te voren afspraken gewijzigd mogen worden, of het nou 1 uur is of een hele week.

Beheer boekingen en uw klanten vanuit elke locatie

Alle boekingen worden weergegeven in de centrale booking agenda.
Dit geeft u een goed beeld van alle aankomende afspraken. U kunt bestaande boekingen aanpassen, of verplaatsen naar een andere beschikbare medewerker.

Al deze mogelijkheden kunt u eenvoudig beheren vanuit de webportal, in de volgende maand zal er ook een mobiele app verschijnen.

Booking is een hele goede toevoeging aan Office 365 voor bedrijven die een efficientie slag willen maken. Booking wordt momenteel uitgerold door Microsoft voor first release klanten met een Office 365 Business Premium licentie. In de komende maanden zal Microsoft booking uitrollen voor alle klanten wereldwijd.

Wilt u aan de slag gaan Met Microsoft Booking of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op.