Tegelijkertijd samenwerken aan documenten met Onedrive

U en uw collega’s kunnen met behulp van Onedrive of Sharepoint tegelijk dezelfde Excel-werkmap openen en bewerken. Dit wordt cocreatie genoemd. Bij deze manier van samenwerken kunt u binnen een paar seconden elkaars wijzigingen zien. In bepaalde versies van Excel is het zelfs zo dat de selecties van andere personen een andere kleur hebben. Als u een versie van Excel gebruikt die ondersteuning biedt voor cocreatie, selecteert u Delen in de rechterbovenhoek, typt u e-mailadressen en kiest u een locatie in de cloud. Als u echter meer informatie wilt, zoals welke versies worden ondersteund en waar het bestand kan worden opgeslagen, bevat dit artikel stapsgewijze instructies.

Wat moet ik doen om een document te delen?

1. Open het document wat u wilt delen of waarin u wilt samenwerken en klik rechtsboven op de knop delen. 

2. Wanneer het de eerste keer is dat u deze functie gebruikt zal u zich moeten aanmelden met uw Office 365 account. Klik daarom op de knop aanmelden en vul hier uw gebruikersnaam in. Vaak is dit voornaam@domein.nl (bijvoorbeeld bas@b-kitsolutions.nl). Weet u uw gebruikersnaam niet? Neem dan contact op met B-K IT Solutions. 

Mogelijk wordt u gevraagd met welk type account u wilt inloggen, klik in dit geval op werk- of schoolaccount. 

3. Log in en klik op aanmelden

5. Nadat het bestand is opgeslagen in Onedrive kunt u dit delen met personen binnen of buiten de organisatie. Vul de e-mailadressen in van de personen waarmee u het bestand wilt delen. Klik daarna op verzenden

De genodigde krijgen vervolgens per e-mail de volgende uitnodiging: 

6. De persoon kan het bestand openen en vervolgens tegelijkertijd in het document werken. Rechtsboven ziet u de gastgebruikers die in het document werken en welke acties zij uitvoeren.