Wat is Microsoft Teams?

Microsoft Teams maakt samenwerken makkelijker dan ooit. Vergaderen, chatten en bellen met verschillende systemen en apparaten, waar dan ook. In deze digitale rondleiding door de Microsoft Teams omgeving lees je op welke manieren je Teams kunt inzetten voor jouw bedrijf.

Hoe werkt Teams

Microsoft Teams werkt met Teams. Hier kan je alle collega’s samenvoegen die aan een project of op een afdeling werkzaam zijn.  Zo kun je documenten opslaan bij het team waar het hoort, zodat iedereen altijd de juiste versie tot zijn beschikking heeft. Chatten met alle collega’s van een afdeling gaat gemakkelijk in een Team, maar je kunt ook snel naar een andere afdeling om daar een chat te starten. Zo verloopt de communicatie tussen verschillende afdelingen soepel. Met de chat heb je snel contact met alle collega’s van het team dat jij nodig hebt. In het algemene kanaal komen alle Teams-leden samen en kan je berichten sturen en documenten delen met heel jouw bedrijf. Met de chatfunctie kan je ook direct berichten of documenten naar een individueel Teams-lid sture

De Teams omgeving deel je zelf in naar de wensen van jouw bedrijf. Per Team voeg je handige applicaties toe die het werk nog makkelijker maken zoals: Bookings, Exel, Forms, Planner, Powerpoint, Sharepoint en nog veel meer. Ook Apps toevoegen op jouw Teams omgeving te optimaliseren? Hier vind je meer informatie.

Samenwerken in Microsoft Teams

Met Microsoft Teams werk je gemakkelijk met verschillende systemen en apparaten samen. Zo werken Apple iOS En Windows moeiteloos samen. Ook werk je gemakkelijk in dezelfde documenten, presentaties of rapporten samen. Aanpassingen die je maakt zijn voor alle collega’s in real-time te zien. Dit in combinatie met de videobel functie zorgt er voor dat je efficiënt kunt samenwerken op afstand. Alle bestanden staan overzichtelijk in één omgeving. Vanuit Teams open je bijvoorbeeld gemakkelijk Excel en kan iedereen in dat team, of wie je daarvoor uitnodigt aan het document werken.

Vergaderen met Microsoft Teams

Microsoft Teams is het meest bekend van de vergaderfunctie. Start gemakkelijk een video of audiogesprek met een heel Team of met één collega. Via Kalender plan je zelf vergaderingen in en zie je in een oogopslag al de geplande vergadering die je hebt staan. Door Teams te koppelen aan jouw telefooncentrale maak je van Teams het platform van al jouw communicatie. Hier vind je meer informatie over bellen met Teams.

Teams Meetings

Een digitale organisatie worden met behulp van Teams

Microsoft Teams is een modern platform waarmee je jouw organisatie in staat stelt bedrijfsprocessen te verbeteren en te digitaliseren. Digitaal vaardige medewerkers met kennis van Microsoft Teams helpen jou aan een digitale organisatie. Onze Office 365 training bevat veel lesmateriaal die jou helpen om een expert te worden in Microsoft Teams.

Hoe kan ik efficiënt vergader met Teams?

Efficiënt vergaderen en slim samenwerken in Microsoft Teams vormt een belangrijk onderdeel van onze Office 365 training. Hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie efficiënt vergadert in Teams? In deze video geven we je alvast wat tips:

Hoe kan ik gebruik maken van Teams?

Wil je gebruik gaan maken van Teams maar weet je nog niet waar je moet beginnen? Deze snelstart handleiding over Teams helpt je op weg.

Hoe installeer ik Teams?

Wil je Microsoft Teams installeren op jouw pc, Mac of mobiel apparaat? In deze handleiding leggen we je stap voor stap uit hoe je dit moet doen.

Hoe krijg ik als eerste de nieuwste updates van Microsoft Teams?

Early adopter? Dan is het fijn dat jij als eerste binnen jouw organisatie aan de slag kunt gaan met de nieuwste updates en functionaliteiten van Teams. In deze handleiding leggen we je uit hoe je de optie public preview kunt inschakelen voor jouw Teams account.