Februari 2023: wat is nieuw in Teams?

In dit artikel nemen we de de nieuwste functies van Microsoft Teams met je door. Deze maand draait alles om Teams Premium. Waar ik het meest enthousiast over ben, zijn de nieuwe AI-functies die worden ingebouwd in Teams. Ik heb alle AI-nieuwe functies en meer hieronder voor je op een rijtje gezet.

Teams Premium

Microsoft Teams Premium is deze maand gelanceerd en biedt een betere manier om te vergaderen. Teams Premium is persoonlijker, intelligenter en beter beveiligd. Lees hier de Teams Premium aankondigingsblog van Microsoft om meer te weten te komen. Om gebruik te maken van Teams Premium, klik deze link.

AI Teams

Intelligent Recap

Met Intelligent Recap kun je nu tijd besparen bij het bekijken van vergaderopnames. Vanaf nu zijn er AI gegenereerde hoofdstukken beschikbaar op basis van PowerPoint Live, die de vergadering in secties verdelen met behulp van de inhoud van de presentatie, zodat het gemakkelijk is om het meest relevante segment te kiezen. Intelligent Recap zal ook automatisch vergaderhoofdstukken genereren op basis van de vergadertranscriptie in de toekomst.

Bovendien zijn er mogelijk specifieke punten in een vergadering die je opnieuw wilt bekijken. Vanaf nu zijn er persoonlijke tijdlijnmarkeringen beschikbaar die alleen jij kunt zien waarmee wordt aangegeven wanneer je deelnam aan of de vergadering in de opname verliet, zodat je snel kunt klikken en luisteren naar wat je hebt gemist. Persoonlijke tijdlijnmarkeringen worden uitgebreid om aan te geven wanneer jouw naam werd genoemd en wanneer een scherm werd gedeeld.

Live vertaling

AI kan ook helpen bij enkele van de moeilijkste samenwerkingsuitdagingen – samenwerken met mensen die verschillende talen spreken. Iedereen kan live ondertiteling inschakelen in Teams en real-time ondertitels zien in de gesproken taal. Wanneer deelnemers aan de vergadering verschillende talen spreken, besteden organisaties vaak duizenden euro’s aan extra real-time vertaaldiensten voor vergaderingen. Met live vertalingen voor ondertitels in vergaderingen, nu beschikbaar in Teams Premium, krijg je door AI aangedreven real-time vertalingen in 40 gesproken talen. Standaard worden gewone gesloten ondertitels weergegeven in de taal die tijdens de vergadering wordt gesproken. Live vertaalde ondertitels stellen je in staat om ondertitels te zien die vertaald zijn van de gesproken taal naar de taal die jij spreekt, wat geld bespaart en vergaderingen productiever en moeiteloos maakt. Alleen de organisator van de vergadering hoeft Teams Premium te hebben, zodat alle deelnemers aan de vergadering kunnen genieten van live vertalingen voor ondertitels in vergaderingen.

Meeting templates

Vergaderingen zijn niet “one size fits all”. Traditioneel gezien gebruik je bij het plannen van een online vergadering gewoon de standaardinstellingen omdat het bekijken van vergaderopties waardevolle tijd uit je dag kost. Nu kunnen IT-beheerders met Teams Premium aangepaste vergadertemplates maken, zoals een klantgesprek, brainstormsessie of helpdeskgesprek, om automatisch de juiste instellingen op te nemen waardoor de tijd en het denkproces die nodig zijn om de vergadering correct te maken, worden verminderd. Met templates kunnen managers er ook voor zorgen dat hun vergaderingen voldoen aan de beste praktijken en beleidsregels van het bedrijf.

Meetings op maat

Met Teams Premium kun je geavanceerde personalisatie-ervaringen ontgrendelen, waarmee je organisatie een professionele impact kan hebben in vergaderingen. vergaderingen op maat laten iedereen het logo en de kleuren van je bedrijf zien wanneer je de vergadering bijwoont en laten je merkkleuren worden opgenomen in de vergadering zelf.

Meetings op maat

Tijdens de vergadering kun je door middel van goedgekeurde organisatieachtergronden en organisatie samen-modus scenes je merk laten zien, zodat wat jouw bedrijf en jouw mensen uniek maakt, tot uiting komt in elk deel van de vergadering.

Gebruiker policy op maat

Net zoals vergaderingen niet voor iedereen hetzelfde zijn, worden verschillende Teams-beleidslijnen vaak toegewezen op basis van jouw groepen of afdelingen. Het individueel toewijzen van vergader-, berichten- en app-beleidslijnen kan een complexe taak zijn. Maar met de nu beschikbare aangepaste gebruikersbeleidspakketten kan IT tijd besparen door een aangepakt bundel van beleidslijnen te maken voor gebruikers met vergelijkbare rollen in de organisatie. Het is een vereenvoudigde, gestroomlijnde tool die consistentie biedt bij het beheren van beleidslijnen voor groepen gebruikers binnen jouw organisatie.

Beveiliging

Watermerken

Watermerken is een nieuwe vergaderoptie die kan helpen om lekken te voorkomen bij het delen van gevoelige of vertrouwelijke vergaderinhoud. Vergaderorganisatoren kunnen een uniek watermerk gebruiken over de scherm delen en video-feeds van de deelnemers om met vertrouwen gevoelige informatie te presenteren en weer te geven.

Wie kan opnemen

Met ‘wie kan opnemen’ heb je extra bescherming om discussies privé te houden en kun je beperken wie specifieke vergaderingen kan opnemen.

End-to-end-encryptie (E2EE) voor online vergaderingen

Voor die zeldzame, uiterst gevoelige vergaderingen die vereisen dat kernfuncties zoals opname worden uitgeschakeld voor een geavanceerde versleutelingsoptie, kun je end-to-end-encryptie (E2EE) toepassen op de vergadering. Ter herinnering: gegevens die worden uitgewisseld tijdens Teams-oproepen of vergaderingen, zijn altijd beveiligd met industrienormversleuteling tijdens de overdracht en in rust.

Gevoeligheidslabels voor Teams-vergaderingen (voor Microsoft 365 E5-klanten)

We weten dat vergaderingen vaak van onderwerp kunnen veranderen en dat soms zakelijk gevoelige informatie wordt besproken die een extra laag bescherming nodig heeft. Microsoft 365 E5-klanten met Teams Premium kunnen nu Microsoft Purview Informatiebescherming gevoeligheidslabels inschakelen voor Teams-vergaderingen. Vergaderorganisatoren kunnen gevoeligheidslabels gebruiken om automatisch de meest relevante en belangrijke vergaderopties toe te passen op basis van de gevoeligheid van de vergaderinhoud. Compliance-beheerders kunnen deze integratie met Teams-vergaderingen configureren in het Microsoft Purview compliance-portal om te bepalen welke vergaderopties moeten worden afgedwongen als het label in een vergadering wordt gebruikt.

Geavanceerde webinars

Veel organisaties willen een end-to-end-oplossing om verschillende soorten virtuele evenementen te organiseren – of deze evenementen nu gericht zijn op klanten om de zakelijke activiteiten uit te breiden of online organisatiebrede trainingen die gepersonaliseerde touchpoints bieden voor presentatoren en deelnemers. Teams Premium bevat webinars om deze evenementen gemakkelijk te organiseren en tegelijkertijd tijd en geld te besparen door de noodzaak van add-on-oplossingen of het werken met verschillende platforms te elimineren.

Registratiewachtlijst en handmatige goedkeuring

Nadat de registratie is ingesteld en uitnodigingen naar deelnemers zijn verzonden, kun je registratiewachtlijst en handmatige goedkeuring inschakelen om de registratie voorafgaand aan een webinar gemakkelijker te beheren. Door de wachtlijst in te schakelen blijft de webinarregistratie open, zelfs nadat het evenement de door de organisator ingestelde capaciteit heeft bereikt. Dit stelt extra mensen in staat om zich te registreren en automatisch aan de lijst toe te voegen. Naarmate er nieuwe plekken vrijkomen, worden mensen automatisch naar de staat ‘wacht op goedkeuring’ verplaatst, waardoor de organisator hun registratie-informatie kan bekijken en elke registrant handmatig kan goedkeuren of afwijzen.

Aanpassen van start- en eindtijden van registratie

Webinar hosts hebben ook de mogelijkheid om de start- en eindtijden van registratie aan te passen om te specificeren wanneer je de registratie wilt starten en beëindigen, zodat het gemakkelijker wordt om het evenement te plannen en te beheren.

Virtuele wachtkamer

Webinars stellen presentatoren in staat om de virtuele wachtkamer binnen te gaan, zodat de voorbereiding voorafgaand aan het webinar naadloos verloopt. Presentatoren hebben de tijd en ruimte om verbinding te maken en een snelle briefing of test uit te voeren zonder deelnemers te storen. Terwijl deelnemers wachten tot het evenement begint, kunnen ze communiceren met de presentatoren en elkaar via chat en Q&A.

Bepaal wat deelnemers zien

Tijdens een webinar kunnen presentatoren effectiever beheren wat deelnemers zien. Deze host-controls zorgen voor professioneel geproduceerde evenementen en maken het gemakkelijker om meer dynamische betrokkenheid voor presentatoren en deelnemers te creëren.

RTMP-in (Real-Time Messaging Protocol)

Om jouw presentatie naar een hoger niveau te tillen en meer dynamische inhoud te leveren, kun je verschillende externe mediabronnen integreren in je webinar met behulp van RTMP-in. Door gebruik te maken van een externe encoder en RTMP-in in te schakelen, kun je een aangepaste RTMP-bron livestreamen, of het nu gaat om professioneel geproduceerde video’s of kwalitatieve schermdeling, naar alle deelnemers in de vergadering.

Microsoft eCDN

Om de live event ervaringen binnen jouw organisatie te verbeteren, is Microsoft eCDN (Enterprise Content Delivery Network) nu inbegrepen in Teams Premium. Met Microsoft eCDN kun je naadloos en veilig wereldwijde vergaderingen live streamen, bedrijfsbrede trainingen distribueren en bijeenkomsten houden met Teams Live Events. Microsoft eCDN helpt de belasting op het bedrijfsnetwerk te verminderen, voorkomt problemen met connectiviteit en slechte videokwaliteit, en vereist geen extra installatie op jouw apparaten en eindpunten.

Geavanceerde virtuele afspraken

Een nieuw type Teams Meeting voor zakelijke klantafspraken (B2C) Virtual Appointments is een nieuw Teams Meeting type dat is afgestemd op B2C-afspraken met mensen buiten jouw organisatie. Bij het gebruik van Virtual Appointments ontvangen gasten een uitnodiging voor de afspraak met belangrijke afspraakdetails zodat ze eenvoudig kunnen deelnemen via SMS of e-mail. Ze kunnen deelnemen vanaf elk apparaat – er is geen Teams-installatie nodig – en ervaren een comfortabele virtuele wachtruimte tot ze klaar zijn om te beginnen. Voor meer informatie over de volledige oplossing kun je deze Microsoft Tech Community-blog raadplegen.

Virtual Appointments app

Deze app biedt één locatie waar professionals en beheerders geplande en on-demand Virtual Appointments in Microsoft Teams kunnen maken en beheren. Het bevat een uitgebreid dashboard dat een snelle weergave geeft van de planning van een medewerker in combinatie met Bookings. Het wordt verder verbeterd met Teams Premium, dat een overzicht geeft van de afspraakwachtrij, een samenvatting van de afspraakstatistieken en opties om afspraken te beheren. Download vandaag nog de Virtual Appointments-app via de Teams-app store.

Nóg meer updates

Dit waren mijn favoriete updates van Microsoft Teams van de maand februari. Nog meer lezen over Teams premium? Dat kan hier. Heb je vragen over deze updates? Mijn collega’s vertellen je hier graag meer over, dus neem gerust contact met ons op.