Haal alles uit Microsoft Office 365

Met Microsoft Office 365 beschik je over de nieuwste versie van de Office apps die je dagelijks gebruikt, zoals Word, Outlook, Teams en Excel. Overal waar je internetverbinding hebt kun je (samen) werken aan documenten, wat thuis- en remote werken makkelijker maakt. Maar Microsoft 365 biedt ook minder bekende applicaties die jouw werkzaamheden een stuk eenvoudiger kunnen maken. In deze blog vertel ik je hoe je alles uit Microsoft 365 kan halen.

Planner

Planner is een tool die gebruikers een visuele manier geeft om teamwerk te organiseren. Teams kunnen nieuwe planningen maken, taken organiseren en toewijzen, bestanden delen, chatten over waar ze aan werken, vervaldatums instellen en de status bijwerken. Microsoft Planner biedt ook de mogelijkheid om documenten te koppelen aan specifieke taken, ze samen te bewerken en gesprekken te voeren rond specifieke taken.

OneNote

Omdat werknemers mobieler zijn geworden, is het steeds belangrijker om onderweg informatie vast te leggen. Toepassingen zoals OneNote stellen gebruikers in staat om op elk apparaat aantekeningen te maken en deze vervolgens op elk ander apparaat weer op te halen.

Microsoft Flow

Flow is een Cloud-gebaseerde dienst die het voor line-of-business gebruikers praktisch en eenvoudig maakt om workflows te bouwen die tijdrovende bedrijfstaken en -processen automatiseren tussen applicaties en diensten. Je kunt Flow gebruiken om e-mail- en IM-waarschuwingen te koppelen, bestanden tussen applicaties te synchroniseren, bestanden van de ene service naar de andere te kopiëren, gegevens van de ene app te verzamelen en in een andere op te slaan, en nog veel meer.

Forms

Met Microsoft Forms kunt u op een uiterst eenvoudige en snelle manier aangepaste quizzen, enquêtes, vragenlijsten, registraties en meer maken. Wanneer u een quiz of formulier maakt, kunt u anderen uitnodigen om te reageren via elke webbrowser, zelfs op mobiele apparaten. Wanneer de resultaten worden ingediend, kunt u de ingebouwde analyses gebruiken om de reacties te evalueren. Gegevens uit formulieren, zoals quizresultaten, kunnen eenvoudig naar Excel worden geëxporteerd voor extra analyse of beoordeling.

Bookings

Met Microsoft Bookings plannen klanten en bezoekers van jouw website zelf een afspraak in. Voor klanten is het dus zelfs mogelijk om een afspraak in te plannen wanneer je niet in staat bent te bellen of het kantoor is gesloten. In dit artikel vind je een stap voor stap handleiding hoe je Microsoft Bookings kunt installeren. In dit artikel ontdek je alle mogelijkheden van Bookings.

Updates

Door updates uit te voeren wanneer deze beschikbaar zijn, is niet alleen jouw systeem minder kwetsbaar, maar maak je ook ultiem gebruik van de aller laatste ontwikkelingen van deze apps. Zo haal je echt alles uit jouw Microsoft 365 pakket.

Weet wat je in huis hebt

Door je bewust te zijn van de beschikbare applicaties van Microsoft 365 kun je nog efficiënter werken. Benieuwd naar alle mogelijkheden van Microsoft 365? In dit artikel lees je meer over het verschil tussen de beschikbare abonnementen.