Het belang van goede ICT in de zorgsector

De zorgsector staat onder druk door een grote zorgvraag en een nog groter personeelstekort. Wij bij BK IT Solutions proberen onze ICT-klanten in de zorgsector zo veel mogelijk te ontlasten. In dit artikel lichten we toe hoe we jouw organisatie kunnen helpen met een goedwerkend ICT-systeem.

ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd

Wij bij BK IT Solutions zijn ISO 27001 en NEN7510 gecertificeerd. Zo kunnen we onze diensten verlenen aan klanten in de zorgsector. De eisen aan informatiebeveiliging worden steeds strenger, onder andere door Europese wetgeving. Vanaf 25 mei 2018 geldt de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in heel Europa.

NEN7510 is een norm voor informatiebeveiliging voor de zorgsector. Deze is gebaseerd op de Code voor Informatiebeveiliging. Ten opzichte van die code heeft NEN7510 specifieke aandachtspunten gekregen, zoals privacybescherming. Het certificaat is een bewijs voor onze klanten dat wij onze securityzaken op orde hebben en dat we dit jaarlijks laten controleren.

BK IT Solutions voor de zorg

Voor onze klanten in de zorgsector integreren we zorgmailkoppelingen in jouw systeem. We beveiligen e-mails die persoonsgegevens van bevatten met een verificatiecode. Op deze manier kan de mail alleen geopend worden door de persoon voor wie de mail bestemd is.

Ook leveren wij Microsoft pakketten voor non-profit organisaties. Lees meer over Microsoft licenties voor non-profit organisaties in dit artikel.

Flexibel werken voor zorgpersoneel

Veel zorgpersoneel werkt parttime en voor verschillende zorgverleners. Het is voor hen belangrijk dat dat ze het cliënt-registratiesysteem ook thuis kunnen gebruiken. Op deze manier kunnen ze zelf hun tijd indelen om administratieve taken uit te voeren. Hiervoor is een veilige internetverbinding nodig.

Interactie vanuit een thuiswerkplek is voor veel zorginstellingen een uitdaging. Met name het organiseren en regelen van een werkplek met beveiligde verbinding. Dit komt omdat systeembeheerders en de ICT-afdeling van een zorginstelling hier niet aan toekomen vanwege een volle agenda. Hier biedt het Co-managed ICT systeem een oplossing. Wij nemen dit project over waardoor de interne ICT-afdeling zich kan blijven focussen op hun dagelijkse werkzaamheden.

Centraliseren van data

Een probleem binnen de zorg dat wij veel voorbij zien komen is het invoeren van dezelfde informatie in veel verschillende systemen. Personeelsgegevens moeten bijvoorbeeld worden vastgelegd in het adresboek van de instelling, in het ICT-systeem, het helpdesksysteem, het interne facturatie systeem en in het intranetsysteem. Een centrale personeelsadministratie bespaard zorgmedewerkers veel tijd en frustratie. Wij kunnen dit bijvoorbeeld oplossen door het bouwen van een interface tussen deze verschillende systemen. Hierdoor ondervinden de zorgverleners én de interne ICT-afdeling geen problemen meer met dubbele gegevensinvoer.

SharePoint met toegang voor bevoegden

Om er voor te zorgen dat gevoelige informatie beschermd blijft, richten wij jouw SharePoint zo in dat alleen gemachtigde toegang tot een map kunnen verkrijgen. De SharePoint omgeving wordt beveiligd met jouw Office 365-account tegen aanvallen van buitenaf.

Migreren naar een probleemloze ICT-infrastructuur.

Wanneer je als organisatie gaat verhuizen of moderniseren is het soms noodzakelijk om over te gaan naar een nieuwe infrastructuur. Dit vergt veel tijd en inspanning van de ICT-medewerkers binnen een organisatie. Uit ervaring weten wij dat dit project vaak te tijdrovend is voor de interne ICT-afdeling. Ook hier kan Co-Managed ICT service een uitkomst bieden. Door de migratie over te laten aan een externe partij kan jouw ICT-afdeling zich bezighouden met de dagelijkse klussen zodat het zorgpersoneel haar werk probleemloos kan blijven uitvoeren.

Voordelen van het uitbesteden van ICT migratie:

  • Binnen BK IT Solutions beschikken we over een brede kennis. Onze collega’s hebben ieder een expertise zodat we voor ieder probleem een oplossing paraat hebben,
  • Stelt de interne ICT-afdeling in de mogelijkheid om hun dagelijkse werkzaamheden voort te zetten,
  • Wij zijn gespecialiseerd in het geven van training aan medewerkers. Indien nodig zijn wij aanwezig op locatie om iedereen wegwijs te maken in de nieuwe digitale omgeving.

Door gebruik te maken van onze Co-Managed ICT-service combineer je onze kennis en ervaring met de interne kennis van en over jouw organisatie. Op deze manier kom je tot de ultieme oplossing op maat. Benieuwd hoe BK IT Solutions jouw organisatie kan helpen? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden.