Hoe verlaag ik de kosten van Microsoft Azure?

Hoe verlaag je de kosten van jouw Microsoft Azure abonnement? Microsoft Advisor optimaliseert en verminderd jouw algemene Azure-uitgaven door niet-actieve en weinig gebruikte resources te identificeren. Ontvang kostenaanbevelingen op het tabblad Kosten op het Advisor-dashboard en verkrijg eenvoudig inzicht in hoe je de kosten kunt verlagen.

1. Meld je aan bij de Azure Portal

2. Zoek en selecteer Advisor

3. Selecteer het tabblad Kosten op het Advisor-dashboard

Uitgave virtuele machines optimaliseren

Door de grootte van virtuele machines te wijzigen of onderbenutte instanties af te sluiten kunnen de uitgave geoptimaliseerd worden. Hoewel bepaalde toepassingsscenario’s standaard kunnen resulteren in een laag gebruik, kun je vaak geld besparen door de grootte en het aantal virtuele machines te beheren.

Advisor maakt gebruik van machine learning-algoritmen om laag gebruik te identificeren en om de ideale aanbeveling te identificeren om optimaal gebruik van virtuele machines te garanderen. De aanbevolen acties worden afgesloten of aangepast, specifiek voor de resource die wordt geƫvalueerd.

Advisor kan aanbevelingen geven voor afsluiten, resizen of burstable-aanbevelingen. Burstable is een speciaal type aanbeveling voor herschaling waarbij Advisor werklasten analyseert om te bepalen of ze in aanmerking komen om op gespecialiseerde SKU’s te draaien (Burstable SKU’s) die variabele prestatie-eisen voor de werklast toestaan en over het algemeen goedkoper zijn dan SKU’s voor algemene doeleinden.

Voor non-profit organisaties biedt Microsoft Azure een gedoneerde licentie. Benieuwd of jouw organisatie in aanmerking komt voor deze licentie? Lees onze blog: Microsoft Azure voordeel voor non-profit organisaties.