Het nieuwe normaal – hybride vergaderen met de Yealink A20

Nu we allemaal ervaringsdeskundige zijn in thuiswerken is het tijd om verder te kijken. Hoe kan technologie helpen om niet alleen het hoofd boven water te houden tijdens de pandemie, maar ook te verbeteren in de toekomst? Wij zien kansen in het wegvallen van afstand door digitaal verbonden te blijven. We besparen tijd door bij de klant “op bezoek” te kunnen zonder reistijd. Nieuwe collega’s van overal op de wereld worden verwelkomt binnen een team. Dit brengt kennis en expertise over heel de wereld samen binnen jouw organisatie. Hybride vergaderen is dan ook onze visie op de toekomst.

Van vergaderruimte naar online-meeting room

Als we hybride vergaderen gaan implementeren in ons dagelijks werkleven, hoe betrekken we dan onze thuiswerkende collega’s? Onze collega Samuel ging op onderzoek uit en heeft de uitkomst gevonden voor hybride vergaderen: de Yealink MeetingBar A20 voor Microsoft Teams. Deze MeetingBar veranderd elke vergaderruimte in een online-meeting room op basis van Microsoft Teams.

Door de MeetingBar onder of boven het scherm in de vergaderruimte te plaatsen kan er gemakkelijk vergaderd worden met collega’s op kantoor en mensen op afstand. De kijkhoek van de camera van 113 graden zorgt ervoor dat ieder middelgroot team in een fysieke ruimte duidelijk weergeven wordt. Zo komt het team samen, ook op afstand.

Speakertracking en automatische framing  

Hoe ziet een hybride vergadering er uit? Als iedereen is aangeschoven, digitaal en in de fysieke ruimte kan de vergadering beginnen. Met het Touchpanel CTP18 beheer je de meeting, kun je deze direct bijwonen en bestuur je de camera. Het moment dat de meeting start, openen automatisch de privacyschermen van de lens. Wanneer iemand in de fysieke ruimte begint te spreken zal door slim toegepaste AI worden ingezoomd op de persoon. De Yealink herkent de hoofdspreker op dat moment en zal door middel van speakertrekking de stem blijven volgen en bijgeluiden wegfilteren. De collega’s die digitaal deelnemen zien en horen de hoofdspreker duidelijk. En ook andersom, wanneer de remote-werker aan het woord is zal deze volledig in beeld komen op het scherm. De Yealink A20 MeetingBar beschikt over echoblokkering voor het perfecte geluid wanneer meerdere mensen spreken.  Zo is de spreker online net zo duidelijk aan het woord als tijdens een real-time meeting.

Samenwerken op afstand

Een van de redenen dat Samuel zo enthousiast is over Yealink is dat online vergaderen interactief samenwerken wordt met deze MeetingBar. DualScreen wordt ondersteund waardoor er twee beeldschermen aangesloten kunnen worden. De collega’s thuis blijven zichtbaar op het scherm en je deelt gemakkelijk een presentatie op het tweede scherm. Zo kan er efficiënt worden samengewerkt en kun je Microsoft Teams nog optimaler inzetten. In combinatie met de Wireless Presentation Pod kun je gemakkelijk draadloos content delen vanaf je laptop. Als de meeting is afgerond sluiten de privacyschermen van de camera weer. Dat is slim en veiliger werken!  

Nieuwsgierig over deze nieuwe vorm van vergaderen?
Bel Samuel 0886063100 voor meer informatie, of maak een afspraak om de Yealink A20 Teams Meetingbar vrijblijvend uit te proberen. Je kunt ook altijd kijken naar BK IT Solutions diensten om te zien waar we je mee kunnen helpen!