ICT voor industrie en productiebedrijven

Wij helpen je vooruit met ICT als water uit de kraan

Industrie & Productiebedrijven

Voor bedrijven in de industriële sector is 24/7 continuïteit van de ICT omgeving cruciaal. Een goedwerkende ICT omgeving is niet alleen belangrijk voor het functioneren van de applicaties op jouw kantoor, maar ook voor de productie apparatuur in de fabriek.

Innovatie

De afgelopen jaren is innovatie in de industriële sector in een stroomversnelling gegaan. Nieuwe technologieën zoals predictive maintenance, robotica, kunstmatige intelligentie en big data hebben de manier waarop bedrijven produceren en opereren veranderd. Deze technologieën stellen bedrijven in staat om hun processen te optimaliseren, de efficiëntie te verhogen en kosten te besparen. Bovendien kunnen bedrijven door middel van innovatie hun concurrentiepositie verbeteren en nieuwe markten betreden. Om te kunnen profiteren van deze kansen in de industriële sector is het van belang dat de ICT omgeving van bedrijven in de industriële sector klaar is voor de techniek van de toekomst. De ICT experts van BK IT Solutions helpen je daar graag bij!

Cybersecurity

Qua ICT infrastructuur is een industriebedrijf te verdelen in 2 groepen: IT (kantoor automatisering) en OT (operationele techniek). OT bestaat uit de hardware en software die belangrijke machines en processen in de fabriek aanstuurt of monitort zoals robots, freesmachines maar ook geavanceerde meetapparatuur. Ook SCADA systemen vallen hieronder en vereisen een onderlinge netwerkverbinding. Voor bedrijven in de industriële sector is cybersecurity kritisch, machines in een OT-omgeving gaan gemiddeld veel langer mee dan apparaten in een standard IT omgeving. Ook is het vanwege de continuïteit niet altijd mogelijk om machines direct te voorzien van de nieuwste (security) updates. Tegelijkertijd kan een hack op deze systemen enorm veel impact hebben op een organisatie. Dit maakt de ICT omgeving van een bedrijf in de industriële sector een interessant doelwit voor hackers.

Bewezen standaarden

Wij zien steeds vaker dat partners van industrie bedrijven strenge eisen stellen aan de ICT omgeving van bedrijven in de industrie sector. De NIS2 wetgeving vanuit de Europese Unie is hiervan een goed voorbeeld. Veel bedrijven in de industriële sector zullen onder de NIS2 wetgeving gaan vallen. Dit betekent industrie bedrijven aan regelgeving moeten gaan voldoen en hun ICT omgeving volgens een veilige standaard moeten inrichten. Naast NIS2 hebben industriële bedrijven soms ook te maken met verzekeraars, financieerders en klanten die soortgelijke eisen stellen aan de ICT-omgeving. BK IT Soluitions is ISO27001 gecertificeerd en beheert en ontwerp de ICT omgeving van haar klanten op basis van het CIS framework. Een international geaccepteerd framework van best practice richtlijnen voor ICT-beveiliging van een organisatie. Naast standaard vertrouwen wij onze ICT voor industrie dienstverlening op bewezen oplossingen van Cisco, Microsoft en Fortinet.

Proactief scannen

Binnen het OT netwerk bevindt zich vaak ook verschillende type hardware van verschillende merken en leveranciers. Wij scannen bij onze industriele klanten dagelijks naar kwetsbaarheden zodat we er op kunnen toezien dat ook door ons onbeheerde apparatuur volgens bepaalde standaarden is ingericht en beveiligd. Kenmerken van onze dienstverlening voor de industriele sector: Implementatie van best practices op basis van het CIS framework ISO27001 gecertificeerd 24/7 bereikbaarheid van onze storingsdienst Gecertifceerd experts

“We waren toe aan een nieuwe IT-partner met een frisse blik”

Danny Leeuwangh, bedrijfsleider Muddebouw

Bekijk case

“BK IT Solutions denkt proactief mee in oplossingen die noodzakelijk zijn voor onze groei”

Otto van Woerkom, Managing Director Daxel Logistics

Bekijk case

“Behulpzaam, bereikbaar en vriendelijk in de communicatie”

Els van Overbeek bureaucoördinator Stichting Corridor

Bekijk case

“BK IT Solutions is volledig geïntegreerd in onze organisatie.’’

Jeroen de Vries ( ICT-Manager, Dekkergroep)

Bekijk case

‘’Nadat we overstapten op cloud-based IT waren al onze problemen verholpen.’’

Fabiënne Poletto Merlo (Operationeel Manager Kaakchirurgie Holland)

Bekijk case

“BK-IT functioneert eigenlijk als onze gids met machete in de jungle van IT ontwikkelingen.’’

Nick Heurter (mede-eigenaar van Maatwerk Online)

Bekijk case

Kennismaken?

Goed plan! We nemen graag de tijd voor je om te bespreken hoe we jouw organisatie vooruit kunnen helpen. Laat hier je gegevens achter en we bellen je zo snel mogelijk.

Direct in contact komen?

Bas Kraan beantwoordt al je vragen.