Opgelost – Internetstoring in Krimpen aan den IJssel

Er is op dit moment een internetstoring in Krimpen aan den IJssel, door werkzaamheden rondom de grote kruising is er een kabelbreuk ontstaan. Met name het gebied rondom de Stormpolder lijkt getroffen te zijn. Aangezien veel van onze ICT klanten zijn gevestigd in Krimpen aan den IJssel zullen wij via dit blog de laatste status rondom deze verstoring delen.

Laatste status:

4 mei 08:30 – Opgelost: Onze leverancier meldt dat de aannemer in de nacht tussen 3 en 4 mei de kabelschade heeft hersteld, conform onze eerdere bevindingen is bevestigd dat alle verbindingen weer online zijn.

4 mei 07:00 – In ons monitoringplatform zien wij dat de getroffen verbindingen bij onze klanten tussen 02:30 en 04:00 weer online zijn gekomen. Hoewel wij vanuit de leverancier nog geen officiele afmeldingen hebben ontvangen lijkt het erop dat vannacht de herstelwerkzaamheden succesvol zijn afgerond.

3 mei 15:00 – De breuk bevind zich in de weg waar beton, stenen en metaalconstructies het bemoeilijken om tot herstel te komen. Momenteel wordt onderzocht of een tijdelijk oplossing te bieden is door een kabel over de weg te spannen. Dinsdag 04-05-2021 zal de uitvoerder het werk aan de weg wederom hervatten waarbij ook de aangestuurde aannemer aanwezig zal zijn. Een update volgt zodra meer informatie bekend is.

3 mei 13:00 – De monteurs hebben de kabelbreuk gevonden, de aannemer is inmiddels aangestuurd voor herstel op locatie.

3 mei 11:24 – De monteur verantwoordelijk voor de infrastructuur is aangekomen op de locatie in Krimpen aan den IJssel. Uit de meting blijkt dat de kabelbreuk rondom het open gegraven gebied van de grote kruising bevindt. De exacte locatie van de kabelbreuk moet nog gevonden worden.

3 mei 09:05 – De leverancier heeft ons per e-mail een statusupdate gegeven. De impact van de storing is groter dan verwacht. Door werkzaamheden rondom de grote kruising is een belangrijke kabel geraakt, ook mobiele diensten in de omgeving van Krimpen aan den IJssel zijn geraakt. Omdat een kabelbreuk onder overmacht valt voor internetproviders valt de storing helaas buiten de afgesproken Service Level Agreement.

3 mei 08:03 – Na navraag bij onze leverancier krijgen we te horen dat er plaatselijk in Krimpen aan den IJssel een storing is ontstaan, de oorzaak is nog onbekend. De storing heeft impact op circa 332 aansluitingen in Krimpen aan den IJssel. In onze eigen database lijkt dit zich voornamelijk rondom de Stormpolder te concentreren. Wij zien dat verschillende type verbindingen last hebben van de storingen: ADSL, VDSL, glasvezel maar ook andere type netwerken die niet onder KPN vallen zijn getroffen.

3 mei 07:56 – Via ons monitoringplatform ontvangen wij meldingen dat meerdere ICT netwerken van onze klanten in Krimpen aan den IJssel offline zijn.

Storingsmelding leverancier: Storing DSLAM Krimpen aan den IJssel

Heb je naar aanleiding van deze storing nog vragen? Neem dan contact met ons op!