Januari 2022: wat is nieuw in Teams?

Met welke updates voor Teams kwam Microsoft de eerste maand van dit jaar? De focus van de maand januari ligt op minder afleiding tijdens het werk en meer inclusiviteit tijdens meetings. Je leest het allemaal in deze blog.

Sneltoets unmute

Door maanden lange ervaring hebben we allemaal onze microfoon op mute staan tijdens vergaderingen om ongewenst achtergrondgeluid te voorkomen. Nu kun je gemakkelijk met een sneltoets je microfoon van mute afhalen wanneer je iets wilt zeggen. Houd de Ctrl+Spatie toetsen (Windows) of Option+Spatie toetsen (macOS) ingedrukt om te spreken. Wanneer je de toetsen loslaat staat je microfoon weer op mute.

Aangepaste achtergrond voor webversie

Voor gebruikers van de webversie van Teams is nu ook de aangepaste achtergrond beschikbaar. Blur je achtergrond of voeg het logo van je bedrijf toe, net als in de desktop versie.

Muziekmodus

De High-fidelity muziekmodus geeft je een rijkere geluidservaring bij het delen van audio zoals live muziek of muziek via andere toepassingen. De modus High-fidelity muziek geeft een betere geluidskwaliteit tijdens Teams-gesprekken en -vergaderingen. De geoptimaliseerde ervaring in Teams geldt zowel voor signalen die door microfoons worden opgevangen als voor audio die wordt afgespeeld tijdens het delen van een applicatie of bureaublad.

Spiegel mijn video

Wanneer je een presentatie geeft met een fysiek whiteboard met tekst wil je dat alle deelnemers jouw tekst kunnen lezen. Je kunt nu voor je een meeting bijwoont de optie “spiegel mijn video” selecteren.

Teams Rooms

Front row (preview) lay-out voor Microsoft Teams Rooms op Windows

Front row (voorste rij) is een nieuwe lay-out voor Teams Rooms, ontworpen om hybride vergaderingen te verbeteren en deelnemers in de ruimte meer context te geven van wat er gebeurt in verschillende aspecten van de vergaderingen. Bij Front Row worden externe deelnemers in de kamer op ooghoogte gezien en worden extra vergaderfuncties zoals chatten en deelnemers met geheven handen naar de voorkant van het scherm gebracht. Front Row (preview) zal beschikbaar zijn in de lay-outkiezer op de Teams Rooms console. Het kan ook worden ingesteld als de standaard lay-out of helemaal worden uitgeschakeld door beheerders. De Front Row is beschikbaar voor alle Teams Rooms op Windows in enkele en dubbele weergavemodi en alle schermformaten. (Microsoft beveelt een resolutie van 1080p aan voor een optimale kijkervaring).

Schakelen tussen meerdere videocamera’s in Teams-Rooms onder Windows

Tijdens vergaderingen in Teams Rooms met meer dan één videocamera aangesloten in de ruimte, kunnen mensen in de ruimte schakelen tussen camera’s door te kiezen uit de lijst met beschikbare camera’s. Als op het apparaat niet meerdere USB-camera’s zijn ingesteld met Teams Rooms-apparaten in de vergaderruimten, zal er geen verschil in ervaring zijn. Voor Teams Rooms met meerdere aangesloten videocamera’s kunnen beheerders ook een standaardcamera selecteren in de apparaatinstellingen die wordt gebruikt bij het starten van een Teams-vergadering.

Schakelen tussen meerdere videocamera’s in Teams-Rooms onder Windows

Dit waren de updates van Teams van januari 2022. Ook werken met Microsoft Teams? Neem een kijkje op onze Microsoft Teams pagina.