Januari 2023: wat is nieuw in Teams?

In dit artikel geef ik je een overzicht van de laatste ontwikkelingen binnen Microsoft Teams van januari 2023. Zo blijf jij up-to-date met de laatste online vergadertrends.

Meetings

Paginering op Video Gallery

Wanneer je in de galerijweergave bent en er zijn meer video’s dan op het vergaderpodium tegelijk getoond kunnen worden (het maximum aantal varieert afhankelijk van je apparaatconfiguratie en internetbandbreedte), verschijnen er navigatiebedieningen onder de Video Gallery om meer videodeelnemers te bekijken. Je kunt deze bedieningen gebruiken om meer videodeelnemers te bekijken.

Verbeteringen van de gebruiksvriendelijkheid van de vergaderingstoolbar

De vergaderingstoolbar in Microsoft Teams is net verbeterd qua gebruiksvriendelijkheid. Met nieuwe functies, zoals toegewijde knoppen voor het opsteken van handen en het wisselen tussen weergavemodi, is het navigeren tijdens je volgende vergadering net iets gemakkelijker geworden. Vind hier meer informatie.

Live-stream Teams-vergaderingen en webinars naar Meta Workplace Live

Live-stream je Teams-vergaderingen of webinars rechtstreeks naar Meta Workplace Live met behulp van de nieuwe integratie van de Workplace Live-app. Hierdoor kunnen deelnemers live vergaderingen en webinars binnen hun Workplace-groepen bekijken of later nog bekijken door een opname te bekijken op Workplace. Voeg gewoon de Workplace Live-app toe aan je Teams-vergadering of webinar, meld je aan met je Workplace-account en selecteer het Workplace-evenement dat je live wilt streamen.

Webinars

Verbeterde beheerervaring voor webinars met aangepaste opties

Wanneer je de webinar-sjabloon selecteert, zie je een nieuwe structuur en uitgebreide opties om de registratiegegevens en instellingen specifiek voor elk evenement aan te passen. Met de nieuwe beheerervaring kun je je webinar configureren met de volgende mogelijkheden:

Opzet

  • Details: Benoem eenvoudig mede-organisatoren om je evenement te ondersteunen bij het organiseren en afleveren
  • Presenter bios: Benadruk elke spreker met een professionele hoofdfoto, bedrijf, functie, LinkedIn-profiel, sociale media-accounts, korte biografie en meer
  • Thema: Laat je merk zien en pas het thema van je evenement aan met een banner, logo en relevante kleurschema dat op je registratiepagina en web

Registratie

  • Configuratie: Stel registratiecapaciteitsbeperkingen in voor maximaal 1.000 deelnemers; voeg uitgebreide aangepaste vragen toe om pertinente informatie over je potentiële deelnemers te verzamelen, inclusief een gewijde vraag om de voorwaarden en bepalingen te uploaden en instemming van deelnemers te waarborgen tijdens hun registratie
  • Deelnemerstatus: Bekijk relevante details voor de status van de deelnemer, inclusief wie zich heeft geregistreerd voor het webinar en wie zijn registratie heeft geannuleerd.

Rapportage

Rapportage van deelnemers: Toegang tot bestaande rapporten en analyse in één centrale locatie, waarbij je de gegevens kunt bekijken om de deelnemersparticipatie te begrijpen.

Bellen

Federated groepbellen

Begin eenvoudig een groepsteamsgesprek vanuit een chat met federated collega’s buiten je organisatie, inclusief video en scherm delen – alles via een internetverbinding zonder enige PSTN-kosten.

Teams Rooms en apparaten

Start Whiteboard vanuit een Teams-vergadering voor Teams Rooms op Windows

Gebruikers van Teams Rooms op Windows kunnen nu een Microsoft Whiteboard starten in Teams-vergaderingen door gebruik te maken van de “content delen”-functie vanuit de vergaderruimteconsoles. Met de nieuwe manieren van werken is whiteboarding een belangrijke functie om samenwerking tussen in-room en externe gebruikers mogelijk te maken. Wanneer Whiteboard vanuit de room wordt gestart, wordt het toegewezen aan de vergaderingorganisator zodat ze toegang kunnen beheren tot het whiteboard.

Vergaderingen op Gallery, Large gallery en Together mode voor Teams Rooms op Windows

Gebruikers in de vergaderruimte kunnen via de vergaderruimteconsoles beslissen of ze de chat willen tonen of verbergen op het scherm samen met de vergaderdeelnemers en/of inhoud in Gallery, Large Gallery of Together mode. Deze functionaliteit is beschikbaar via de View Switcher op de vergaderruimteconsoles en IT-beheerders kunnen instellen of ze de vergaderchat helemaal willen verbergen voor een ruimte.

Verbeterde meldingen tijdens vergaderingen voor Teams Rooms op Windows

Nieuwe verbeteringen voor meldingen tijdens vergaderingen voor Teams Rooms op Windows creëren een nauwere samenhang met de vertrouwde Teams-desktopervaring. Belangrijke meldingen die actie vereisen blijven beschikbaar en uitvoerbaar met informatieve meldingen op het scherm van de vergaderruimte.

Ook samenwerken met Microsoft Teams?

Teams maakt samenwerken een stuk eenvoudiger. De moderne werkplek vraagt om flexibiliteit in tijd en plaats, daar biedt deze vergadertool een antwoord op. Ook samenwerken met Microsoft teams? Op onze Teams pagina vind je alle informatie over Teams op de moderne werkplek.

Gerelateerde diensten