Juli 2022: wat is nieuw in Teams

Terwijl wij genieten van de zomer werkt Microsoft aan verbeteringen aan ons favoriete programma: Microsoft Teams. Hier heb ik onze favoriete updates voor je verzameld.

Meetings

Microsoft Forms verbeteringen in Teams meetings

Microsoft Teams heeft nu een nog sterkere samenwerking met Microsoft Forms. Forms heeft een aantal nieuwe functies en verbeteringen aan bestaande functies binnen Teams-vergaderingspeilingen te introduceren. Hier is een korte samenvatting:

De app “Forms” wordt vervangen binnen Teams door een nieuwe app met de naam “Polls”- waardoor het voor mensen veel eenvoudiger wordt om polls te vinden en toe te voegen aan hun chats en vergaderingen. Je kunt de “Polls” app zien als je zoekt in de Teams app store (via de balk aan de zijkant of de bovenste navigatiebalk in de vergadering) of vanuit het vervolgmenu van de berichtextensie.

De UI-verbeteringen die aangebracht zijn in het deelvenster geven suggesties voor opiniepeilingen, waaronder de mogelijkheid om:
o De lijst met voorgestelde polls van onder naar boven te verplaatsen
o Een ingangspunt te maken in de portaalpagina van de polls, waar gebruikers het zijpaneel kunnen tonen/verbergen indien nodig
o De weergave van de resultaten van de peiling (voorheen werd alleen de stemweergave getoond), waardoor de auteur van de peiling kan zien hoe de peiling er voor het publiek van de vergadering uit zal zien nadat deze is gestart

Je kunt nu een lijst zien van je recent gemaakte polls, zodat je jouw in het verleden gemaakte polls opnieuw kunt gebruiken in nieuwe vergaderingen en zo tijd kunt besparen.

Een nieuwe poll-animatie verschijnt nadat mensen een antwoord hebben ingevoerd, en biedt een dynamische bevestiging dat hun stem met succes is uitgebracht.

We voegen een nieuw vraagtype toe, Rating, waarmee je feedback kunt geven door een waardering te geven op de symbolen met een schaalverdeling.

De weergave van de resultaten van de peiling zijn verbeterd, zodat deze intuïtiever en gemakkelijker te lezen zijn, met verrijkingen zoals kleuraanduiding en dynamische resultaten.

Bellen

Gespreksopname aankondiging in standaard taal

Aankondigingen voor gespreksopname worden nu afgespeeld in jouw standaardtaal voor Teams-oproepen naar of van een telefoonnummer. Beide partijen horen de aankondiging in dezelfde taal, op hetzelfde moment, voor zowel standaard als compliance opname scenario’s.

Verbeteringen aan de Common Area Phone-licentie

Het Common Area Phone-aanbod is verbeterd om een grotere variëteit aan scenario’s voor klanten te kunnen bedienen zonder de prijs te verhogen. Meer informatie over het instellen van Common Area Phones.

Beveiliging, endpoint management en cloud-gebaseerde voicemailfuncties zijn beschikbaar via de volgende serviceplannen die zijn toegevoegd aan de Common Area Phone-licentie:

  • Azure Active Directory Premium Plan 1
  • Microsoft Intune
  • Exchange Online Plan 2 (alleen cloud-gebaseerde voicemail)

Je kan in het beheercentrum controleren of een Common Area Phone-licentie is geactiveerd voor Azure Active Directory Premium Plan 1, Microsoft Intune en Exchange Online Plan 2.

Als je apparaten wil registreren voor de Intune-service, controleer je de vereisten op Intune configureren om Android-gebaseerde Teams-apparaten te registreren. Als je auto-enrollment hebt ingesteld in het Microsoft Endpoint Manager admin center en je wil jouwTeams-apparaat niet auto-enrollment, moet je de Intune-licentie loskoppelen of een groeperingsstructuur instellen die deze apparaten uitsluit van auto-enrollment.

Daarnaast zijn de volgende belfuncties beschikbaar voor ondersteunde Teams-apparaatmodellen die zijn ingeschakeld met een Common Area Phone-licentie en de nieuwste Teams-app-update (minimumversie – 1449/1.0.94.2022061702):

  • Gesprek parkeren en terughalen
  • Cloud-gebaseerde voicemail via Exchange Online Plan 2
  • Wachtrijen
  • Auto attendants
  • Gespreksaanname voor groepen
  • Regels voor doorschakelen


Om de belfuncties op ondersteunde Teams-telefoonmodellen te gebruiken, moet je de instelling “Geavanceerd bellen” inschakelen in het Teams-beheercentrum of op jouw Teams-telefoonapparaat en je aanmelden via je account voor algemene telefoons. Meer informatie over het uitschakelen van cloud-gebaseerde voicemail op uw apparaten. Om toegang te krijgen tot geavanceerde mogelijkheden, moet u ervoor zorgen dat u de juiste hardwaremodellen aanschaft.

Devices

Logitech tap IP (VR0029)

De Logitech TAP IP is nu gecertificeerd voor Microsoft Teams Rooms. Door gebruik te maken van de aanraakcontroller met netwerkverbinding kun je eenvoudig deelnemen aan vergaderingen via one-touch join en eenvoudig instellen met een enkele power over ethernet-kabel. De Logitech Tap IP kan worden gemonteerd met behulp van tafel- en statiefbevestigingen die 180 graden draaien mogelijk maken, of aan de muur, afhankelijk van de behoeften van de ruimte. Meer informatie.

Logi Dock

Logi Dock is een alles-in-één docking station dat nu gecertificeerd is voor Microsoft Teams. Logi Dock werkt probleemloos met Teams en verbindt alles in één opgeruimde unit, waardoor er geen extra randapparatuur meer nodig is en er geen wirwar van kabels en draden meer is. Het apparaat sluit tot vijf USB-randapparaten en tot twee monitoren aan en laadt ze op, waardoor de inrichting van het thuiskantoor wordt vereenvoudigd zodat gebruikers productiever kunnen werken.

Chatten en samenwerken

LinkedIn

Gebruik LinkedIn-profielen, nu geïntegreerd in Teams, om jouw collega’s te leren kennen, direct contact te leggen en diepere relaties op te bouwen. Vanuit Teams-chat, kanalen, gesprekken of vergaderingen kun je nu het LinkedIn-profiel van jecollega’s bekijken, inclusief hun huidige functie, eerdere ervaringen en andere inzichten. Leer hoe je het meeste uit uw LinkedIn-integratie kunt halen.

Automatische groeperingen beschikbaar voor kanaalposten

Wanneer gebruikers een bericht in een teamkanaal maken, kunnen ze nu de eigenaars van het team in één keer op de hoogte brengen door “@Team Eigenaars” te vermelden, waardoor het niet meer nodig is om de eigenaars van het team individueel te vermelden. “Teameigenaren” wordt automatisch gegroepeerd en hoeft niet handmatig te worden onderhouden.

Verbeterde gebruikerservaring op iPad

Microsoft Teams op iPad reageert nu beter op schermgrootte, app-oriëntatie en weergavemodi. De balk en het canvas van de Teams-app worden automatisch uitgelijnd op basis van het beschikbare schermformaat van de Teams-app.

Ook werken met Microsoft Teams?

Microsoft teams biedt nog meer mogelijkheden dan alleen chatten en bellen. Op deze pagina leer je meer over Microsoft Teams.