Juni 2022: Wat is nieuw in Teams?

Wat hebben de Teams-experts bij Microsoft in de maand juni allemaal ontwikkeld? Ik deel in deze blog onze favoriete ontwikkelingen met jou.

Meeting

Meertalige controle op vergaderuitnodigingen
Met de meertalige Teams-controlefunctie voor vergaderuitnodigingen kunnen beheerders de vergaderinformatie in vergaderuitnodigingen in maximaal twee talen weergeven op alle e-mailplatforms. Met deze functie kun je vergaderuitnodigingen aanpassen en de talen opnemen waarmee jouw gebruikers het meest vertrouwd en comfortabel zijn. Beheerders kunnen een nieuw beleid toepassen in hun beheerportaal door de parameter MeetingInviteLanguages in te schakelen in de CsTeamsMeetingPolicy op gebruikers- of groepsniveau, of voor de hele organisatie.

Multitasking-paneel voor vergaderingen op iPad
iPad-gebruikers krijgen een vernieuwde mobiele Teams-vergaderervaring via een multitaskingpaneel. Gebruikers krijgen tijdens vergaderingen een inklapbaar rechterpaneel te zien, waardoor rijkere ervaringen mogelijk worden, zoals chatten naast de lopende vergadering, snellere roosterweergaven en meer.

Ontmoetingschatbellen op iOS en Android
Chatbubbels zijn nu beschikbaar voor iOS- en Android-gebruikers. Wanneer chatbubbels zijn ingeschakeld, verschijnen chatberichten op het mobiele scherm waar je een voorbeeld kunt zien van de twee meest recente berichten. Je hoeft niet langer handmatig het chatvenster binnen een vergadering te openen om te zien wat deelnemers aan het typen zijn. Je kunt ze tijdelijk uitschakelen in de huidige vergadering door op het snooze-pictogram te tikken. Je kunt ze ook permanent uitschakelen door te tikken op Geen chatbubbels tonen in het menu.

Rol mede-organisator vergadering
Organisatoren kunnen de controle delen door de nieuwe rol “medeorganisator” toe te kennen aan maximaal 10 vergaderplatforms. Medeorganisatoren hebben de meeste mogelijkheden van de organisator, inclusief het beheer van de vergaderopties. Tot de beperkingen van de rol van medeorganisator behoren het niet kunnen maken en beheren van breakoutrooms, het beheren van opnamen van vergaderingen en het bekijken of downloaden van aanwezigheidsrapporten. Organisatoren kunnen medeorganisatoren toevoegen via Meeting-opties. Alleen genodigden binnen dezelfde huurder als de organisator komen in aanmerking voor de rol van medeorganisator.

Geïntegreerde CART ondertiteling in vergaderingen op het web
Webgebruikers kunnen bijschriften afkomstig van een CART-provider (Communication Access Realtime Translation) bekijken in het Microsoft Teams-vergaderingsvenster in plaats van in een secundair venster. Gebruikers kunnen volgen wat er wordt gezegd zonder te hoeven kiezen tussen de bijschriften en de presentatie. Organisatoren van vergaderingen en deelnemers kunnen CART-bijschriften inschakelen vanuit hun vergaderopties.

Verbeterde gebruiksvriendelijkheid van meldingen in vergaderingen voor Android
Microsoft heeft een meldingslade toegevoegd, die gebruikers bovenin hun scherm kunnen zien voor systeemmeldingen tijdens vergaderingen. Gebruikers kunnen alle meldingen bekijken, samenvouwen en wissen met slechts één tik met de knop Alles wissen. Dit helpt om afleidende rommel op jouw mobiele apparaat te verminderen terwijl je in een vergadering zit.

Ondersteuning van Transcriptie voor Teams op VDI voor Azure Virtual Desktop
Transcriptie is beschikbaar op VDI (Virtual Desktop Infrastructure) voor Azure Virtual Desktop-gebruikers. Met live transcriptie kun je gesprekken volgen naast de video of audio van de vergadering in realtime, waardoor inclusiviteit wordt bevorderd voor deelnemers die doof/slechthorend zijn of verschillende niveaus van taalvaardigheid hebben. Na een vergadering wordt het transcriptiebestand automatisch opgeslagen in het chat-tabblad voor die vergadering. Deelnemers die te laat komen of de vergadering gemist hebben, kunnen gemakkelijk bijpraten door te lezen wat er besproken is en het transcript op spreker te doorzoeken.

Give and Take Control voor Teams op VDI voor VMware en Azure Window Desktop
Give and Take Control voor Microsoft Teams is nu beschikbaar op VDI (Virtual Desktop Infrastructure) voor VMware en Azure Window Desktop. Met Give and Take Control kan een deelnemer aan een vergadering tijdens screensharing de gedeelde inhoud van de presentator beheren. Een presentator kan de controle over de gedeelde inhoud aan een andere vergaderdeelnemer geven om acties uit te voeren, zoals het presenteren of wijzigen van bestanden. Zowel de presentator als de vergaderdeelnemer hebben controle over het delen. De presentator kan op elk moment de controle weer overnemen.

Een deelnemer aan een vergadering kan om controle vragen terwijl een andere deelnemer inhoud aan het delen is. De deelnemer die inhoud deelt kan het verzoek goedkeuren of afwijzen. Wanneer de verzoeker de controle heeft, kan hij selecties maken, bewerken en andere wijzigingen aanbrengen in het gedeelde scherm.

Devices

Teams-knop lang indrukken om hand op te steken tijdens vergadering
Een nieuwe functie voor de Teams-knop is beschikbaar op alle gecertificeerde apparaten met een Teams-knop. Gebruikers kunnen nu de functie Hand opsteken tijdens een vergadering oproepen door de Teams-knop op hun gecertificeerde randapparaat ingedrukt te houden.

Yealink MeetingBoard 65
Het Yealink MeetingBoard 65″ collaboration display, nu gecertificeerd voor Microsoft Teams Rooms, vergemakkelijkt effectief digitale samenwerking door alles in de ruimte te combineren, van de computing unit tot een breed 65-inch touchscreen display, 4K camera, microfoons arrays, speakers, en ingebouwde Teams Rooms op Android. Door simpelweg de stroomkabel aan te sluiten, kunnen gebruikers snel en eenvoudig genieten van videoconferenties en whiteboard-samenwerking, met op afstand geïntegreerde beheermogelijkheden voor wie thuis of op een andere locatie werkt.

Biamp Tesira ForteX en Devio SCX
Biamp kondigt met trots aan dat de Tesira FORTE X- en Devio SCX-audiooplossingen gecertificeerd zijn voor Microsoft Teams Rooms in zowel middelgrote als grote conferentieruimten. De door Microsoft gecertificeerde oplossingen zijn voorzien van Biamp Launch-technologie. Dit is het eerste volledig geautomatiseerde conferentiesysteem in de industrie dat zijn audio-instellingen aanpast aan elke vergaderruimte-omgeving, terwijl consistent de audiostandaarden van Microsoft worden gehandhaafd.

Yealink UH38 Serie
De Yealink UH38 USB Wired Headset Series is nu gecertificeerd voor Microsoft Teams, en biedt een meeslepende audio- en stemervaring op maat voor alle kantoorgebruikers en telewerkers. Met zijn innovatieve ontwerpen en technologieën beschikt de UH38 over gespreks- en muziekaudio met ruisonderdrukking met dubbele microfoon en Acoustic Shield Technology, die gebruikers een hoogwaardige gesprekservaring biedt. De headset ondersteunt dubbele USB- en Bluetooth-aansluitingen, zodat gebruikers twee oproepapparaten tegelijk kunnen beheren om de efficiëntie van de oproepverwerking te verbeteren.

Chatten en samenwerken

Microsoft Teams chat ingebed in Dynamics 365
Dynamics 365 en Microsoft Teams werken samen om iedereen betrokken te houden via een uitgebreide suite van productiviteitstools. Door Teams chat in Dynamics 365 te integreren, kunnen Teams gebruikers nu naadloos ideeën uitwisselen en direct en in context samenwerken, direct in de workflow. Je kunt bestaande of nieuwe chats koppelen aan jouw Dynamics 365-records, zoals verkoopkansen en servicecases, voor gemakkelijke toegang voor alle deelnemers.

Goedkeuringen van e-handtekeningen op mobiel – bekijken en actie ondernemen
Gebruikers kunnen nu eenvoudig actie ondernemen op goedkeuringsverzoeken voor e-handtekeningen vanaf elk mobiel apparaat. Als ontvanger kunnen gebruikers ze bekijken of beoordelen, als maker kunnen ze ze bewerken of annuleren.

Goedkeuringen voor elektronische handtekeningen volledig geïntegreerd in Team Approvals voor een gestroomlijnde ervaring
Gebruikers kunnen nu naadloos vanuit Teams goedkeuringsverzoeken maken, bekijken, beoordelen en e-handtekenen waarvoor een handtekening nodig is. Dankzij deze update hoeven gebruikers zich niet meer aan te melden op de website van elke leverancier van e-handtekeningen. Het aanmeldproces is ook verbeterd: gebruikers hoeven zich niet meer elke 30 dagen aan te melden.

Goedkeuringen van DocuSign e-handtekeningen in chats en kanalen
Gebruikers kunnen nu DocuSign-verzoeken voor e-handtekeningen rechtstreeks vanuit de compose-extensie in een chat of een kanaal maken, waarbij de context voor het verzoek behouden blijft. Wanneer gebruikers het verzoek bekijken, worden alle updates weergegeven in de aanpassingskaart in de chat of het kanaal, zodat gebruikers sneller reageren omdat ze de context van het verzoek begrijpen.

PDF-bestanden openen en bewerken in Teams
Je kunt Adobe Acrobat PDF-bestanden direct in Teams bekijken en bewerken, waardoor je niet een ander venster hoeft te openen dat je workflow verstoort. Deze instelling bevindt zich in een besloten preview en IT-beheerders kunnen Adobe als standaardinstelling instellen via het Teams-beheercentrum

Dit waren onze favorieten updates van Microsoft Teams van de maand juni 2022. Ook werken met een van de nieuwste devices? Neem contact met ons op.