Download

Maak kennis met onze nieuwe collega: Wiljan

Als je in de afgelopen 3 maanden naar BK IT Solutions hebt gebeld, heb je waarschijnlijk al gesproken met onze nieuwe collega. We stellen je graag voor aan Wiljan!

Hoe ben je bij ons terecht gekomen?

Wiljan vond zijn weg naar Capelle aan den IJssel dankzij onze collega Samuel. De twee kennen elkaar al 10 jaar en Samuel zag in Wiljan een perfecte match voor BK IT Solutions. En daar is Wiljan erg dankbaar voor:

“Ik vond IT altijd al erg interessant. Ik was altijd het jongetje waar mensen naartoe kwamen wanneer ze problemen hadden met hun computer. Op mijn 29ste ben ik begonnen aan de opleiding ICT beheer om mij verder te specialiseren. Helaas heb ik die studie niet kunnen afronden, maar nu heb ik de kans om mij verder te specialiseren in de ICT. Leren doe je het snelst door te doen, en daarom ben ik heel blij met deze kans. Het team is heel hecht wat het werk niet alleen heel leuk maakt, maar door de goede band die we hebben leer je ook heel veel doordat je alles met je collega’s kunt bespreken.

Wat vind je het leukst aan het werk?

Ik werk nu als eerste lijns servidedesk medewerker, wat betekend dat ik de telefoontjes binnen krijg met klanten die een vraag of probleem hebben. Ik vind het fijn om mensen te kunnen helpen en weer op pad te kunnen sturen. Wanneer ik iemand niet verder kan helpen weet ik naar welke collega ik de klant kan doorsturen. Iedereen heeft zijn expertise hier, zo is er altijd iemand die er voor kan zorgen dat een probleem goed wordt opgelost. Dat maakt het werken met een hecht team ook zo prettig: iedereen staat altijd voor de ander klaar om de beste oplossing te bieden.

Hoe ziet een werkweek als eerstelijns servicedesk medewerker bij BK IT Solutions uit?

Ik begin mijn dag om 8 uur, wanneer onze lijn opent samen met Samuel. Rond 8.15 komen de eerste telefoontjes binnen. Dit zijn meestal de “opstart problemen” zoals problemen met inloggen of het openen van programma’s. Verder maak ik bijvoorbeeld nieuwe accounts aan voor nieuwe medewerkers van een bedrijf of verhelp ik problemen met de verbinding van een printer. Wanneer de dag vordert worden de vragen wat complexer. Dan schakel ik de hulp in van collega’s of schakel ik de klanten door. Rond 13.00 hebben we een gezamenlijke lunch waar we elkaar een update geven van de tickets die zijn binnengekomen en kijken we waar we elkaar eventueel kunnen helpen. Daarnaast is er natuurlijk ook altijd tijd voor een grapje of een geintje. We zorgen goed voor elkaar, natuurlijk brengt Davy geregeld wat lekkers mee wat hij gebakken heeft en Sadjen brengt ons snoep uit verschillende landen om uit te proberen. Maar wanneer het tijd is om serieus aan de slag te gaan komt het hele team samen.

Hoe zie je jouw toekomst voor je bij BK IT?

In de ICT is het altijd een kwestie van verbeteren. Omdat de technologie niet stilstaat, kun je dat als ICT’er ook niet. Daarom ga ik zo veel mogelijk Microsoft certificaten behalen. Zo vergaar ik veel kennis en kan ik veel tickets zelf oplossen en wanneer nodig zet ik de tickets door. De focus wil ik leggen op Windows en Microsoft 365 omdat we daar de meeste vragen over krijgen. In dit werkveld ben je nooit klaar met het vernieuwen en verbeteren van je kennis. En wanneer jij je kennis verbreed, neem je ook de klanten mee door wat jij hebt geleerd te kunnen toepassen.

Wat maakt volgens jou een “goede ICT’er?”

Naast kennis en kunde van ICT moet je ook mensenmens zijn, je moet wat jij weet op zo’n manier uitleggen dat iedereen het kan begrijpen. Je moet niet alleen een probleem willen oplossen, maar ook verder denken voor de klant. “Waar kan dit bedrijf nog meer uit halen? Welke processen kunnen er soepeler gemaakt worden?” Voor mij is de dag geslaagd als ik weet dat ik iemand iets heb kunnen aanleren wanneer het gesprek beëindigd is. Op deze manier kan je echt mensen en bedrijven verder helpen, dat maakt ICT zo’n geweldig werkveld.”