Maart 2022: wat is nieuw in Teams?

Het is alweer april, en dat betekent dat er nieuwe updates van Microsoft Teams op je staan te wachten. Ik geef je een overzicht van alle ontwikkelingen.

Teams performance update

Zoekresultatenpagina in Teams

Een nieuwe zoekresultatenpagina van Microsoft Search maakt het vinden van berichten, personen, antwoorden en bestanden sneller en gemakkelijker. De nieuwe pagina “Alle” toont de beste resultaten van elk domein, bladwijzer en acroniem.

Deze nieuwe ervaring biedt betere antwoorden, overzichtelijkere zoekresultaten, voorbeeldresultaten van berichten voor meer context, beter vindbare filters en voorvertoningen van bestanden met een relevantie op basis van de personen en inhoud waarmee je het meest actief bent in Teams en andere Microsoft 365-services.

Customer Lockbox

Customer Lockbox zorgt ervoor dat Microsoft geen toegang kan krijgen tot jouw content om een service operatie uit te voeren zonder jouw expliciete toestemming. Customer Lockbox is al beschikbaar voor Exchange Online, SharePoint Online en OneDrive for Business en zorgt ervoor dat je toegang krijgt tot de goedkeuringsworkflow voor verzoeken om toegang tot jouw content. Deze update brengt de mogelijkheid ook naar Microsoft Teams. Om Customer Lockbox-besturingselementen in te schakelen, ga naar het Microsoft 365-beheercentrum. Lees meer over customer Lockbox.

Meetings

Automatische webinar uitnodiging

Wanneer webinars worden opgezet, worden uitnodigingen naar de deelnemers gestuurd om zich te registreren. Wanneer de deelnemers zich registreren, wordt de webinar-uitnodiging nu automatisch toegevoegd aan de agenda van de deelnemer, waardoor het eenvoudig is om vooruit te plannen en te onthouden wanneer het evenement plaatsvindt.

Domeinaanpassing voor webinar-communicatie

Zodra deelnemers zich hebben geregistreerd voor een webinar, is bij het verzenden van bevestigingse-mails naast de domeine-mail nu ook de naam van de verzender zichtbaar. Dit maakt het voor deelnemers gemakkelijk om te herkennen wie de communicatie voor het evenement verstuurt.

Dagweergave in agenda op iOS en Android

Bekijk alle uren van de dag buiten geplande vergaderingen en evenementen, zodat je kunt zien wanneer je de hele dag beschikbaar, of juist druk bent.

Links is de kalenderweergave en rechts de dagweergave. Schakel tussen de weergaven met het pictogram in de rechterbovenhoek, naast de camera.

Automatisch beantwoorden vergaderuitnodigingen met video aan voor iOS-apparaten

iOS-apparaten kunnen nu automatisch inkomende uitnodigingen voor vergaderingen beantwoorden met video aan. In dit scenario wordt het Teams apparaat in de kamer uitgenodigd voor een geplande of ad-hoc vergadering waar zowel AutoAnswerwithVideo als video zijn ingeschakeld. De instelling AutoAntwoordenmetVideo is standaard uitgeschakeld.

Ondersteuning van Live Caption voor Teams op VDI voor Azure Virtual Desktop en Windows 365

Teams-gebruikers op Azure Virtual Desktop en Windows 365 op een virtuele desktopinfrastructuur (VDI) kunnen nu live bijschriften inschakelen tijdens een vergadering. Met live bijschriften kan jouw publiek volgen wat er wordt gezegd, wat zorgt voor extra duidelijkheid en inclusiviteit.

Automatisch verlopen van opnames van OneDrive en SharePoint

Nieuw aangemaakte opnames van Teams-vergaderingen in OneDrive en SharePoint worden automatisch door de service verwijderd op basis van een standaardinstelling van het Teams-beleid. Teams-administrators kunnen de standaardbeleidsvervaltijd voor opnamen wijzigen via een instelling in het Teams-beheerportaal of door beleidsattributen aan te passen met Powershell-scripts. Nieuw aangemaakte opnames van vergaderingen in OneDrive en SharePoint worden na dit punt automatisch verwijderd, tenzij de eigenaar van de vergadering de vervaldatum verlengt. Vergaderingseigenaren worden geïnformeerd over vervallen opnames en kunnen de vervaldatum verlengen in OneDrive/SharePoint. Compliance beleid zal de vervaldatum instelling opheffen. Deze uitrol start in maart en zal de komende weken verder worden uitgerold naar afnemers.

Bellen

Roaming bandbreedtecontrole

Beheerders kunnen nu een dynamisch bandbreedtebeleid instellen op basis van de geografische locatie van de Teamsgebruikers. Hierdoor kunnen beheerders een beperkter bandbreedtebeleid instellen en videogesprekken uitschakelen wanneer gebruikers zich op afgelegen locaties of locaties met een beperkte bandbreedte bevinden om de betrouwbaarheid van de verbinding te beschermen. Zodra gebruikers terugkeren naar een locatie met meer bandbreedtecapaciteit, worden de beperkingen versoepeld en wordt het videobellen hersteld. In eerste instantie worden twee instellingen uit het Teams Meeting Policy opgenomen-AllowIPVideo en MediaBitRateKb.

Wachtmuziek voor VoIP-gesprekken

Geef bellers het vertrouwen dat ze nog steeds verbonden zijn met een gesprek met wachtmuziek. Wachtmuziek is nu beschikbaar voor gesprekken in de wacht en consult-then-transfer scenario’s voor zowel VoIP- als PSTN-gesprekken. Wachtmuziek is standaard ingeschakeld. De muziek die wordt afgespeeld voor bellers in de wacht is de standaardmuziek die door Microsoft wordt geleverd of aangepaste muziek die beheerders kunnen uploaden en configureren. Lees meer over het uploaden van een eigen muziekbestand of aankondiging.

Teams voor MKB

Meetings plannen op mobiel

Als je onderweg bent, is mobiele functionaliteit essentieel om je agenda bij te houden. Teams-gebruikers kunnen nu vergaderingen plannen via hun mobiele telefoon, vanuit de agenda of het chatvenster.

Applies only to Teams Free & Teams Essentials purchased directly from Microsoft

Chat met iedereen

Communiceren met klanten en cliënten is van cruciaal belang voor het runnen van een bedrijf. Teams-gebruikers kunnen nu chatten met leden buiten hun organisatie door het volledige e-mailadres of telefoonnummer van de gewenste ontvanger in te voeren en een 1:1- of groepschat te starten zonder dat ze van account hoeven te wisselen. Deze nieuwe mogelijkheid helpt de relaties tussen externe partners te versterken en biedt IT-beheerders en Teams-gebruikers een reeks controles en tools om de veiligheid te waarborgen.

Google kalender

Blijf op de hoogte van jouw planningen en beheer je vergaderingen allemaal op één plek met jouw bestaande agendaprogramma. Integreer eenvoudig je Google Agenda in de Teams App door te klikken op Google Agenda toevoegen of door te navigeren naar Instellingen. De integratie zal de bestaande Teams-agenda vervangen door Google Agenda. Gebruikers kunnen op elk moment weer terugschakelen.

Apparaten

Casting van Teams desktop client naar Microsoft Teams Rooms

Je kunt nu Teams casting gebruiken om draadloos verbinding te maken met Teams Rooms en inhoud van de Teams-desktop weer te geven. Je kunt ook je scherm delen en inhoud casten die lokaal op je apparaat is opgeslagen of toegankelijk is via Office 365.

Neat Board

Neat Board is een van de drie onlangs gecertificeerde apparaten waarop nu Teams en Teams Rooms voor Android kunnen worden gebruikt. Dit verbeterde apparaat voor samenwerking combineert audio, video, aanraakscherm en computer in één apparaat. Het kan op een tafel worden geplaatst of aan de muur worden bevestigd, maar ook op een mobiele standaard met wieltjes, zodat je het overal in de werkruimte kan plaatsen en eenvoudig ruimtes zonder vergaderzaaltechnologie in een Teams-ruimte kunt veranderen. Met de Microsoft Whiteboard-app kunnen deelnemers aan vergaderingen op afstand en in de ruimte gedeelde, multi-user ervaringen gebruiken om in realtime te brainstormen en samen te werken op hetzelfde digitale canvas. Je kunt ook buiten een vergadering beginnen met whiteboarden en vervolgens eenvoudig deelnemers aan de vergadering aan de sessie toevoegen en je werk opslaan.

Neat Bar and Neat Pad

Neat Pad is een touchscreen-apparaat dat kan worden gebruikt als console tijdens Teams Rooms-vergaderingen. Met dit apparaat kun je snel jouw vergaderingen starten en je scherm delen met slechts één tik. Je kunt het ook gebruiken om deelnemers aan vergaderingen uit te nodigen, ze te dempen als dat nodig is, of om je vergaderingen op te nemen.

Deze twee apparaten zijn gebundeld om een optimale oplossing voor vergaderruimten te bieden. Neat Bar is een compact apparaat dat audio en video van superieure kwaliteit brengt in vergader-, focus- en kleine ontmoetingsruimten voor maximaal 10 personen. Met de snap-on mount kun je de Neat Bar eenvoudig boven of onder de meeste monitoren en beeldschermen bevestigen, en alles wat nodig is om de Neat Bar aan te sluiten wordt in de doos meegeleverd voor eenvoudige installatie en set-up.

Zodra de Neat Bar is gemonteerd, wordt deze automatisch gekoppeld aan de Neat Pad. Beide apparaten kunnen automatisch spiegelen en kunnen het beeld onmiddellijk opnieuw uitlijnen, ongeacht hoe je ze monteert of positioneert.

Neat panel

Neat panel is een aanraakscherm dat buiten een vergaderzaal kan worden gemonteerd om de beschikbaarheid van de zaal te beheren. Met dit apparaat kun je direct een vergaderruimte reserveren zonder dat je via Outlook hoeft te reserveren. Organisatoren van vergaderingen kunnen ook inchecken in de ruimte om hun reservering op te eisen. Als niemand incheckt, wordt de ruimte vrijgegeven, zodat anderen de ruimte kunnen reserveren en gebruiken. Vanaf het paneel kan een melding naar het display aan de voorzijde van de ruimte worden gestuurd om mensen een seintje te geven wanneer hun reservering is afgelopen en anderen op de ruimte wachten. De geïntegreerde LED-indicatoren aan de zijkant van het paneel geven ook duidelijk aan of de ruimte al dan niet in gebruik is.


Dell Slim Conferencing Soundbar – SB522A 

Blijf geconcentreerd op jouw gesprekken tijdens vergaderingen met deze intelligente Microsoft Teams-gecertificeerde soundbar. Met dit apparaat ervaar je geluid van hoge kwaliteit met AI-ruisonderdrukking die achtergrondgeluiden en storende echo’s vermindert, zodat je gesprekken gemakkelijker kunt volgen, zelfs wanneer meerdere mensen tegelijkertijd spreken. De geluidsbalk kan magnetisch aan monitoren worden bevestigd, waardoor je extra bureauruimte overhoudt, en met de speciale Teams-knop heb je snel toegang tot vergaderingen en meldingen.


Dell Speakerphone – SP3022

Ook nieuw gecertificeerd voor Teams is de nieuwste intelligente Dell speakerphone. Met dit apparaat is jouw stem duidelijk hoorbaar tijdens vergaderingen dankzij AI-ruisonderdrukking om achtergrondgeluiden weg te filteren en echo-onderdrukking om onderbrekingen te elimineren. Dankzij de full-duplex audio kunnen meerdere mensen tegelijkertijd spreken voor real-time samenwerking. Gebruik de speciale Teams-knop om eenvoudig aan vergaderingen deel te nemen. Dit apparaat werkt op uw monitoren, laptops of desktops via de USB-A- of USB-C-poorten. Bovendien kun je genieten van echte stereo-output met linker- en rechterluidsprekers en een breedbandaudiofrequentiebereik, zodat u kunt genieten van vervormingsvrije, rijke audio, of je nu hard aan het werk bent of naar muziek luistert.


Yealink MVC660 system for medium Teams Rooms

Door een slimme speakerphone te combineren met een dual-eye tracking camera, is de Yealink MVC660 solution bundle een geweldige optie voor een naadloze, intelligente Teams meeting ervaring. De UVC86-camera biedt kristalheldere en meeslepende video met de mogelijkheid om mensen in de ruimte in realtime te identificeren, en het heeft een PTZ-camera om het beste beeld van iedereen in de ruimte vast te leggen. Het AI-spraakschrift maakt discussies efficiënter, en de Cortana-spraakassistent biedt een volledig touchless manier om vergaderingen in Teams Rooms te beheren. De intelligente functies worden standaard ingeschakeld in MSpeech bij het openen van een Teams-vergadering.

Chatten en samenwerken

Nieuwe zoekervaring in mobiele app

Als je zoekt in de Teams mobiele app, vind je nu een nieuwe kop, krijg je suggesties terwijl je typt (top resultaten verschijnen zodra je begint te typen en worden aangepast naarmate het typen vordert), en vergaderingen zullen verschijnen in de zoekresultaten. Je kunt nu ook met een datumkiezer naar datums in het verleden en de toekomst scrollen in de agenda.

Dit was weer een greep van mijn favoriete ontwikkelingen van de maand maart. Ook werken met Microsoft Teams? Bezoek onze Teams-pagina.