Managed SOC – 24/7 IT Beveiliging voor het MKB

Cybersecurity wordt steeds belangrijker voor MKB bedrijven. Niet voor niets vormt ICT Security dan ook een belangrijk fundament van onze IT Dienstverlening. Doorlopend houden wij risico’s in de gaten en beoordelen wij of onze cybersecurity-oplossingen voldoende bescherming bieden tegen de risico’s die dagelijks veranderen. Met onze nieuwste dienst Managed SOC bewaken wij jouw ICT-omgeving 24/7 en spelen wij in op de groeiende wens van onze klanten om de cybersecurity naar een hoger niveau te brengen.

SOC voor het MKB

SOC staat voor Security Operating Center en is een aanvulling op jouw bestaande ICT security. Een SOC wordt bemant door een team van IT Security specialisten die jouw ICT omgeving continu in de gaten houden en ingrijpen bij meldingen of verdachte activiteiten. Grote bedrijven maken vaak al gebruik van een SOC. Omdat een SOC 24/7 bemant dient te zijn door meerdere ICT Security specialisten is een dergelijke oplossing meestal onbereikbaar voor MKB bedrijven.

BK IT Solutions wilt als ICT leverancier voor het MKB de security oplossingen van ‘de grote jongens’ beschikbaar maken voor het MKB.

Hoe werkt Managed SOC

De Managed SOC oplossing integreert met jouw bestaande endpoint beveiliging, Microsoft 365 omgeving en firewall. Met behulp van Machine Learning inventariseert de Managed SOC alle log events en meldingen uit deze systemen. Op het moment dat er een verdachte activiteit wordt geconstateerd zal deze gegarandeerd binnen 12 minuten door een IT Security expert uit het SOC worden opgepakt. De Security Expert kan het security incident verhelpen of in een uiterst geval het betreffende apparaat isoleren van het internet en het bedrijfsnetwerk.

Nadat het security incident is verholpen wordt deze overgedragen aan de storingsdienst monteur van 24/7 ICT beheer.

Aanvulling op bestaande IT Security

Geen enkele oplossing is 100% waterdicht, iets wat we regelmatig herhalen bij onze klanten om het belang en bewustzijn van cybersecurity onder de aandacht te brengen. Hackers worden steeds slimmer en vinden betere methodes om toegang te krijgen tot ICT systemen. Het MKB is voor hackers een interessant doelwit omdat de gemiddelde MKB’er veel minder ‘sloten op de deur’ heeft dan de grotere bedrijven.

Klanten van BK IT Solutions bieden we standaard al veel beveiligingsoplossingen. Denk aan versleuteling, EDR beveiliging, multi-factor authenticatie, automatisch installeren van updates, managed firewalls en uitgebreide spam en phishing beveiliging.

De nieuwe Managed SOC dienst is een goede aanvulling op onze huidige IT security diensten voor MKB bedrijven die afhankelijk zijn van hun ICT omgeving. De Managed SOC geeft zekerheid dat er razendsnel wordt gereageerd op security incidenten wanneer ondanks al deze maatregelen een hacker toch binnendringt tot jouw systeem. Dit zorgt ervoor dat de schade die een hacker kan aanrichten tot een minimum wordt beperkt of zelfs kan worden voorkomen.

Managed SOC voor jouw organisatie?

Is jouw organisatie ook afhankelijk van ICT? Dan is het goed om te kijken naar de mogelijkheden van een Managed SOC. Neem contact met ons op dan denken wij graag met jou mee.

Gerelateerde diensten