Microsoft Business Premium VS. Business Standard

Wat is het verschil tussen Microsoft Business Standard en Business Premium? In dit artikel licht ik de twee abonnementen, de verschillen en onze voorkeur toe. Zo bepaal jij welk abonnement het beste bij jouw organisatie past.

Microsoft 365 Business Standard

Microsoft 365 Business Standard is het welbekende Office-pakket van Microsoft met enkele aanvullingen voor bedrijven. De standaard apps die in elk Office 365-pakket zitten zijn: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Access en Publisher, en worden aangevuld met een aantal services en bedrijfsspecifieke applicaties zoals Exchange Online, SharePoint Online, OneDrive for BusinessMicrosoft Teams, Outlook Customer Manager en Microsoft Bookings.

Organiseer vergaderingen tot 300 deelnemers, chat en bel intern en extern met gasttoegang en maak, deel en bewerk gezamenlijk bestanden met de bureaubladversie van Office-apps. Als Business Standard gebruiker beschik je over een mailbox van 50 GB per gebruiker en verstuur je bijlagen tot 150 MB. Ook kan iedere gebruiker tot 1 TB aan bestanden opslaan in OneDrive voor bedrijven. Met Microsoft 365 Business Standard heb je altijd en overal toegang tot jouw documenten: dankzij de mobiele Office 365-apps. Je kunt documenten bekijken, bewerken en delen, ook als je onderweg bent.

Microsoft Business Standard werkt met een abonnementsformule. Zolang het abonnement actief is, beschikken jij en je medewerkers over de meest recente software die de productiviteit in jouw onderneming bevordert.

Microsoft 365 Business Premium

Microsoft 365 Business Premium brengt Office-apps en krachtige Cloudservices samen met uitgebreide beveiliging die je bedrijf helpt te beschermen tegen geavanceerde cyberbedreigingen zoals ransomware attacks.

Naast de services die inbegrepen zijn bij Standard biedt premium ook toegang tot Intune, Microsoft Defender, Azure Information Protection, Azure AD Premium P1 en Azure Virtual Desktop.


Microsoft 365 Business Premium is geschikt voor kleine en middelgrote bedrijven met maximaal 300 gebruikers. Het biedt de productiviteitsmogelijkheden van Microsoft 365 Business Standard en uitgebreide beveiligings- en beheerfuncties om bedrijfsgegevens en activa op verschillende apparaten te beschermen.

Geavanceerde security

Met Microsoft 365 Business Premium kun je een aantal extra security maatregelen nemen. Microsoft Business Premium bevat onder andere de volgende geavanceerde security services:

  • Office 365 Advanced Threat Protection (ATP): extra bescherming tegen phishing, onveilige bijlagen en links, en geavanceerde malware.
  • Information Rights Management (IRM): beheer de toegang tot bedrijfsdocumenten of andere bedrijfsdata door beperkingen op te leggen.
  • Windows Defender: beveilig Windows 10-toestellen tegen virussen, spyware en andere schadelijke software.
  • Exchange Online Archiving: voorkom het verlies van e-mails door onbeperkte archivering en langetermijnbehoud in te schakelen.

Verschillen

De twee abonnementen verschillen op het gebied van apparaatbeheer en informatiebeveiliging. Businesspremium bevat onder andere Intune en Azure Information Protection Premium plan 1 en Microsoft Defender om jouw systemen beter te beveiligen.

Wat is Intune?

Intune is een in de Cloud gehost apparaatbeheerplatform. Dit platform vervangt on-premise domeincontrollers of groepsbeleid door een webgebaseerd controle team. Met Microsoft Intune kun je:

  • Kiezen om 100% met de Cloud te werken met Intune of co-beheerd te worden met Configuration Manager en Intune.
  • Regels instellen en instellingen configureren op persoonlijke apparaten en apparaten die eigendom zijn van jouw organisatie om toegang te krijgen tot gegevens en netwerken.
  • Apps implementeren en verifiëren op apparaten, on-premises en mobiel.
  • Jouw bedrijfsgegevens beschermen door te beheren waarop gebruikers gegevens openen en delen.
  • Ervoor zorgen dat apparaten en apps voldoen aan de beveiligingsvereisten.

Wat is Azure Informatiom Protection Premium plan 1?

Met Azure Information Protection controleer en beveilig je e-mails, documenten en gevoelige gegevens die van buiten jouw organisatie worden gedeeld. Voeg classificatie- en beschermingsinformatie toe voor de permanente bescherming van je gegevens. Op deze manier weet je zeker dat jouw gegevens beschermd blijven, waar ze ook worden opgeslagen en met wie ze ook worden gedeeld.

Microsoft Defender

Microsoft Defender is een programma waarmee spyware en virussen worden tegengehouden en verwijderd. Defender maakt automatisch back-ups van bestanden naar OneDrive, uitgebreide instellingen voor ouderlijk toezicht en maakt wachtwoorden overbodig. Deze zijn vervangen door gezichtsherkenning en vingerafdruktechnologie bekend als Windows Hello.

Microsoft Defender biedt voorkomt tracering en geeft inzicht in hoe websites jouw gegevens traceren. Het biedt je controle over jouw privacy-instellingen tijdens het surfen op het web. De wachtwoordgenerator, plus een wachtwoordmonitor laat je weten of een van je wachtwoorden risico loopt om gehackt te worden.

Wanneer jeMicrosoft Defender ingesteld op de actieve modus, werkt het als de primaire antivirustoepassing op jouw apparaat. Het scant bestanden, hersteld en detecteert bedreigingen en vermeld deze in beveiligingsrapporten in de Windows Beveiligingstoepassing.

Standard vs Premium

Bij BK IT Solutions gaat onze voorkeur uit naar Microsoft 365 Business Premium vanwege de beste productiviteit in zijn klasse, met geavanceerd beveiligings- en apparaatbeheer om je bedrijf te beschermen tegen cyberbedreigingen. Implementeer en beheer al je apparaten snel in je hele bedrijf.

Ook upgraden naar de beste tools? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van Microsoft Business Premium!