November 2022: Wat is nieuw in Teams?

Microsoft heeft in de maand november gewerkt aan verschillende updates voor Microsoft Teams. In deze blog lichten we onze favoriete updates toe, zodat jij optimaal gebruikt kan maken van deze applicatie.

Meetings

Gebruik een 1-klik Instant Poll

Deelnemers geven gemakkelijk antwoord jouw gesproken poll vraag met: ja/nee, duim omhoog/omlaag, hart/gebroken hart. Presentatoren kunnen deze polls starten zonder zich vooraf voor te bereiden – spreek je vraag hardop uit en klik vervolgens op het bijbehorende antwoordpictogram. Microsoft Polls is de enige app die een onmiddellijke binaire peiling met één klik aanbiedt. Dat maakt meetings gemakkelijker én interactiever.

49 video’s (7×7)

Microsoft Teams Meetings ondersteunt momenteel standaard maximaal 9 video’s (3×3) op het scherm (d.w.z. Galerijweergave). Om meer dan 9 video’s te zien, moet de gebruiker handmatig de Grote Galerij-weergave selecteren. Met deze update zullen gebruikers automatisch tot 49 video’s (7×7) op hun scherm kunnen zien zonder een expliciete actie. Het werkelijke aantal video’s dat een gebruiker ziet, hangt af van de mogelijkheden van de hardware/het apparaat.

Moderne vergaderervaring op het web

De moderne vergader- en belervaring zal beschikbaar zijn voor Teams op het web in Chrome- en Edge-browsers – inclusief verbeterde pre-join, dynamische weergave en de bijgewerkte besturingsbalk. Welke browser je het beste kunt gebruiken hebben we voor je uitgezocht. De uitslag vind je hier.

Bellen

Scherm pop voor inkomende PSTN-oproepen
Admins kunnen dit beleid inschakelen in het Teams Admin Center, zodat bij het aannemen van een PSTN-oproep automatisch een browser kan worden gestart naast Teams, waarbij relevante informatie (CRM-gegevens, casegegevens, enz.) aan de gebruiker wordt getoond. Deze functie kan nu ook worden uitgeschakeld in de gebruikersinstellingen.

Transcriptie voor gesprekken op Microsoft Teams voor Android
Transcriptie voor 1:1 gesprekken en groepsgesprekken is nu beschikbaar op de Teams app voor Android voor wanneer je onderweg bent of gewoon geen notitieblok bij de hand hebt.

Chatten en samenwerken

Uitnodiging voor groepschat van een onbeheerde gebruiker accepteren of blokkeren

De mogelijkheid om een één-op-één-chat van een onbeheerde gebruiker te accepteren of te blokkeren bestaat al voor Team-gebruikers. De extra veiligheidslaag voor Teams-gebruikers wordt nu geboden zodat ze ook een uitnodiging voor een groepschat van een onbeheerde gebruiker kunnen accepteren of blokkeren.

Verzenden inplannen

Nu meer mensen op afstand of met flexibele werktijden en in verschillende tijdzones werken, kan het een uitdaging zijn om het werkschema van je collega te coördineren bij het verzenden van een bericht zonder hun werktijd te verstoren. Net als bij het uitstellen van de bezorging van e-mails in Outlook, kun je nu handmatig de toekomstige datum en tijd selecteren waarop je een chatbericht wil laten bezorgen. Gebruikers kunnen gewoon met de rechtermuisknop op de verzendknop klikken om de verzending te plannen en erop vertrouwen dat hun bericht volgens de planning wordt afgeleverd.

Klik op het zoekresultaat van een bericht om de hele geschiedenis van het chatgesprek te bekijken

Gebruikers die op het zoekresultaat voor chatberichten klikken, krijgen nu de volledige berichtenthread te zien, ongeacht hoe oud het bericht is. Deze update zorgt voor efficiëntie omdat de gebruiker nu de volledige context van het gesprek te zien krijgt.

Documenten uploaden uit OneDrive for Business in goedkeuringen voor e-handtekeningen

Bij het aanmaken van een e-handtekening verzoek in Approvals kunnen gebruikers nu direct een te ondertekenen document uploaden vanuit OneDrive for Business. Dit maakt toegang tot jouw document mogelijk vanaf elke locatie en op elk apparaat.

Ongelezen knop

Gebruikers zullen het nu gemakkelijker vinden om hun ongelezen chatberichten te bekijken, te onderzoeken en in te halen door eenvoudig de knop voor ongelezen berichten in hun activiteitenpaneel in te schakelen. Gebruikers kunnen ook de ongelezen knop uitschakelen om zowel gelezen als ongelezen meldingen te bekijken.

Devices

Microsoft Teams Rooms Companion Device Experience Enhancement

Met behulp van Proximity Join onderdrukt Microsoft Teams Rooms op Windows nu de videostreams van deelnemers in de vergaderruimte. Wanneer een bestaande vergadering in Teams Rooms wordt bijgewoond door een gebruiker met een persoonlijke laptop, worden de videogalerijen op zowel de Teams Room als de laptops in de fysieke ruimte geoptimaliseerd om alleen de videostreams van de deelnemers op afstand weer te geven.

Hot Desking in portret modus voor Teams Displays

Teams-displays ondersteunen nu hot desking in portretmodus. Hot desking op Teams display maakt het vinden van een ruimte om te werken eenvoudiger door je in staat te stellen flexibele werkplekken te vinden en te reserveren.

Naast het reserveren van hotdesks kun je nu ook reserveringen verlengen (als de hotdesk beschikbaar is) en de eindtijd van een hotdesksessie kiezen. Zodra je bent aangemeld, wordt je naar de persoonlijke gebruikerservaring van de ambient geleid. Aan het einde van de hotdesksessie wordt je automatisch afgemeld.

Dit waren de updates van Microsoft Teams van de maand november. Ook werken met Teams? Neem een kijkje op onze Teams pagina.