Oktober 2023: Wat is nieuw in Teams?

Deze maand doen we het anders! Microsoft kwam in de maand oktober niet met nieuwe updates voor Teams. Wel is er een upgrade beschikbaar voor de Teams applicatie voor Windows en Mac systemen. In deze editie van Wat is nieuw in Teams vertellen we admins hoe ze de nieuwe update kunnen realiseren.

Hoe update ik de nieuwe Teams?

Voor het upgraden naar de nieuwe Teams is geen migratie nodig. Schakel eenvoudig de knop in de linkerbovenhoek van de klassieke Teams-app in om je nieuwe Teams-ervaring te starten. Met slechts één klik kun je je aansluiten bij miljoenen gebruikers die vertrouwen op nieuwe Teams om verbonden te blijven met collega’s, partners en klanten en samen meer te bereiken.

Hoe je jouw organisatie kunt voorbereiden op deze verandering

Als beheerder zijn er verschillende opties om je gebruikers te helpen upgraden naar de nieuwe Teams. Voordat je begint is het belangrijk om de processen van je organisatie, de status van je computers en de onderstaande vereisten te controleren voor een soepele upgrade.

Vereisten voor de upgrade

Normaal gesproken zijn er geen wijzigingen vereist, zolang de software up-to-date is en de standaardinstellingen van Windows niet zijn gewijzigd. Zorg ervoor dat IT-software zoals App Locker, Anti-Virus, Network Port, enz. . Qos in Teams niet blokkeren. Controleer of alle apparaten op een ondersteunde versie van Windows draaien (voor VDI alleen – Windows Server 2019 of hoger).

Vereisten voor de upgradeWindowsMac
Teams update  Policy Zorg ervoor dat de Teams-beheerinstelling “Nieuwe Teams-client gebruiken” onder het beleid voor Teams-updatebeheer niet is ingesteld op “Niet ingeschakeld”.

Er wordt aangeraden om dit in te stellen op “Nieuwe Teams als standaard” of het op “Microsoft gecontroleerd” te laten staan voor een naadloze upgrade.
Hetzelfde als voor Windows
OS versionWindows 10 version 10.0.19041 of hoger 
Teams AppVersie 1.6.00.4472 of hoger om de schakelaar “Probeer de nieuwe Teams” te zien.

Als gebruikers een lagere versie hebben, moeten ze deze bijwerken door het overflow-menu (…) te selecteren > Controleren op updates > Bijwerken. Vervolgens de app opnieuw starten.
Versie 1.6.00.12303 of hoger.
Als gebruikers oudere versies hebben, moeten ze deze bijwerken via het overflow-menu (…) door te kiezen voor “Controleren op updates”, bijwerken en de app opnieuw starten. Als ze de schakelaar nog steeds niet zien, meld dan een probleem.
GPO Policies enabledOm de nieuwe Teams-client te installeren, zorg ervoor dat gebruikers de onderstaande GPO-instellingen hebben ingesteld op “Niet geconfigureerd.”
Blokkeren van niet-beheerders om verpakte Windows-apps te installeren‘, ‘Alle vertrouwde apps toestaan om te installeren’, enzLink
TOm de nieuwe Teams-client te installeren, heeft de gebruiker beheerdersrechten nodig voor hun computer. Als de gebruiker geen beheerdersrechten heeft, kunnen beheerders hun MDM (of een andere methode waarmee ze software op apparaten zonder beheerdersrechten kunnen implementeren en installeren) gebruiken en dit PKG gebruiken.
Webview 2 Automatische updates moeten zijn ingeschakeld. Minimum version 110 Niet van toepassing


Bepaal je upgradepad


Microsoft Beheerde Upgrade-opties en planning Gebruikers zien de schakelaar “Probeer de nieuwe Teams”

Voor organisaties die het Teams Update-beleid hebben ingesteld op “Gebruik nieuwe Teams-client” op “Microsoft gecontroleerd” (de waarde in het Teams-beheercentrum) of “Microsoft keuze” (als je PowerShell gebruikt), zullen gebruikers met bestaande versies van de klassieke Teams de “Probeer de nieuwe Teams”-schakelaar beginnen te zien volgens het onderstaande schema. Dit is gebaseerd op twee factoren:

Welke Microsoft 365/Teams-licentie aan de gebruiker is toegewezen; en Het Microsoft 365-app-updatekanaal dat je gebruikt

Update channelDate
Public preview programBeschikbaar
Targeted release programBeschikbaar
Current ChannelWordt uitgerold
Monthly Enterprise ChannelOktober 2023
Semi-Annual Enterprise Channel (Preview)Oktober 2023
Semi-Annual Enterprise Channel
Semi-annual Extended
LTSC and remaining channels
November 2023


De nieuwe Teams zal de Default Client worden. Op dezelfde manier worden bestaande Teams-gebruikers in organisaties met het standaardbeleid bijgewerkt naar de nieuwe Teams als hun Default client volgens het onderstaande schema. Gebruikers worden één keer omgezet naar de nieuwe Teams. Gedurende een beperkte periode hebben ze de mogelijkheid om terug te schakelen naar de klassieke Teams voordat deze optie volledig wordt verwijderd.

Update channelDate
Teams Public PreviewOktober 2023
Targeted Release ChannelOktober 2023
Current ChannelEind oktober 2023
Monthly Enterprise ChannelDecember 2023
Semi-Annual Enterprise Channel (Preview)November 2023
Semi-Annual Enterprise Channel
Semi-annual Extended,
LTSC, and remaining channels
Januari 2024

Microsoft Beheerde Upgrade via Microsoft 365 Apps

Vanaf medio oktober zal de nieuwe Teams ook automatisch worden geïnstalleerd bij nieuwe en bestaande installaties van Microsoft 365 Apps op Windows. https://learn.microsoft.com/en-us/microsoftteams/new-teams-deploy-with-m365apps

Als de klassieke Teams-app al is geïnstalleerd op een computer, zal de implementatie van Microsoft 365 Apps de nieuwe Teams naast de klassieke Teams op het apparaat installeren. De installatie van de klassieke Teams zal niet veranderen. In het onderstaande schema vind je de planning:

PlanChannelDate
BusinessTeams Public PreviewOktober 2023
EnterpriseOffice Beta Channel and Current Channel (Preview)Oktober 2023
EnterpriseCurrent ChannelOktober 2023
EnterpriseMonthly Enterprise ChannelNovember 2023
EnterpriseSemi-Annual Enterprise Channel (Preview)November 2023
EnterpriseSemi-Annual Enterprise ChannelDecember 2023

Beheerders die niet willen dat nieuwe Teams wordt meegeleverd met Microsoft 365 Apps op apparaten met Windows, kunnen dit uitsluiten door zich af te melden op https://config.office.com.
Voor de beste ervaring wordt aangeraden de instelling zoals deze zijn te laten staan. Gedetailleerdere instructies zijn hier te vinden.

Beheerder beheerde upgrade via Teams-beleid:

Er zijn twee methoden om de nieuwe instelling te beheren en configureren, via het Teams Admin Center of via Teams PowerShell. Om dit via het Teams Admin Center te beheren:

  1. Meld je aan bij het Teams-beheercentrum en selecteer Teams > Teams-updatebeleid.
  2. Kies ‘Toevoegen’ om een nieuw beleid te maken of selecteer een bestaand beleid om het updatebeleidspaneel te openen.
  3. Geef het updatebeleid een naam, voeg een beschrijving toe en selecteer de instelling voor “Gebruik nieuwe Teams-client”, zoals hieronder getoond, en selecteer “Nieuwe Teams als standaard” voor de instellingswaarde.


Dit zal de nieuwe Teams als de standaardclient instellen voor je gebruikers, en gebruikers worden automatisch overgeschakeld naar de nieuwe Teams. Voor beheer via Teams-beleid en meer gedetailleerde instructies, raadpleeg onze beleidsdocumentatie “Upgrade naar de nieuwe Teams”.

Admin Managed

Microsoft biedt een uitvoerbaar bestand om de nieuwe Teams-client rechtstreeks op computers in je organisatie in bulk te installeren met behulp van je voorkeursoftwarebeheertools. Dit zal de nieuwe Teams-app installeren (voor interoperabiliteit met andere Microsoft-software). Voor de volledige stappen voor bulkinstallatie, zie: “Bulk implementatie van de nieuwe Microsoft Teams-desktopclient – Microsoft Teams | Microsoft Learn“.

Er zijn aanvullende manieren om de nieuwe Teams te verkrijgen via de Teams Download-pagina: Sinds 5 oktober 2023 kunnen gebruikers ook de nieuwe Teams downloaden vanaf de Teams Download-pagina.

Bezoek de Teams microsite voor meer informatie over deze aankondiging. Hulp nodig bij het updaten van Teams? Neem gerust contact met ons op.