Op zoek naar goede voornemens? Stop met routine klusjes

Is jouw goede voornemen om de dienstverlening van jou bedrijf te verbeteren? Of ga je dit jaar dan écht “wat aan die website doen?” Dan kan jij wel wat extra tijd gebruiken. Maar waar haal je extra tijd vandaan? Met Microsoft PowerApps en Power Automate creëer je handige apps of automatiseer je routineklusjes waardoor jij meer tijd hebt voor dingen die er écht toe doen.

Apps bouwen voor iedereen met Power Apps

PowerApps is onderdeel van Power Platform van Microsoft. Onder Power Platform vallen Power BI, Power Automate en Power Virtual Agents.

Microsoft PowerApps biedt verschillende manieren om apps te ontwikkelen zonder dat je verstand hoeft te hebben van programmeren. Je maakt de apps gewoon zelf, zoals jij dat wilt. PowerApps werkt met standaardsjablonen waar je onderdelen in kunt slepen. Informatie die je wil verwerken haal je uit CRM, Salesforce, Dynamics365 en Apps zoals Excel, Teams, OneDrive en nog veel meer. PowerApps maakt een lay-out voor de app, die jij naar wens kunt aanpassen. Mocht je alle vrijheid willen: PowerApps biedt ook de mogelijkheid aan professionele ontwikkelaars om app-functies naadloos uit te breiden met Azure Functions en aangepaste connectoren naar eigen of on-premises systemen. Dát klinkt dan weer minder eenvoudig, maar dat kun je dan weer aan ons overlaten! PowerApps is standaard inbegrepen bij Microsoft 365.

Laat Microsoft voor jou werken

Maar hoe bouw je een app die de routineklusjes overneemt? Denk bijvoorbeeld aan een app waarmee je met één klik vergaderruimtes kan boeken. Breid de app uit door de beschikbaarheid van de verschillende vergaderruimtes weer te geven of voeg een knop toe om collega’s uit te nodigen.  Ook kun je met PowerApps bedrijfsprocessen digitaliseren. Denk bijvoorbeeld aan papieren documentatie overzetten naar SharePoint. Geen papieren bezoekersregistratie meer, maar gewoon eenvoudig met één klik in de app.

Nooit meer routineklusjes met PowerAutomate

Wanneer je dagelijks een e-mail ontvangt van een collega van een andere afdeling met informatie in een Excelsheet, die jij vervolgens als pdf moet delen met jouw collega’s in Sharepoint zodat zij deze voor hun werkzaamheden kunnen gebruiken, moet je meerdere handelingen uitvoeren. Dát kan eenvoudiger: met Power Automate automatiseer je deze handeling zodat jij er geen omkijken meer naar hebt.

Samen laten werken

De programma’s kun je ook samen laten werken. Zo kun je bijvoorbeeld een actie starten vanuit jouw PowerApp en ingevoerde data met Power Automate weer in een klik verwerken. De programma’s werken samen met andere Microsoft producten zoals SharePoint, Teams en nog veel meer.

Ook een app naar wens?

Het automatiseren van bedrijfsprocessen heb je nu helemaal zelf in de hand, maar wij helpen je graag! Wij adviseren je, verzorgen de inrichting en implementatie voor je. Heb jij een goed idee voor een app? Laat het ons weten! Hoeveel tijd ga jij besparen?