September 2022: Wat is nieuw in Teams?

Terwijl wij samen met NVBIT ons jaarlijkse teamuitje hadden, kwam Microsoft met nieuwe updates van Teams. Wij hebben rond de tafel gezeten en zijn tot de conclusie gekomen dat dit de beste updates van Microsoft Teams zijn van de maand september.

Meetings

Cameo in PowerPoint Live

Cameo is een nieuwe PowerPoint-functie die je camerafeed van Teams naadloos in je presentatie integreert, waarbij je kunt aanpassen hoe en waar je op je dia’s wilt verschijnen. Er worden lay-outaanbevelingen gegeven voor een optimale weergave. Als het tijd is om te presenteren, gebruik je PowerPoint Live in Teams voor een meeslepende presentatie op afstand.

Collaborative Annotations  in Teams-vergaderingen

Met Collaborative Annotations in Teams-vergaderingen kan iedereen in een vergadering snel aantekeningen maken op een gedeeld scherm in een Teams-vergadering. Terwijl je jouw volledige scherm in een vergadering deelt, selecteert je Annotatie starten. Iedereen in de vergadering kan meteen beginnen met het maken van aantekeningen. Je kunt notities, vormen, tekst en reacties toevoegen om jezelf uit te drukken. Het is een krachtige nieuwe manier om in realtime samen te werken om feedback te verzamelen en inhoud te beoordelen.

Taaltolken

Met taaltolken kunnen tolken in real time vertalen wat de spreker zegt in een andere taal, zonder de flow en de delivery van de spreker te verstoren. Dit maakt meer inclusieve vergaderingen mogelijk waarbij deelnemers die niet dezelfde taal spreken toch volledig met elkaar kunnen samenwerken. Meer informatie.

Selecteer Samen modus voor iedereen in de vergadering

De modus Samen geeft deelnemers aan virtuele vergaderingen het gevoel dat ze samen in dezelfde ruimte zitten. Nu kunnen organisatoren en presentatoren van vergaderingen ook de modus Samen selecteren, zodat iedereen in de vergadering hetzelfde beeld heeft.

Transcriptie automatisch gemaakt tijdens opnames

Het is nu mogelijk om automatisch transcripties van vergaderingen te maken tijdens opnames van vergaderingen. Als IT-admins transcripties inschakelen voor de organisatie en de organisator van de vergadering zet de optie Vergadering automatisch opnemen aan voor een vergadering, dan start de transcriptie van de vergadering bij aanvang van de vergadering.

Bellen

Wachtmuziek voor oproepdoorschakeling

Wachtmuziek is beschikbaar voor gesprekken die in de wacht worden gezet voor een doorschakeling. De muziek is de standaardmuziek van Microsoft of aangepaste muziek die beheerders kunnen uploaden en configureren. Meer informatie over het configureren van wachtmuziek.

Inkomende federatieve VoIP-oproepen blokkeren

Verminder onderbrekingen terwijl je aan het werk bent door inkomende oproepen te blokkeren. Voorheen kon je alleen inkomende oproepen van specifieke telefoonnummers blokkeren. Je kunt nu inkomende VoIP-oproepen (Voice over Internet Protocol) van Teams-gebruikers buiten je organisatie blokkeren.

Device

Modus weergave

Update voor de voorste rij
De front row-ervaring voor Teams Rooms op Windows-apparaten is bijgewerkt om de inhoudsruimte te maximaliseren door de video- en bovenbalkhoogte te verkleinen en door de standaard te wijzigen in één paneel op schermen smaller dan 21:9. De videohoogte kan via XML worden aangepast tussen klein, middelgroot (standaard) en groot.

Modus enkele weergave
Op schermen smaller dan 21:9 is het standaard aantal panelen aan de voorkant van de room één. De standaard galerijhoogte zal kleiner worden om de inhoudsgrootte te maximaliseren. Het rechterpaneel zal standaard open zijn om te chatten.

Voor schermen met een beeldverhouding van 21:9 of breder blijft het standaard aantal panelen twee zoals voorheen. De standaard galerijhoogte wordt nu verminderd ten opzichte van voorheen om de inhoudsgrootte te maximaliseren.

Modus dubbele weergave
Het standaard aantal panelen op dubbele kamerschermen blijft twee. De standaard galerijhoogte is nu kleiner dan voorheen om de inhoud te maximaliseren.

18 video’s voor Teams-kamers met twee schermen

Teams Rooms op Windows-apparaten met dubbele schermen vooraan in de room kunnen nu tot 18 videodeelnemers tonen (3×3 op elk scherm) wanneer er geen inhoud wordt gedeeld. Dit zorgt voor een meer inclusieve videoconferentie-ervaring waarbij meer deelnemers tegelijkertijd zichtbaar zijn. 9 videodeelnemers kunnen op één scherm worden vastgezet, terwijl er nog eens 9 zichtbaar zijn op het tweede scherm wanneer er geen inhoud wordt gedeeld.

Voor vergaderingen met meer dan 18 deelnemers blijven de Together mode en de large gallery lay-outs tot 50 video deelnemers ondersteunen.

Deelnemen aan een Teams-vergadering met behulp van een vergadering-ID

Je kunt rechtstreeks deelnemen aan een Teams-vergadering vanuit een Teams Rooms op een Windows-apparaat met behulp van een vergader-ID en een wachtwoord, net als bij de desktopfunctie. De functie is te vinden op het beginscherm onder de menu-optie …. Selecteer Deelnemen met een ID om de Teams-vergaderings-ID en wachtwoordcode in te voeren die in de agenda-uitnodiging staan om deel te nemen aan de vergadering.

Controle over geluidsonderdrukking in rooms

Deelnemers aan vergaderingen in een room kunnen nu de geluidsonderdrukking regelen op een Teams Rooms op Windows-apparaat. Je kan de niveaus van geluidsonderdrukking rechtstreeks op de Teams Rooms-console aanpassen om verschillende scenario’s te ondersteunen. De bedieningselementen voor ruisonderdrukking in de kamer komen overeen met die in Teams desktop.

video vastzetten en verbergen voor Teams Rooms op Windows

De video van de room kun je nu vastzetten of verbergen op het voorkamerscherm van Teams Rooms op Windows-apparaten. Selecteer de room in het rooster op de console en selecteer Vastzetten voor mij of Verbergen voor mij. Dit helpt deelnemers aan vergaderingen in de kamer die vinden dat de video in de kamer mogelijk afleidt of niet nodig is.

Producten

Poly CCX 505 Business Media Phone

De Poly CCX 505 Business Media Phone is een desktop kleurentelefoon met touchscreen en geïntegreerde Wi-Fi. Ideaal voor flexibele, gedeelde en thuiskantoren. Je klinkt professioneel bij elk gesprek met deze Teams-gecertificeerde telefoon. De telefoon heeft met één druk op de knop toegang tot jouw contacten en vergaderingen, zodat je meteen aan de slag kunt. De robuuste mogelijkheden voor provisionering en beheer maken telefoneren en ondersteunen een stuk eenvoudiger. Meer informatie over de Poly CX 505.

Logitech Brio 500 & 505 camera’s

Brio 500/505 is de nieuwste zakelijke webcam van Logitech. De Brio 500/505 is gecertificeerd voor Microsoft Teams en wordt standaard geleverd met professionele functies zoals geavanceerde lichtcorrectie en ruisonderdrukkende microfoons. De showmodus onderscheidt deze camera van andere camera’s in het Logitech-portfolio. Door de camera simpelweg naar beneden te kantelen, kun je jouw fysieke werkruimte laten zien voor betere samenwerking vanaf elke locatie. Meer informatie over Brio 500 en 505.

Chatten en samenwerken

Kies de gewenste downloadlocatie voor bestanden

Je kunt nu de standaard downloadlocatie kiezen waar je gedownloade bestanden wilt opslaan. Je instelling geldt alleen voor bestanden die je downloadt in de Teams desktop client. Teams op het web zal de downloadinstelling in je browser blijven respecteren.

Intelligente vertaling van chatberichten in Teams voor iOS en Android

Wanneer je in Teams een bericht ontvangt dat niet in je voorkeurstaal is, vraagt Teams of de tekst vertaald moet worden naar je voorkeurstaal. Als je voorkeurstaal bijvoorbeeld Engels is en je ontvangt een bericht in het Frans, dan detecteert Teams het taalverschil. (Wij zijn in het bijzonder fan van deze functie ;))

Je ziet een prompt onder het bericht Vertalen | Nooit Frans vertalen | (?). Klik op Vertalen om de inhoud van het bericht te vertalen, Nooit Frans vertalen om Frans (of welke taal dan ook) toe te voegen aan je lijst met nooit vertalen, of (?) om feedback te geven over de intelligente suggestie.

Ook werken met Microft Teams?

Ook eenvoudig kunnen chatten met collega’s die een andere taal spreken? Of al jouw collega’s tegelijk zien tijdens een online meeting? Met Microsoft Teams kan het allemaal.