Gemeente Rotterdam start subsidie regeling voor innovatieve ICT projecten

Als MKB bedrijf is het momenteel een loodzware tijd, de manier waarop we contact hebben met klanten, samenwerken met partners en onze diensten leveren is volledig veranderd. Doordat we niet meer fysiek op kantoor werken is de digitalisering in het MKB in een stroomversnelling terecht gekomen. Ben je een Rotterdams bedrijf? De Gemeente Rotterdam heeft een subsidie in het leven geroepen om ICT en digitalisering van MKB bedrijven in Rotterdam te stimuleren.

ICT Digitalisering Rotterdam

Door de pandemie zijn we allemaal genoodzaakt om te digitaliseren. Wanneer jouw MKB bedrijf nog niet volledig is ingericht op bijvoorbeeld online vindbaarheid, online verkoop of thuiswerken dan kan dit samen gaan met hoge investeringskosten. Om Rotterdamse bedrijven hierin tegemoet te komen heeft de gemeente Rotterdam de digitaliseringsvoucher in het leven geroepen. De digitaliseringsvoucher is een subsidie voor innovatie projecten waarmee 50% van het investeringsbedrag wordt vergoed door de gemeente Rotterdam.

De subsidieregeleing stelt een aantal eisen, wil je gebruik maken van de ICT voucher voor ICT digitalisering? Dan moet jouw MKB bedrijf minimaal 3 jaar in Rotterdam zijn gevestigd. Je bedrijf moet tussen de 2 en 49 medewerkers groot zijn, de subsidie kent een maximum bedrag van 2500 euro excl. BTW. De regeling loopt tot en met 8 december 2020.

De subsidieregeleing is alleen voor MKB bedrijven en helaas dus niet voor organisaties in de zorg. Worstel je als zorg instelling met de digitalisering, ICT in de zorg, thuiswerken en zorg op afstand? De overheid heeft speciaal hiervoor een eHealth subsidie voor Corona in het leven geroepen.

Voorbeelden van ICT projecten

Een voorwaarden van de subsidie toekenning is dat de investering in digitalisering bijdraagt aan het besparen van kosten en/of het behoud of vergroten van de omzet. Een ruim begrip, een aantal voorbeelden van ICT investeringen die jouw MKB bedrijf kan doen om sterker uit de crisis te komen:

  1. Investeer in nieuwe technieken zoals werken in de cloud, hierdoor kunnen jouw medewerkers gemakkelijk vanuit huis werken.
  2. Investeer in digitalisering door huidige bedrijfsprocessen digitaal te maken. Denk bijvoorbeeld aan een koppeling met jouw CRM pakket om nieuwe contracten digitaal te ondertekenen. Gebruik je al Microsoft 365 in de cloud? Met het Microsoft Power platform kun je dit op een eenvoudige wijzige bedrijfsprocessen automatiseren.
  3. Investeer in technieken waarmee je online met klanten kunt afspreken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een Teams meetingbar. Hierdoor kun je klanten ook tijdens de pandemie nog voorzien van persoonlijk advies.
  4. Investeer in Office 365 training voor jouw personeel. Wanneer jouw medewerkers digitaal vaardig zijn zorgt dit automatisch voor een hogere mate van digitalisering binnen jouw bedrijf.

ICT Bedrijf Rotterdam

Ben je gevestigd in Rotterdam en denk je dat de goede ICT en digitalisering ook jouw MKB bedrijf door deze pandemie kan helpen? BK IT Solutions is een ICT bedrijf in de omgeving van Rotterdam en helpt MKB bedrijven om het beste uitzich zelf te halen met behulp van slimme ICT oplossingen. Neem gerust contact met ons op als je hulp nodig hebt met digitalisering, efficient thuiswerken of online afspreken met jouw klanten.