Van data naar informatie

BK IT Solutions werkt nauw samen met verschillende partners om haar klanten het optimale dienstaanbod te kunnen bieden. In samenwerking met Strated Consulting hebben wij recentelijk een aantal projecten opgeleverd waarbij wij data vanuit verschillende databronnen visualiseren in een helder Power BI dashboard; van data naar informatie. Edwin de Boer van Strated Consulting deelt in dit blog zijn kennis over het strategische proces voorafgaande aan het ontwikkelen van de dashboards:

De juiste stuurinformatie

Verreweg de meeste organisaties hebben wel eens gehoord van KPI’s (kritieke prestatie indicatoren) en werken er waarschijnlijk ook mee. In het hedendaagse technologische tijdperk is er vaak een overvloed aan data beschikbaar en ook uw medewerkers registreren waarschijnlijk genoeg (en vaak meer dan hen lief is). De vraag is echter: hoe krijgen we uit alle beschikbare data de juiste informatie? Meten we waar we op sturen en sturen we op wat we willen weten? In samenwerking met BK IT solutions ondersteunt Strated Consulting bedrijven en overheden bij het bepalen van welke informatie noodzakelijk voor hen is om hun werkprocessen en dienstverlening te optimaliseren. Dit kan variëren van interne (bedrijfsvoeringsfactoren) tot externe variabelen (gericht op primair proces). Hiertoe hebben wij een methode ontwikkeld waarin door middel van enkele stappen grote verbeterslagen gemaakt kunnen worden. Onderstaande figuur vat de uitgangspunten samen.

Data visualiseren naar begrijpelijke dashboards

Bij onze methode worden analysevaardigheden (snel tot de juiste kern kunnen komen), affiniteit met proces- en dienstverleningsoptimalisatie, ICT kennis en data visualisatie expertise gecombineerd. Dit kan dan onder meer leiden tot een KPI real time wallboard, waarvan u hieronder een voorbeeld ziet. Uiteraard is maatwerk vereist en stelt onze aanpak u in staat maximaal uw eigen accenten te leggen.

In de afgelopen jaren hebben wij naar volle tevredenheid samengewerkt met BK IT Solutions en we hopen dat nog lang te blijven doen. De unieke combinatie van ICT kennis, expertise omtrent data visualisatie en kennis van de optimalisatie van bedrijfsprocessen en organisaties heeft voor vele klanten al zijn waarde bewezen.

Het startpunt voor het sturen van uw bedrijf op basis van data

cDat de kracht van data uw bedrijf kan helpen in een hogere versnelling is voor de meeste wel duidelijk. Vaak ontbreekt het aan de kennis en ervaring om dit op de juiste en meest efficiente manier in te regelen. Wilt u ook meer doen met de mogelijkheden van big-data? Neemt u dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende inspiratie sessie in samenwerking met Strated Consulting.