April 2021: Wat is nieuw in Microsoft Teams?

Nieuwe ontwikkelingen binnen Teams en Microsoft 365 blijven zichzelf razendsnel opvolgen. Ook in april heeft Microsoft weer enkele nieuwe functionaliteiten binnen Microsoft Teams gelanceerd. Om er voor te zorgen dat je op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen die voor jouw organisatie van toepassing kunnen zijn hebben we in dit blog de belangrijkste voor jou opgesomd.

Invite-only meetings in Microsoft Teams

Voorheen was het ook mogelijk voor niet genodigde om toegang te krijgen tot een Microsoft Teams vergadering. Bijvoorbeeld wanneer een collega de Teams uitnodiging doorstuurde naar een andere collega. Een nieuwe optie bij het aanmaken van een Teams meetings is de mogelijkheid is om personen zonder uitnodiging niet toe te laten tot de meeting. Personen zonder uitnodiging worden dan in de lobby geplaatst waardoor na toestemming deze personen alsnog toegevoegd kunnen worden aan de meeting.

thumbnail image 2 of blog post titled 
	
	
	 
	
	
	
				
		
			
				
						
							What’s New in Microsoft Teams | April 2021

Casten vanaf een mobiel apparaat naar een Microsoft Teams Room

Beschikt jouw organisatie al over een Microsoft Teams Room apparaat? Microsoft heeft een nieuwe functionaliteit gelanceerd waarmee je content vanaf een mobiel iOS of Android apparaat kunt casten naar een Teams Room. Voor deze functionaliteit wordt gebruikt gemaakt van bluetooth. Op deze manier kun je tijdens een presentatie of hybride vergadering eenvoudig content delen met andere deelnemers.

Tap Displays

Toepassen van een aangepaste achtergrond tijdens Teams meetings op een iOS apparaat

Custom background; een handige feature waarmee je jouw niet zo opgeruimde slaapkamer met behulp van AI omtovert tot een super strak kantoor. Deze populaire functionaliteit onder thuiswerkers is nu ook beschikbaar wanneer je deelneemt aan een Teams meeting vanaf een iOS apparaat (iPhone of iPad).

thumbnail image 4 of blog post titled 
	
	
	 
	
	
	
				
		
			
				
						
							What’s New in Microsoft Teams | April 2021

Verbeteringen in Polls tijdens een meeting

Er zijn verbeteringen toegepast in Polls die je kunt gebruiken tijdens een Teams meetings. Zo is het nu ook mogelijk voor deelnemers om mee te doen aan een poll vanaf een mobiel apparaat. Ook beschikt Teams nu over een nieuwe poll suggestie functionaliteit. Door deze functionaliteit komt Teams met relevante voorstellen voor Polls die je kunt gebruiken om jouw meeting belevenis te verbeteren.

thumbnail image 3 of blog post titled 
	
	
	 
	
	
	
				
		
			
				
						
							What’s New in Microsoft Teams | April 2021

Teams notificaties direct in Windows 10

Met de nieuwste update kun je nu kiezen hoe je notificaties vanuit Teams wilt ontvangen. Via de standaard pop-up van Teams of via de notificatie pop-up in Windows 10 zelf. Deze laatste optie biedt een aantal voordelen: je ziet al jouw notificaties binnen 1 centrale omgeving. Een ander voordeel is dat Windows 10 notificaties integreren met focus assist. Focus assist kun je inschakelen zodat je zonder afleiding kunt werken. Je zal dus tijdelijk geen Teams notificaties ontvangen wanneer focus assist is ingeschakeld.

thumbnail image 13 of blog post titled 
	
	
	 
	
	
	
				
		
			
				
						
							What’s New in Microsoft Teams | April 2021

Introductie van goedkopere instaptoestellen voor bellen met Microsoft Teams

Door het doorlopend introdcueren van nieuwe functionaliteiten wordt het bellen met Microsoft Teams steeds populairder. Het ontbreken van goedkopere instap toestellen die fysiek in een kantoor geplaatst konden worden was een groot nadeel. Niet elke functie leent zich ervoor om te bellen via de Teams app op een pc of mobiel apparaat. Denk aan een gezamenlijk toestel in een disitributie hal of een telefoontoestel in een ziekenhuis voor zorgpersoneel zonder mobiele telefoon. Fysieke toestellen voor Microsoft Teams waren er al wel maar door de volledigheid in functionaliteiten waren deze erg duur.

Door de introductie van de Yealink MP52 zijn er nu ook instaptoestellen voor Microsoft Teams op de markt. De verwachting is dat er op korte termijn ook andere leveranciers volgen met instaptoestellen die geschikt zijn voor Microsoft Teams.

VoIP Telefonie - DECT - UC Experts - One-Stop Oplossing - UCExperts

Ben je enthousiast over nieuwe ontwikkelingen binnen Microsoft Teams en wil je de nieuwe functionaliteiten zo snel mogelijk gaan gebruiken? In dit artikel leggen we je uit hoe je Teams Public Preview kunt inschakelen zodat je als eerste over de nieuwe Teams functionaliteiten beschikt.