Augustus 2021: Wat is nieuw in Microsoft Teams

Benieuwd met welke nieuwe ontwikkelingen Microsoft Teams deze maand voor ons komt?

Reporter en side-by-side

Laten we beginnen met een ontwikkeling waar ik heel enthousiast van word: de nieuwe presentor modi! Microsoft kwam afgelopen maand met reporter mode, en side-by-side mode. Bij reporter mode is je presentatie naast je te zien, net als in het nieuws (vandaar de naam). Bij Side-by-side mode ben je als spreker naast je presentatie te zien. Zo blijven de deelnemers van de meeting betrokken bij jouw presentatie. Nu kun je dus bij het geven van een presentatie verschillende presentor-modi kiezen.

Live ondertiteling

Voor meetings in een van de 27 ondersteunde talen (waaronder Nederlands) biedt Microsoft Teams je nu ook de optie om live ondertiteling aan te zetten. Niet alleen is dit handig voor wanneer een meeting plaatsvind in een andere taal, maar ook voor doven en slechthorende of deelnemers die zich in een luide omgeving bevinden. Zo maak je iedere meeting inclusief voor iedereen.

Opnemen en Live Transcript

Wanneer je een opname start, begint Teams nu ook automatisch met de live transcript. Op deze manier kan iedereen na de meeting de transcript nalezen. Deze is terug te vinden in de Recordings & Transcripts tab van de meeting details. Om er voor te zorgen dat de transcript voor beide partijen werkt, moet Allow Transcription en Allow cloud recording aanstaan.

Chat Bubbels

Over de introductie van chat bubbles schreven wel vorige maand al in de update van juli. Wat nieuw is, is dat de chatbubbel functie automatisch aanstaat. Zo betrek je de chat bij de presentatie en wordt er geen bericht over het hoofd gezien. Om chat bubbels uit te schakelen ga je naar: de drie puntjes bovenin het vergaderscherm- chatbubbels niet weergeven.

Microsoft Teams Rooms update Android

De nieuwe update van Microsoft Teams voor Android, versie 1449/1.0.96.2021070803 is nu beschikbaar in Teams Admin Center. Deze update bevat onder andere:

Delen via HDMI

Geselecteerde Teams Rooms ondersteunen nu schermdelen via HDMI aansluiting. Wanneer een apparaat is aangeloten, begint het scherm delen automatisch en kan de meeting bestuurd worden via een nieuwe knop op het home-scherm van het touchscreen.

Automstisch opnemen voor Meet Now

Een “Meet Now”-belletje kan nu automatisch worden opgenomen zonder dat daarvoor een device nodig is. Je kunt dus in een vergader ruimte plaatsnemen, en een inkomend gesprek wordt automatisch aangenomen. Dit is handig wanneer je tv met camera niet gericht is op waar een computer staat. Zo kan iedereen plaatsnemen aan de vergadertafel en kan de meeting direct starten.

Meetings vormgeven op maat

Developers kunnen nu zelf de omgeving van een Teams meeting vormgeven. Met Together mode kunnen ontwikkelaars zelf een scene creëren voor een persoonlijke omgeving.

De nieuwste Microsoft Teams Features altijd als eerste gebruiken?

Word je ook zo enthousiast over deze nieuwe features in Microsoft Teams? In deze handleiding leggen we je uit hoe je als eerste gebruikt kunt maken van de nieuwste features. Maak je nog geen gebruik van Microsoft Teams of benut je nog niet alle handige functionaliteiten? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag om Microsoft Teams optimaal in te richten voor jouw organisatie.