Juni 2021: Wat is nieuw in Microsoft Teams?

Microsoft 365 Teams is voor vele een belangrijk onderdeel van het nieuwe werken geworden. In dit blog houden we je up-to-date over de ontwikkelingen van Teams.

Deelnemers dashboard

Voor wie een Team meeting of Webinar georganiseerd heeft is er nu de optie om de presentielijst tijdens, maar ook na de meeting te downloaden. Op deze lijst vind je de namen van de aanwezigen en de tijd dat de deelnemers in de meeting kwamen en er weer uit gingen. Ook zie je de totale tijd die de deelnemer aanwezig is geweest. Op deze manier kun je niet alleen snel zien wie zijn uitgenodigd maar ook hoeveel personen daadwerkelijk hebben deelgenomen en hoelang ze hebben deelgenomen aan de meeting.

Follow up voor Webinar-deelnemers via Dynamics 365 Marketing

Heb je een Dynamics 365 Marketing licentie? Dan kun je nu via de participatielijst een follow-up bericht sturen naar alle deelnemers van jouw Webinar. Exporteer de participatielijst en import de data in Dynamics 365 Marketing. Door gegevens te verzamelen zoals: wie zich heeft aangemeld? Wie hebben de Webinar bijgewoond? kun je voor de verschillende personen een customer journey creëren. Verzend gemakkelijk gepersonaliseerde follow-up mails naar de deelnemers van jouw Webinar.

Spotlighting multiple users in a meeting

Organisatoren kunnen nu 7 deelnemers in de spotlight zetten. Voorheen kon je zelf deelnemers pinnen, zodat je ze zelf kon zien. Maar één deelnemer kon in de spotlight worden gezet voor iedereen, door de organisator van de meeting. Door de optie te verbreden naar 7 personen in beeld voor iedereen, blijft de aandacht bij de hoofdsprekers. Deze functie is beschikbaar op desktop en mobiel.

Chat bubbles

Om de communicatie in de chat centraal te maken worden berichten die verzonden zijn tijdens de meeting nu ook zichtbaar in het beeld. Je hoeft niet meer apart de chat te openen om berichten te lezen.


Inking and Laser Pointer in PowerPoint Live in Microsoft Teams

Maak onderdelen duidelijker of trek meer aandacht naar je presentatie door gebruik te maken van de pen en laser pointer. De aantekening die jij maakt op je de presentatie zijn zichtbaar voor alle deelnemers. Alleen de persoon die presenteert kan deze aantekeningen maken.

Audio met scherm delen voor iOS en Android

Scherm delen met audio voor iOS 13+ of Android 10+ is nu ook mogelijk. Zo kan iedere deelnemer tegelijkertijd video’s bekijken en beluisteren zonder echo of sync problemen. Deze optie vind je onder: More actions, deel scherm met audio.

thumbnail image 11 of blog post titled 
	
	
	 
	
	
	
				
		
			
				
						
							What’s New in Microsoft Teams | May 2021

Tasks in Teams

“Kun je even dat document doormailen?” “Verstuur jij dat mailtje?” Kleine taken kunnen zich snel opstapelen. Om te voorkomen dat er taken vergeten worden, introduceert Microsoft Teams: Tasks. Creëer snel taken zonder de Teams-omgeving te verlaten. Om een taak aan te maken: klik: () in het pop-out menu, klik dan: ‘More actions’ en kies ‘Create task’. Aangemaakte taken verschijnen in de Tasks App voor Teams.

Ook werken met Teams en alle nieuwe ontwikkelingen? In dit artikel lees je hoe je Teams kan gebruiken als intranet.