Wat is nieuw in Teams: juni 2024

Microsoft presenteerde ook in de maand juni weer nieuwe updates. In deze blog deel ik mijn favoriete updates met je.

Chat en samenwerking

Pas je conceptbericht aan met Copilot

Je kunt Copilot nu de opdracht geven om je conceptbericht naar wens aan te passen. Om het uit te proberen, schrijf een bericht in chat of kanalen, open Copilot onder het berichtvak in Teams, kies voor het aanpassen van het bericht met een aangepaste prompt en typ je eigen prompt, zoals “voeg een oproep tot actie toe” of “maak het overtuigend” of “zet mijn bericht om in een lijst en voeg inclusief taalgebruik toe.” Copilot zal het bericht vervolgens aanpassen. Voor deze functie heb je een Copilot Microsoft 365-licentie nodig.

Intelligente berichtvertaling in chats

Wanneer je een bericht in een andere taal ontvangt, krijg je een suggestie om het bericht naar je voorkeurs taal te vertalen. Daarnaast kun je in je vertaalinstellingen aangeven welke talen je niet wilt vertalen en of je berichten automatisch wilt laten vertalen. Deze functies verminderen de noodzaak voor handmatige vertaling of het wisselen tussen apps, stroomlijnen de workflow, besparen waardevolle tijd en verbeteren de communicatie en samenwerking tussen sprekers van verschillende talen.

Meetings

Copilot voor Sales-plugin

Je kunt nu de kracht en kennis van Copilot in Teams-vergaderingen voor je verkooporganisatie uitbreiden door een plugin in te schakelen om verbinding te maken met Copilot voor Sales. Met deze plugin kan Copilot gesprekken in realtime verwerken en inzichten teruggeven aan verkopers, zoals een overzicht van een accountkans, op basis van de Copilot voor Sales-gegevens van je organisatie. Copilot kan ook dynamische prompts voorstellen voor het opvragen van accountinformatie wanneer verkopers tijdens een gesprek trefwoorden en namen noemen. Je kunt de plugin met slechts een paar klikken inschakelen, en verkopers kunnen deze activeren vanuit het Copilot-pluginmenu. Copilot’s vermogen om tijdens klantvergaderingen intelligent data en inzichten uit de kennisbank van je organisatie’s Copilot voor Sales naar voren te brengen, kan de efficiëntie van je verkopers transformeren en betere vergaderresultaten stimuleren. Deze functie werd in juni uitgerold.

Vergaderopnamen, transcripties en AI-gegenereerde inzichten beheren

Vergaderorganisatoren hebben nu de mogelijkheid om te beheren welke deelnemers toegang hebben tot de vergaderopname, transcriptie en AI-gegenereerde inzichten die zijn gebaseerd op de transcriptie, zoals Copilot-queries en een intelligente vergaderrecap. Vergaderorganisatoren kunnen kiezen uit drie opties: (1) Iedereen (2) Organisatoren en co-organisatoren, of (3) Specifieke personen.

Standaard is de toegang ingesteld op ‘Iedereen’, maar vergaderorganisatoren kunnen dit wijzigen voordat de vergadering begint. Deze nieuwe vergaderoptie wordt momenteel uitgerold naar gebruikers met een Copilot voor Microsoft 365-licentie en zal volgende kwartaal beschikbaar zijn voor Teams Premium-gebruikers.

Presentatietoolbar

Nu kun je tijdens een Teams-vergadering je scherm delen en de Presenter toolbar eenvoudig naar elke gewenste positie op je scherm verplaatsen, zodat je belangrijke delen van het scherm kunt blijven zien tijdens je presentatie. Er is ook een nieuwe functie toegevoegd aan de Presenter toolbar in Teams waarmee je handmatig video-afspelen kunt optimaliseren tijdens het delen van schermen. Gebruik de ‘Optimaliseren’-knop op de Presenter toolbar om ervoor te zorgen dat je content zo soepel mogelijk wordt weergegeven.

Vergadernotities in Loop

Vergadernotities aangedreven door Loop zijn al een essentiële functie in geplande vergaderingen, maar nu zijn ze ook beschikbaar in Channel-vergaderingen. Deelnemers kunnen samenwerken aan de agenda, gezamenlijk notities maken en follow-up taken bijhouden op dezelfde plek. Omdat vergadernotities Loop-componenten zijn, blijven ze gesynchroniseerd op alle plaatsen waar ze gedeeld zijn. Vergadernotities elimineren de typische bottleneck van een enkele notulist voor het vastleggen van de agenda en notities en maken de notities zichtbaar voor iedereen, wat de nauwkeurigheid en inclusie in elke fase van je vergadering verbetert.

Verplicht toestemming vergadertranscriptie

Het beleid dat expliciete toestemming vereist voor opname wordt uitgebreid naar transcriptie. Wanneer het beleid wordt toegepast, verschijnt er een melding wanneer de opname of transcriptie wordt gestart, waarbij toestemming wordt gevraagd van alle deelnemers om te worden getranscribeerd en opgenomen. Voordat een gebruiker toestemming geeft, kan de gebruiker niet dempen, de camera inschakelen of inhoud delen in de vergadering.

Dempen en dempen opheffen vanuit de Windows taakbalk in Microsoft Teams

Er zijn momenten tijdens een Teams-vergadering waarop je moet multitasken – we moeten allemaal wel eens naar een ander scherm overschakelen of een document openen. Terugkeren naar de Teams-vergadering om jezelf te dempen of dempen op te heffen kan vervelend zijn. In de nieuwe Teams-ervaring op Windows kun je nu je microfoon en je dempstatus zien vanuit de Windows taakbalk. Van daaruit kun je ook jezelf dempen of dempen opheffen door op het microfoonpictogram te klikken. Het zal nu veel gemakkelijker zijn om je microfoon te beheren tijdens een Teams-vergadering terwijl je aan het multitasken bent.

Teams bellen

Intelligente oproeprecap

Intelligente oproeprecap biedt AI-gedreven inzichten en samenvattingen van je VoIP- en PSTN-oproepen in Teams, waardoor je tijdens belangrijke gesprekken gefocust blijft en tijd bespaart bij het coördineren van de volgende stappen. Deze functie is beschikbaar voor Teams Premium- en Copilot voor Microsoft 365-gebruikers.

Intelligente oproeprecap biedt AI-gedreven inzichten en samenvattingen van je VoIP- en PSTN-oproepen in Teams, waardoor je tijdens belangrijke gesprekken gefocust blijft en tijd bespaart bij het coördineren van de volgende stappen. Deze functie is beschikbaar voor Teams Premium- en Copilot voor Microsoft 365-gebruikers.

Ook werken met Microsoft Teams?

Met de app kan je meer dan alleen vergaderen, je kunt ook voor telefonie met Teams kiezen. Op deze pagina lees je meer over bellen met Microsoft Teams.