Juli 2021: Wat is nieuw in Microsoft Teams?

Deze zomer hebben ze niet stilgezeten bij Microsoft en waar ze zich over gebogen hebben de afgelopen maand delen we graag met je.

Microsoft Search

Een van de nieuwe features waar ik heel enthousiast van word, is Microsoft Search. Met deze feature kun je gemakkelijk opnames vinden van vergaderingen. Door middel van de transcripten van de vergadering kun je nu op woorden zoeken die gezegd zijn tijdens de meeting en zo de opname vinden die je zoekt. Dit doe je eenvoudig door op een kernwoord te zoeken in de searchbar waar je alle documenten vind.

Sluit je vergadering voor nieuwe deelnemers

Wanneer je een vergadering organiseert, kun je deze nu ook afsluiten voor laatkomers. Wanneer je de vergadering sluit, ontvangen mensen die willen deelnemen een melding dat de vergadering is gestart en gelsloten. Zo raakt niemand afgeleid door laatkomers. Deze functie is alleen toegankelijk via de desktop app.

Vertaal in PowerPoint Live

Het is nu mogelijk om PowerPoint presentaties te vertalen. Deze privésetting zorgt er voor dat jij de tekst in 19 talen (binnenkort meer), waaronder Nederlands kunt lezen.

Ook bestaat nu de optie om berichten in de chat te vertalen naar jouw gewenste taal. Om te vertalen, beweeg de muis over het bericht, klik de drie puntjes en kies ‘vertalen’.

Automatisch opnemen

Halverwege de meeting erachter komen dat je de opnamen vergeten bent te starten? Organisatoren van een meeting krijgen nu de optie om een meeting, of een serie meetings automatisch op te nemen. Wanneer een andere deelnemer van hetzelfde bedrijf deelneemt aan de meeting start de opname. De opname wordt opgeslagen op de OneDrive van de organisator. Bij een privémeeting en op SharePoint voor kanaalmeetings. Zo hoeft niemand je te helpen herinneren de opname te starten.

Call Health

Met call Health krijg je inzicht in eventuele issues met een Teams-gesprek. Zo krijg je zelf inzicht in audio, video, content share of netwerk gerelateerde problemen. Metrics worden iedere 15 seconden geupdate, zodat je direct de kern van het probleem kunt achterhalen.

Bepaal wie spreekt

Wanneer je meetings organiseert voor grote groepen, is het soms prettig om te kunnen bepalen wanneer iemand zijn microfoon of camera aankan zetten. Microsoft Teams komt met een nieuwe optie die de presentator de keus geeft wie en wanneer een deelnemer aan het woord kan. Zo kun je iedereen muten en wanneer een deelnemer wat wil zeggen, kan hij dat doen door zijn hand op te steken waarna de presentator kan kiezen deze te laten spreken, of niet. Heel handig wanneer het van belang is dat iedereen aandachtig luistert.

Teams altijd en overal

Verplaats naadloos van desktop naar mobiel. Nu is het mogelijk om je vergadering voort te zetten op een ander device zonder dat het gesprek onderbroken hoeft te worden. Van de desktop op kantoor naar de telefoon in de auto onderweg naar een klant. Dat is het vergaderen van de toekomst.  

Emojis & Clippy

En voor wat extra persoonlijkheid na deze zomer introduceert Teams 800 nieuwe emojis. En oude bekende is weer terug op je scherm: Clippy! Maar wel volledig met pensioen, geen tips meer van deze paperclip, alleen als emoji.

Verberg notificaties

Wat is er nu vervelender dan wanneer er tijdens het delen van je scherm een chatbericht verschijnt? Eindelijk is er nu de optie om notificaties te verbergen. Je kunt de preview van het bericht uitzetten. Zo zijn de eerste paar woorden van het bericht niet meer te zien. Dit kun je per kanaal aanpassen.

Geen Teams belletje gemist

Weg van Teams, maar niet van werk? Via mailnotificaties word je op de hoogte gehouden van gemiste berichten via Teams. Hoe vaak je geüpdatet wil worden kan je zelf kiezen.

Tags

Met tags kun je snel zien met wie je te maken hebt. Bijvoorbeeld beroep, taak, locatie of tot hoe laat de persoon werkt. De manager kan tags aan bijvoorbeeld alle designers geven en op deze manier snel alle designers een bericht sturen. Wanneer de optie openstaat voor medewerkers kunnen deze ook zelf tags maken om collega’s in te delen.

Net zo enthousiast over Teams als wij en wil je meer leren? Lees alles over Microsoft Teams op deze pagina.