Mei 2021: Wat is nieuw in Microsoft Teams?

Nieuwe ontwikkelingen binnen Teams en Microsoft 365 blijven zichzelf razendsnel opvolgen. Ook in mei heeft Microsoft weer enkele nieuwe functionaliteiten binnen Microsoft Teams gelanceerd. Om er voor te zorgen dat je op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen die voor jouw organisatie van toepassing kunnen zijn hebben we in dit blog de belangrijkste voor jou opgesomd.

Dynamic view

Is het je al opgevallen tijdens een Teams meeting? In Mei heeft Microsoft Dynamic View voor Teams Meetings uitgerold. Dynamic view past automatisch de juiste view toe die jouw meeting de beste ervaring geeft. Geef je een presentatie? Dan wordt de meeting automatisch geoptimaliseerd voor presentaties. Microsoft maakt hiervoor gebruik van AI, ben je bijvoorbeeld langdurig aan het praten dan herkend Microsoft Teams jou als een presentator en word je groter weergegeven tijdens de meeting.

thumbnail image 1 of blog post titled 
	
	
	 
	
	
	
				
		
			
				
						
							What’s New in Microsoft Teams | May 2021

Presenter mode

We hebben je al eerder verteld over de presenter mode in Microsoft Teams. Via de presenter mode blijf jij als presentator duidelijk in beeld op het moment dat je een presentatie geeft via Microsoft Teams. De eerste layout is vanaf mei beschikbaar binnen jouw Teams omgeving. In deze nieuwe layout ben je als presentator zichtbaar op de voorgrond van de presentatie.

thumbnail image 2 of blog post titled 
	
	
	 
	
	
	
				
		
			
				
						
							What’s New in Microsoft Teams | May 2021

Webinars in Microsoft Teams

Webinars in Microsoft Teams zijn niet helemaal nieuw, via een Teams Live Event was het al mogelijk om een webinar te geven met daarbij tot 10.000 deelnemers. Wel nieuw is dat je vanaf nu het volledige proces voor het organiseren van een webinar binnen Microsoft Teams kunt uitvoeren. Voor de nieuwe Teams webinar functionaliteit heb je minimaal Office 365 E3 nodig. Beschik je over deze licentie dan vind je de webinar fuctionaliteit terug onder het new meeting menu.

Van registratie tot aan het verzamelen van informatie van de deelnemers voor marketing doeleinden, alles is nu beschikbaar binnen de nieuwe Teams Webinar functionaliteit. Ook is het mogelijk om de huisstijl van jouw organisatie toe te passen binnen het inschrijfformulier voor webinars.

Attendee registration page inside of Teams

Voor het verzamelen van marketing informatie is op dit moment enkel nog de koppeling met Microsoft Dynamics beschikbaar. De verwachting is dat dit op korte termijn ook beschikbaar zal zijn voor andere marketing applicaties zoals bijvoorbeeld Mailchimp.

Export contacts from Teams to Dynamics 365 Marketing

Betere ervaring voor het delen van content

Zie je mijn scherm? Het delen van je scherm om informatie te laten zien aan andere deelnemers is niet altijd de beste oplossing. In Teams was het al mogelijk om specifieke content te delen, bijvoorbeeld alleen een PDF document. Microsoft heeft deze mogelijk visueel verbeterd waardoor het nu eenvoudiger is om specifieke content te delen met deelnemers.

Deel je content vanaf een Mac? Dan kun je net als Windows nu ook het geluid van jouw Mac delen tijdens het delen van jouw scherm.

thumbnail image 4 of blog post titled 
	
	
	 
	
	
	
				
		
			
				
						
							What’s New in Microsoft Teams | May 2021

Achtergrond geluid dempen tijdens Teams Meetings voor Apple

In Windows had je al de mogelijkheid om automatisch jouw achtergrond geluid te dempen. Sinds mei is deze mogelijkheid er nu ook voor Apple apparaten. Hoe je dit kunt configuren leggen we je hier uit.

Verbeteringen voor bellen in Microsoft Teams

We hebben je vast al eens enthousiast verteld over onze ervaring met bellen in Microsoft Teams. In Mei is deze ervaring nog beter geworden dankzij de nieuwste update voor Microsoft Teams. Zo is de weergave binnen Microsoft Teams verbeterd:

thumbnail image 10 of blog post titled 
	
	
	 
	
	
	
				
		
			
				
						
							What’s New in Microsoft Teams | May 2021

Ook kun je in bellen met Microsoft Teams nu gebruik maken van de langverwachte mogelijkheid om gesprekken met elkaar samen te voegen:

thumbnail image 11 of blog post titled 
	
	
	 
	
	
	
				
		
			
				
						
							What’s New in Microsoft Teams | May 2021

Ben je enthousiast over nieuwe ontwikkelingen binnen Microsoft Teams en wil je de nieuwe functionaliteiten zo snel mogelijk gaan gebruiken? In dit artikel leggen we je uit hoe je Teams Public Preview kunt inschakelen zodat je als eerste over de nieuwe Teams functionaliteiten beschikt.