September 2021: wat is nieuw in Teams?

Waar hebben ze zich de afgelopen maand over gebogen bij Microsoft? De aanpassingen van Teams in de maand september makken het nu nog makkelijker om samen te werken met jouw collega’s!

Makkelijker presenteren in Teams vanuit PowerPoint

Om er voor te zorgen dat je nóg makkelijker een PowerPoint presentatie kan presenteren in Teams, heeft Microsoft een knop geïnstalleerd in de PowerPoint app en PowerPoint web. Zo deel je je presentatie direct in de Teams omgeving.

Microsoft Teams vergaderen met Apple CarPlay

Een heel handige ontwikkeling voor alle collega’s die veel onderweg zijn, is de optie om deel te nemen aan een vergadering via Apple CarPlay. Nu kun je door Siri te gebruiken handsfree deelnemen aan een vergadering. Heel handig, en veilig.

Deelnemers in de schijnwerpers

Deelnemers kunnen nu meerdere mensen weergeven op hun scherm. De deelnemers kunnen zelf tot wel 9 mensen pinnen. Ook kan de eigenaar van de vergadering deelnemers uitlichten, zodat iedereen de juiste persoon voor zich heeft.

Chats pinnen

Om berichten die verzonden zijn in de chat extra te laten opvallen kun je deze nu pinnen. Handig voor wanneer er informatie wordt gedeeld die je vaker moet raadplegen.

Direct reageren op chats

Ook bestaat nu de mogelijkheid om direct te reageren op specifieke berichten. Het bericht wordt gekopieerd boven jouw reactie, zodat de ontvanger kan zien op welk bericht jij reageert. Deze optie kennen we al van WhatsApp, en maakt het makkelijk om antwoord te geven wanneer er meerdere berichten verzonden zijn.

Openen Office Documenten

Documenten verstuurd in Teams kun je nu snel openen in Teams app, Desktop app of Web app. Je kunt een standaard instellen, zodat een Office document opent in een door jou applicatie.

Ook enthousiast geworden van alle ontwikkelingen in Microsoft Teams? Neem contact met ons op om ook direct aan de slag te gaan met Teams. Om up-to-date te blijven met alle veranderingen: lees deze handleiding.

Gerelateerde diensten