November 2021: wat is nieuw in Teams?

Ook in de maand November kwam Microsoft Teams met updates die ik graag met je deel. Van de nieuwe Teams versie: Teams Essentials tot Loop components, alle updates komen voorbij.

Teams Essentials

Met deze dienst ontvang je voor 3,40 per gebruiker per maand toegang tot de kernfuncties van Teams voor vergaderingen zonder Microsoft 365-abbonement. De focus van Essentials ligt op het videovergaderen voor kleine bedrijven. Je kunt met 300 mensen tegelijkertijd deelnemen aan een vergadering van maximaal 30 uur. Bij de gratis versie kunnen maar 100 mensen tegelijkertijd deelnemen aan een vergadering van maximaal één uur. Daarnaast ontvang je bij Essentials 10 GB cloudopslag per gebruiker in vergelijking tot 5 GB cloudopslag per gebruiker bij de gratis versie.

Microsoft Essentials is anders dan Microsoft 365 abonnement voor bedrijven. Deze bevat naast Teams ook web versies van office apps zoals Word, Excel en zakelijke emailboxen. Een basis abonnement  kost 4,20 per gebruiker per maand, maar dit gaat in het eerste kwartaal van 2022 omhoog. De euro prijzen zijn nog niet bekend, maar de prijsverhoging in dollars vind je hier.

CART ondertiteling

Je kan nu ondertitelingen van provider CART (Communication Access Realtime Translation) gebruiken. De ondertitelingen worden dan weergegeven in het vergaderscherm en niet meer op een apart scherm. Zo kun je volgen wat er gezegd wordt zonder te hoeven kiezen tussen de ondertitelingen of de presentatie. Organisatoren van de meeting en deelnemers kunnen de CART-captions aanvinken bij hun meeting opties. Meer over live captions in Teams vind je hier.

Content van camera

Met de Content van camera optie kun je gemakkelijk content delen van fysieke whiteboards en documenten tijdens je meeting. Je kan de camera van je laptop, een USB webcam of een andere soort camera gebruiken . Net als in Microsoft Teams Rooms detecteert de intelligente content capture-technologie de inhoud, snijdt deze bij en kadreert deze terwijl de inhoud in de videostream wordt verbeterd. Mensen die voor de video staan kunnen transparant worden gemaakt, zodat iedereen de inhoud duidelijk kan zien. Meer informatie over Content van camera? Dat vind je hier.

Wordclouds voor polls in Teams

Wanneer gebruikers reacties verzamelen voor een open tekst poll in een Teams-vergadering, zijn er inzichten in de wordcloud gegevens beschikbaar om snel inzicht te krijgen in de belangrijkste antwoorden die mensen hebben gegeven.

Top hits

Het is nu gemakkelijker om de informatie die je nodig hebt te vinden door de invoering van “tophits” op Teams. Deze nieuwe sectie verschijnt bovenaan de resultaten van je auto-suggests. Top hits verzamelt de meest relevante resultaten voor jou in de verschillende zoekdomeinen zoals mensen, groepschats, teams, kanalen en bestanden. Zo hoef je minder te scrollen en vind wat je sneller wat je nodig hebt.

Loop components

Met Loop components kun je live collaboratieve onderdelen maken die je tijdens je werk kunt bewerken, of dat nu in chat, vergaderingen, e-mail of documenten is. Het eerste deel van deze visie wordt nu uitgerold naar Teams chat, zodat je berichten online kunt bewerken en een lange heen-en-weer chat thread kunt vermijden. Gebruikers kunnen ook een bericht sturen met een Loop-component, zoals een tabel, actie-items of een lijst en het door iedereen online laten bewerken.

Dit waren de updates van November 2021. Ook enthousiast geworden over Teams en wil je hier mee werken? Neem contact met ons op.