Oktober 2021: wat is nieuw in Teams?

Waar hebben de developers van Microsoft Teams zich in de maand oktober mee bezig gehouden? Dat vat ik voor je samen in dit artikel.

Meetings

Het nieuwe Whiteboard

Ik begin deze maand met mijn persoonlijke favoriete update: het Microsoft Whiteboard is volledig vernieuwd om een visuele werkplek te creëren om samen te werken. Met 40 nieuwe templates die je helemaal naar wens kunt aanpassen, de optie om afbeeldingen en vormen toe te voegen en 8 nieuwe reacties breng je iedereen samen in deze werkplek. Je kunt nu ook documenten zoals PowerPoints toevoegen en je ideeën benadrukken met 15 nieuwe pen en highlighter kleuren. Deze update is beschikbaar voor Teams desktop, web en mobiel.

Live Transcript in ad hoc meeting

Live transcript is nu beschikbaar voor ad hoc meetings en kanaal-meeting. Voor ad hoc meetings kan je het transcript downloaden vanuit het chat scherm na de meeting. Voor kanaal-meetings kan je het transcript vinden bij Recordings & Transcripts. Om deze functie in te schakelen moet je de Allow Transcription policy aanvinken.

Breakout Rooms managen als presentator

Meeting-organisatoren kunnen nu presentatoren de optie geven om breakout rooms te maken en te managen. De gekozen presentatoren kunnen de rooms bijwonen als break out room manager. Alleen deelnemers die als presentator zijn aangewezen kunnen als breakout room manager benoemd worden.

Breakout room pre-meeting room en deelnemer-taken

Voorheen kon het maken van breakout rooms soms een lastige taak zijn. Met de update van oktober zijn er veel meer opties voor het maken van breakout rooms. Organisatoren kunnen nu voor de meeting start taken geven aan deelnemers. Ook kun je nu rooms aanmaken in bulk, individuele rooms toevoegen of verwijderen, meeting opties configureren, een timer instellen en deelnemers van te voren een taak geven met automatische of handmatige taak-opties. Op dit moment zijn alleen live uitgenodigde deelnemers (tot max. 300 deelnemers) beschikbaar voor pre-assignment.

Presenter mode ‘Standout’ in PowerPoint Live

Een van mijn andere favoriete features deze update is de Presenter mode Standout. Met deze functie ben jij live te zien op de voorgrond van je presentatie. Deze functie werkt met PowerPoint Presenter View en PowerPoint SlideShow view. Maak je presentatie interactiever en trek de aandacht van de deelnemers met deze functie, terwijl jij nog steeds toegang hebt tot je notities, slide view en de pen-tools.

Chatten en samenwerken

Chat supervisors kunnen berichten verwijderen

Online werken is het werken van de toekomst, en brengt ons allemaal dichter bij elkaar. Maar alles wat we online delen, blijft bestaan. Om de werkplek veilig te houden, kunnen chat supervisors nu ongepaste of privacy gevoelige berichten verwijderen.

Power Platform and custom development

Derde partij Teams-apps

Gebruikers van Microsoft Teams kunnen nu Teams Apps van derde kopen van de Teams Store. Dit was voorheen nog niet mogelijk.

Dit waren de updates van oktober 2021. Ook enthousiast geworden over Teams en wil je hier mee werken? Neem contact met ons op.