Windows 11 update – de ervaring van Samuel

Sinds 5 oktober is de Windows 11 update beschikbaar. Onze collega Samuel werkt er nu al een tijdje mee, en deelt graag zijn ervaring met jou!

Overzichtelijk, fris en mooi

Het eerste wat opvalt is dat de update lijkt op het Apple-systeem. Het nieuwe ontwerp en geluidjes zijn overzichtelijk, fris en mooi. Ze geven een gevoel van rust en gemak. Dit is bijvoorbeeld te zien aan de nieuwe indeling van Start. De inhoud staat centraal: met de krach van de Cloud en Microsoft 365 zie je direct recente bestanden waar je aan gewerkt hebt, ongeacht op welk device je ze bekijkt. De bedoeling van de vormgeving van deze update is om de eenvoud en gebruiksvriendelijkheid van je mobiel over te brengen naar je desktop.

Dé update voor hybride werken

Met Windows 10 kon je al meerdere bureaubladen aanmaken zoals voor werk en privé. Nu zijn programma’s als Teams en Outlook beter geïntegreerd waardoor je hier efficiënter mee kan werken. Bijvoorbeeld door de volgende aanpassingen:

Teams chats

De chat van Teams is nu geïntegreerd in de taakbalk voor een snellere manier om verbinding te maken met je collega’s.

Meerdere schermen

Wanneer je met meerdere schermen werkt vind je de taakbalk alleen in je middelste scherm. Zo lopen de verschillende schermen samen voor een

Widgets

Widgets is een gepersonaliseerde feed die door middel van AI snelle toegang biedt tot informatie die relevant is voor jou. Met prestatie-, snelheids- en productiveitsfuncties van Microsoft Egde kun je efficiënter werken op het internet om meer gedaan te krijgen.

Applicaties

In de Microsoft Store kun je nu ook android en amazon apps vinden. Dit zorgt voor een breder aanbod apps, maar ook een ruimere keuze om zelf ontwikkelde apps aan te bieden.

Hoe installeer je zelf Windows 11

Normaal gesproken krijg je Windows 11 automatisch, bij onze klanten hebben de we de automatische uitrol voorlopig nog gepauzeerd. De update van Windows 11 doen we per afdeling in overleg met jouw IT manager of IT contactpersoon. Gebruik je al Windows 11? We zijn altijd beschikbaar om je te helpen wegwijs te worden in de nieuwe omgeving. Microsoft brengt zelf de update stapsgewijs uit. Daarom kan het zijn dat de update nog niet in jouw Windows Update is verschenen. Kan je niet wachten om te werken met de nieuwe update? Neem dan contact met ons op zodat we de Windows 11 update naar jouw apparaat kunnen versturen.

Was vroeger alles beter?

Mocht je toch niet kunnen wennen aan Microsoft 11, kun je je computer zelf downgraden naar Windows 10. Hiervoor ga je naar Settings > Systeem > Recovery. Selecteer Vorige versie van Windows. Dit kan tot 10 dagen nadat Windows 11 is geinstaleerd op jouw computer. Na de 10 dagen dien je een back up te maken van je data en een “clean install” uit te voeren om terug te gaan naar Windows 10.

Een nieuwe update is altijd een kwestie van wennen. Je digitale werkplek zal er anders uitzien, en dat is altijd even aanpassen. Maar Samuel beloofd dat je na een week werken met de update al snel gewend zal zijn. Mocht je vragen hebben kan je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Gerelateerde diensten