Microsoft Azure

Voor grotere organisaties met complexe IT-omgevingen is er vaak geen standaardoplossing om in de cloud te werken. Microsoft Azure biedt hiervoor uitkomst. Met Azure kun je diverse producten afnemen vanuit de cloud en je eigen totaaloplossing bouwen die perfect past bij jouw organisatie.

Opslag in Azure

Azure biedt verschillende opslagmogelijkheden zoals Blob, file en- queueopslag. Blob-opslag is geschikt voor ongestructureerde data die bewaart moet worden. Met File-opslag deel je bestanden met anderen alsof het lokale bestanden zijn. Queue-opslag is perfect is voor efficiënte, berichtgebaseerde communicatie tussen onderdelen van je app. Zo kunnen we een opslagmethode bouwen die past bij de wensen van jouw organisatie.

Netwerken in Azure

In Azure krijg je de tools om virtuele netwerken te creëren en te beheren. Met Virtual Networks kunen we afgesloten ruimtes maken waarin jouw services en resources veilig opereren. We kunnen hier subnetten aan toe om alles netjes te organiseren. Door gebruik te maken van VPN’s zorgen we voor een veilige verbindingen tussen jouw Azure-omgeving en andere locaties.

Databases in Azure

Azure biedt meerdere database-oplossingen die de basis vormen van soepele en schaalbare dataopslag. Of je nu een vertrouwde SQL-omgeving nodig hebt of juist op zoek bent naar het onbegrensde van Cosmos DB voor diverse datastructuren, met Azure kunnen we dit voor je realiseren. Deze databases zijn flexibel en bieden ook handige tools om je data te beheren en te schalen wanneer jouw organisatie groeit. Met Azure’s databases heb je de sleutel tot betrouwbare en efficiënte data-opslag binnen handbereik.


Beveiliging met Azure

Bij BK IT Solutions staat cyberveiligheid centraal. Azure is als de vesting van jouw organisatie, waar je met verschillende slimme tools en technieken data en infrastructuur beschermt. Azure Active Directory geeft je controle over wie toegang heeft tot wat. Deze controle is jouw beschermt tegen ongewenste inbrekers. Daarnaast beschermen Azure Security Center en Azure Sentinel jouw organisatie 24/7. Deze applicaties sporen dreigingen waardoor wij direct actie kunnen ondernemen wanneer er iets verdachts gebeurt. Van encryptie tot geavanceerde detectiemechanismen, Azure legt een sterke basis als beveiligingslaag om jouw organisatie. Zo beschermen wij jouw organisatie zonder dat jij dat iets van merkt.