Wat is een moderne werkplek?

De moderne werkplek is een digitale werkomgeving die wordt aangedreven door Microsoft’s cloudgebaseerde productiviteits- en samenwerkingsplatform vanuit Microsoft 365. Het bestaat uit een reeks tools en applicaties die gebruikers kunnen gebruiken om efficiĆ«nter samen te werken en te communiceren, waarbij ze toegang hebben tot hun werk vanaf elke locatie en elk apparaat met internetverbinding.

Enkele van de belangrijkste onderdelen van de moderne werkplek van Microsoft 365 zijn:

  1. Microsoft Teams: Dit is een communicatie- en samenwerkingsplatform waarmee teams kunnen communiceren via chat, spraak- en videogesprekken, onlinevergaderingen, en delen van bestanden.
  2. SharePoint Online: Hiermee kunnen gebruikers documenten delen en samenwerken aan projecten binnen hun team of organisatie.
  3. OneDrive voor Bedrijven: Dit is een cloudopslagservice waarmee gebruikers documenten en bestanden kunnen opslaan, synchroniseren en delen.
  4. Office-apps: Microsoft 365 bevat ook de volledige set van Microsoft Office-apps, waaronder Word, Excel, PowerPoint, Outlook en meer, die kunnen worden gebruikt om documenten te maken, spreadsheets te maken en presentaties te ontwerpen.
  5. Microsoft Intune: Wellicht minder bekend maar Microsoft Intune is een krachtig onderdeel van onder andere Microsoft 365 Business Premium. Microsoft Intune is een cruciaal onderdeel binnen de moderne werkplek op het gebied van veiligheid en beheer.

Enkele voordelen van de moderne werkplek op basis van Microsoft 365 zijn onder meer:

  1. Toegankelijkheid: Met Microsoft 365 kunnen gebruikers vanaf elke locatie en op elk apparaat toegang krijgen tot hun werk, zolang ze een internetverbinding hebben.
  2. Samenwerking: Het platform biedt een reeks samenwerkings- en communicatietools die teams kunnen gebruiken om naadloos samen te werken en projecten te voltooien.
  3. Efficiƫntie: Microsoft 365 is ontworpen om de productiviteit te verhogen en workflows te stroomlijnen, waardoor gebruikers meer werk kunnen verzetten in minder tijd.
  4. Veiligheid: Het platform biedt geavanceerde beveiligings- en privacyfuncties om de gegevens van gebruikers te beschermen tegen bedreigingen zoals cyberaanvallen en gegevensinbreuken.
  5. Schaalbaarheid: Microsoft 365 is schaalbaar en kan gemakkelijk worden aangepast aan de behoeften van organisaties van elke omvang en complexiteit.