Kan ik Microsoft 365 gebruiken op mijn Macbook?

Je kunt Microsoft 365 probleemloos gebruiken op een Macbook. Microsoft heeft speciaal aangepaste versies van de apps voor Mac-gebruikers, zodat je dezelfde functionaliteiten krijgt als op een Windows-computer. Met Microsoft 365 op je Macbook heb je toegang tot apps zoals Word, Excel, PowerPoint, Outlook en meer, plus cloudopslag met OneDrive en samenwerkingstools zoals Teams.

Hoe gebruik ik Microsoft 365 met mijn Macbook?

Stap 1 download Microsoft 365

Ga naar de AppStore of deze Microsoft-website, download en installeer de applicaties op je Macbook.

AppStore

Microsoft website

Stap 2 Meld je aan bij Microsoft 365

  • Open de geïnstalleerde Microsoft 365-app op je Macbook.
  • Klik op ‘Aanmelden’ en voer je Microsoft-accountgegevens in wanneer je al een account hebt, of maak een account aan. (hetzelfde account dat je gebruikt voor andere Microsoft-services).

Stap 3 Activeer de licentie

  • Na het aanmelden wordt je licentie automatisch geactiveerd en heb je toegang tot alle functies van Microsoft 365.

Stap 4 Synchroniseer bestanden met OneDrive (optioneel)

  • Open de OneDrive-app op je Macbook.
  • Meld je aan met je Microsoft-account (hetzelfde account dat je gebruikt voor Microsoft 365 of andere Microsoft-services).
  • Sleep de bestanden die je wilt synchroniseren naar de OneDrive-map op je apparaat. Deze bestanden worden nu automatisch geüpload naar de cloud en gesynchroniseerd met andere apparaten waarop je OneDrive gebruikt.

Nu kun je aan de slag met de vertrouwde applicaties van Microsoft 365 op jouw Macbook. Hulp nodig bij het installeren? Neem gerust contact met ons op!